dobra chopy, już działa :D
pozdrawiam,
Adam
Printable View
dobra chopy, już działa :D
pozdrawiam,
Adam
Brawoooo :) "I Ty bądź bohaterem w swoim garażu" :)
też chciałbym ten czepień z gwintem zdemontować bo silnik się grzeje napięcie na wtyczce jest ale za chiny ludowe nie umiem zdjąć tego trzpienia pewnie srasznie sie tam zapiekło . Jak tego dokonać ??
Kręć, kombinuj, lej odrdzewiacz i powinno pójść :) Nie zgub tego małego oringu na ośce.
Ja tam wkreciłem w imadło i waliłem młotkiem - jak sie zepsuje to i tak musisz kupic nowy :D
OK jestem bohaterem :P zrobione teraz tylko to jakoś wyregulować na klapie bagażnika ;P ale bylo zardzewiałe że ho ho ta ośka
No i oki śmiga lepiej niż z fabryki :)) :cool::cool::lol:
Ja mam jakiś dziwny problem. Silnik wycieraczki był pordzewiały aż w końcu się zatrzymał, wyczyściłem go,przesmarowałem i chodzi normalnie. A teraz dalszy problem... po przekręceniu stacyjki zaczyna coś terkotać bardzo szybko, dźwięk dochodzi z za prawej gałki od wycieraczek, po włączeniu spryskiwaczy tylnej szyby przestaje terkotać, a po włączeniu lewego kierunkowskazu zaczyna silnik zajebiście szybko kręcić. Po odłączeniu silnika z wtyczki problem ustaje ale niestety zostanę bez działającej wycieraczki :P Wie ktoś co to może być? gdzie grzebać? i gdzie jest przekaźnik od tylnego silniczka? Zaznaczam że wcześniej nie miałem takiego problemu.
1.9 JTD 120 km 2001r
Problem rozwiązany! :) Powodem wariacji elektryki była zła masa uczepiona blisko zamka tylnego, wyczyściłem wszystko i dałem nowe nakrętki i cyka ładnie. Jeśli ktoś będzie miał takie same objawy jak ja to macie rozwiązanie że trzeba poczyścić masy.
Załącznik 208216