apropo kontrolek widze ze tutaj koledzy maja nowsze roczniki i nie posiadaja tych czujnikow wiec na to niee licze ale pytanko czy kontrolka od air bag ciagle ma sie swiecić??
Printable View
apropo kontrolek widze ze tutaj koledzy maja nowsze roczniki i nie posiadaja tych czujnikow wiec na to niee licze ale pytanko czy kontrolka od air bag ciagle ma sie swiecić??
Jak Ci sie ciagle swieci to chyba masz cos nie tak. U mnie zapala sie na chwile po przekreceniu kluczyka i gasnie po ok 3sek mniej wiecej tak jak z ABS-u. Radzilbym to sprawdzic na komputerze.
Ta kontrolka która jest w miejscu gdzie wg książki wystepuje kontrolka ogrzewania szyby mnie też się kojarzy z napędem 4x4 (w 145/6 :?: hehe)Cytat:
Napisał Lesio
Ogólnie wśród 19 kontrolek jakie naliczyłem jest też kontrolka turbiny oraz ta która (jak piszesz) może być od sondy lub (porównywałem z kontrolkami np opla) katalizatora.
jesli chodzi o kontrolke pasow to proponuje zajrzec pod fotel kierowcy.u mnie w 155 nie swiecila bo byla kostunia odpieta ktora sie znajduje pod fotelem kierowcy.a jesli chodzi o inne kontrolki to zalezy jaka kto ma wersje zegary byl jednakowe i tylko ewentualnie byly dokladne zaroweczki.
U mnie też się cały czas świeci, ale z tego co się zdąrzyłem zorientować wynika to z tego, że ktoś kiedyś odpiął zasilanie od poduszki. Gdzieś wyczytałem, że tylko podpięcie pod komputer moze rozwiązać problem, ale dokładnie nie wiem bo jeszcze z tym nic nie robiłem.Cytat:
Napisał Boberek6666
No Pavvel masz racje prawdopodobnie. Gdzies na forum wyczytalem nawet ze jak rozlaczysz licznik(np przy wymianie zarowek) i wtedy przekrecisz stacyjke to tez bedzie blad wyskakiwal.