rogier166 nie odpowiada na maila ... pozostaje tylko czekać ale nie sądze zeby się odezwał
temat dał mi wiele do myślenia i dlatego trochę poszperałem poczytałem itd
generalnie to zrobienie tego co ma rogier166 wiąże się z podpięciem urządzenia działającego na zasadzie loudlinka do instalacji przy zmieniarce oraz kilku zmianach elektronicznych w ICSie. Ponadto ażeby uzyskać sterowalność z ICSa i wygląd taki jak ma to miejsce u rogiera trzeba zmienić softa ICSa. Z tego co przeczytałem chłopaki długo nad tym dumali zajęło im to coś koło roku czasu eksperymentów i robili to fachowcy od programowania i elektroniki. Rogier i jego koledzy to dość kumaci w tej dziedzinie kolesie bo na forach wymieniali się kodami binarnymi i dywagowali która linijka za co odpowiada w końcu dopisali swojego softa i dzięki temu zrobili grafikę i obsługę ICSa którego przycisk CD znacznie zwiększył swoje możliwości i tak np jednorazowe wciśnięcie to opalanie MP3 podwójne to DVD itd. Po przeczytaniu całej tej lektury wypowiedzi rogiera i jego kolegów moja nadzieja na odzew i posiadanie takiego systemu spadła do minimum i jest w sferze marzeń. Na tą chwilę nadal realnym pozostaje jedynie loudlink. Mam jeszcze tylko taki pomysł żeby wysłać linka do tego filmu z youtube i linki z wypowiedziami na forach rogiera do chłopaków z loudlinka napisać do nich żeby coś takiego zrobili bo jest na to wielu chętnych. Wjechac im trochę na ambicję i może coś się z tego urodzi.
to tyle jak coś będę więdział to będe dalej pisał