Mój błąd.
Faktycznie produkcja do 2001r.
Printable View
Jak mu jakieś g*wno za przeproszeniem zamontowali to tak jest.
Wuja w Kappie ma tak samo. Na benzynie śmigała jak głupia a teraz to życia w niej nie ma. Dodam że silnik jaki ma to 2.0 z turbinką.
Ja dzisiaj zamontowałem gaz Nevo, po dłuższym eksploatowaniu na pewno podziele się opinią/spalaniem, jak na pierwszy dzień ciężko cokolwiek powiedzieć, na pewno nie odczuwam żadnych zmian w pracy silnika, poza tym mam mniejszy bagażnik :)
Jak narazie wszystko jest dobrze, nie czuje żadnych zmian podczas pracy silnika, nie stracił mocy, przynajmniej ja tego nie odczułem, a spalanie w mieście w granicach 10-11l gazu.
Witajcie,
Nie znalazłem tematu o takiej informacji, która by mnie satysfakcjonowała, dlatego zapytam tu.
Czy ma ktoś w Alfie 159 z silnikiem 2.2 JTS założoną instalacje gazowa?
Jeśli tak to jak się sprawuje silnik z taką instalacja i ile mniej więcej pali?
Warto kupować Alfę z silnikiem 2.2 i zakładać gaz?
Chce pogodzić posiadanie alfy z takim silnikiem z wydawaniem kasy na eksploatacje codzienną.
Nie ukrywam, że spalanie benzyniaków trochę mnie odstrasza a własnie benzynę bym kupował.
gaz do JTSa? Z tego co wiem to raczej nie jest polecany...
To prawda mam JTS-a w gazie ale 2.0L.
Nic natomiast nie wiem o 1.9L i 2.2L są to bowiem silniki ze stajni GM i nie wiem czy w ogóle są do nich dostępne instalacje LPG.
Swoją zakładałem dwa lata temu . W tej branży to "wieki całe" . Trzeba by teraz podzwonić po firmach i popytać.
Jasne, dzięki :)