straty przez IC ? mysle, ze ich nie ma, jesli jednak, to znikome bardzo, u mnie suszy idealnie tyle, ile Cinek wykrecil
Printable View
straty przez IC ? mysle, ze ich nie ma, jesli jednak, to znikome bardzo, u mnie suszy idealnie tyle, ile Cinek wykrecil
Kolin, tak na hondaoswteam :)
Dzięki za gromkie odpowiedzi w temacie. Z tym RAILem to chodzi o ciśnienia, tak? Dobrze zrozumiałem? A jest jakaś różnica typowo fizyczna między 1400/1600? Co by trzeba było zmienić żeby dać to 1600, bo nie ogarniam się w tym temacie akurat.
Rail 1600 lepsze rozpylanie paliwa, lepsza wydajność tak w skrócie. Raila można przełożyć ale dla mnie bez sensu ze względu na koszty.
Podepnij auto i sprawdź najpierw co masz.
kenobi - Jak miałem w oplu wskaźnik ciśnienia doładowania to też normalnie pokazywał tyle ile było zadane, wpinałem tam gdzie było najwygodniej.
Ciekawe rzeczy czytam.. Wskaźnik montuje się ZA IC, jak najbliżej kolektora dolotowego - chyba że nie ma znaczenia faktyczne doładowanie, a wskaźnik jest dla bajeru ;) Przykład - nieszczelność między IC a kolektorem dolotowym, wskaźnik zamontowany przed IC, boost zadany 1.5b. Wskaźnik pokazuje 1.5b więc niby OK, a przez nieszczelność w kolektorze ciśnienie wynosi już 0.5b albo i mniej.
jeden czujnik doładowania mam w kolektorze dolotowym to drugi mogę mieć gdzie chce nawet na wyjściu z zimnej muszli od turbo.
smaller, nawet jakbys mial 1400 rail, to przy sofcie i tak bedzie trzeba wydusic 1600
albo i wiecej ale to już na swoje ryzyko.
No tak, ale pytanie czy lepiej żyłować tak tego 1400, czy nie lepiej dusić tego 1600.
Załącznik 82945
Takie zdjęcie nic nie da, prawda? Bo jeszcze nie mam kabla do podłączenia pod kompa.
z tego co mi wiadomo listy są takie same, wyższe ciśnienie jest w oryginalnych 150 które mają inny rozrząd. Grubszy pasek, inne koła i nieco różni się pompa wody.
Reil 1400 można podnieś nawet do 1750 o ile nic nie będzie ciekło.
smaller, zostaw ta szyne jaka masz, nic nie zmieniaj