przecież wszyscy wiedzą, że metallica skończyła się na kill 'em all, a alfa na siedemdziesiątce piątce ;)
ciekawym faktem jest to, że gdyby nie bardziej-popularna-od-golfów-156 to alfa już dawno by gryzła piach.
Printable View
A myślisz, że nie będzie? Moim zdaniem odwleczono egzekucję o kilka lat po prostu i tyle...
Ale zupełnie odbiegamy od tematu... Ja tylko zauważyłem, że jeśli zjedzie się reprezentatywna próbka forum - czyli 80% 156, 15% 147 i 5% pozostałych modeli, to nikomu się nie będzie chciało nawet podejść. Gdyby VW organizował zlot, na którym byłyby głównie Passaty B5 i Golfy IV, to pewnie tłumów by nie było. Ludzie woleliby chyba Karmanny Ghia oglądać, co?
BTW, na 100-leciu Alfy wśród ogromnej rzeszy Alf było może kilka 147 GTA i 156 GTA, bo ze "zwykłymi" głupio się było w ogóle pojawiać, 155 i 145/146 nie kojarzę w ogóle (może były, ale jak obok stoi Alfasud kombi albo Montreal to mogą umknąć ;) ), bo to na razie zwyczajne samochody. Więc naprawdę dajcie na wstrzymanie, bo koło 156 1.9 JTD nikt by się nawet na sekundę nie zatrzymał. Obok mojej Giulietty również (no może w 2010 miałaby jakieś małe szanse ze względu na pojawienie efekt nowości). Więcej dystansu do swoich aut...
Kolego radosuaff- na widok Twojej "reprezentatywnej "75 na usta cisną się dwa słowa: "o żal!" - myślę, że większość przechodniów , których chcesz tym modelem zachęcic do AR powie to samo:D- być może ktoś kto lubuje się w AR się podnieci na jej widok.
Widze, że bardzo wysoko zadzierasz nosek. Być może jestes jakims drobnym przedsiębiorca i sądzisz, że jestes lepszy od innych bo stac Cie na nowy samochód::) a do tego masz 75- więc wiecej w Tobie alfisty w alfiście:D.
Tak jak pisałem- chcesz zobaczyć prawdziwego alfiste- odwiedz serwis Nagórski w poznaniu, którego syn lubi stare W126.
@mac!ek
Ja dopiero zacząłem zabawę z AR , ale na żaden spot raczej nie wybiorę się tym czyms co mam:((- bo wstydd.
Zdjęcie mojej 75 jest z dnia zakupu, a od tej chwili stoi właśnie w serwisie Piotra i jest doprowadzana do świetności. Możesz sobie obejrzeć, jak już tam zajedziesz. Ja bywam dość często, bo organizuję części w internecie i mu podrzucam.
W sumie nic Ci do tego, ale w tym aucie ważniejsze jest to, jak jeździ, niż to, jak wygląda. Jakkolwiek uważam, że na naszym forum jest kilka dużo ładniejszych 75, które spokojnie można by wystawić. A Ty widziałeś którąś z nich?
Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś zrozumiał, że nie podniecam się moją Giuliettą, którą również uważam za jak najbardziej zwykłe auto. Takie z półki Golfa albo Focusa, niestety... Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś również doczytał, że tu nie chodzi o zwykły spot, tylko pokazanie Alf użytkownikom innych marek. A wierz mi, mało kogo podnieca w dzisiejszych czasach 156 (czy też Giulietta, jeśli jeszcze nie zrozumiałeś). Ja na spocie w Świdnicy byłem kiedyś... Peżotem 307. Bo akurat takim samochodem tam byłem, a w tych spotkaniach nie chodzi o to, żeby się pokazać, tylko żeby pogadać.
Tyle z mojej strony.
P.S. Nie jestem przedsiębiorcą. Na etacie też się da zarobić :).
Gdybyś się kiedyś przejechał 75, to byś nie pytał o wygląd... Zresztą, z tego okresu ciężko znaleźć coś wybitnie ładnego. 75 nazywam "pieszczotliwie" Kartonem, bo to mniej więcej oddaje jej urodę :D. W dodatku mam też trzecie najbrzydsze (przynajmniej wg większości tego forum) auto w historii Alfy, więc jak widać wygląd nie ma dla mnie aż takiego znaczenia.
Piotr wystawia co jakiś czas swoje auta w Poznaniu - na to by się pewnie dał namówić, ale targanie całej kolekcji przez pół Polski raczej nie wchodzi w grę.
jak już tak lecicie na maxa to
Do 155 wahacze z Tipo nie pasują , są za krótkie :P
Bo to chyba z Tempry powinny pasować...
Marea , inne nie pasują .
Rozstaw jest zupełnie inny niż u Tipo ( chodź inni twierdzą ze mają te same na forum )
Tipo to bardziej alfa 145. Swoją drogą jeśli zawias z tipo jest podobny jak w 145, o ile nie ten sam, to czy tipo prowadziło sie tak samo dobrze jak moja 145? Ktoś może wie?