-
wyjmowałeś termo u siebie?u góry się otwiera gdy dostanie odpowiednią temp. wtedy jednoczesnie przymyka od dołu mały obieg,gdy jest auto zimne termo u góry jest zamkniEte(nie puszcza na chłodnice)ale jednocześnie dół jest uchylony i auto pracuje na małym obiegu...wszystko jest po to żeby autko szybciej się nagrzewało gdy jest zimne
- - - Updated - - -
jednym słowem ciecz krąży mi tylko w kółko między blokami dlatego mi gotuje bo poźniej ni puszcza na chłodnice
- - - Updated - - -
wszystko wydaje się teoretycznie.proste a jednak w praktyce jest inaczej dlatego mnie to zastanawia i tutaj pisze ;)
-
Nie będę się z Tobą kłocił. Ja nie widze sensu po co by miał zamykac ten mały obieg jak jest ciepły
- - - Updated - - -
Zrób to co pisałem. Wyjmij termostat, polej wrzątkiem. Jak sie nie otworzy tzn jak nie będzie miał przepływu to trzeba wymienic i juz
-
też nie mam zamiaru się sprzeczać. ;P...wymienie to termo jeszcze raz na nowe to dam na gwarancje,ale jak będziesz wyjmował u siebie przyjżyj się małemu obiegowi i jak jest włożonu termo i jak działa i zobaczysz.że jednak przytyka :)
-
zmieniałem rok temu bo był cały czas otwarty. Zobacze sobie jutro stary z ciekawości ale na ta chwile uważam, że on nic nie zamyka jednocześnie otwierając
-
dobrzebyłoby zajrzeć nie do termostatu starego bo to nic nie da bo w obudowie nic nie zobaczysz gdy zdejmiesz obudowe i zajrzysz do podstawy ujrzysz otwór który właśnie otwiera i zamyka obiek maly i w drugą stronę