-
Koledzy nie wiecie do czego jest ta kostka. Moze wiecie co moze byc przyczyna niedzialajacego tempomatu manetka na 100% sprawna czujniki w pedalach od sprzegla sygnal jest sprawdony na kompie natomiast czujnik od hamulca 3 styki na czujniku i 3 kable
-
Sprawdzałeś wszystkie sygnały związane z tempomatem pod kompem ? Bo piszesz o sprzęgle a co z odczytem sygnału hamulca i funkcji manetki przez kompa.
Co do kostki to najlepiej sprawdź gdzie idą te kable od kostki, bo według schematów na sterownik kabel biały i brązowy idą tylko do kostki 6-cio pionowej od pedału przyspieszenia.
-
Dzisja jeszcze raz sprawde sygnal z manetki bo od hamulca i sprzegla jest bo jak wciskam sprzeglo czy hamulec to raz jest w pozycji zwolniony a raz wcisniety
-
a przejechałeś sie żeby sprawdzić czy nie działa ? Przecież kontrolka nie zapala sie przy samej pozycji ON. Dopiero jak jedziesz z prędkością około 60 km/h i dajesz set na + wtedy zaczyna działać i zapala sie kontrolka.Naciśniesz hamulec-gaśnie,wciśniesz recall i znowu się załącza kontrolka i tempomat działa
-
Tak kolego zrobilem tak jak mowisz i nic sie niezaswiecilo
-
koledzy jakie kolory kabli powinny być w kostce od tempomatu która przychodzi do kompa
- - - Updated - - -
i czy możliwe jest żeby tempomat nie był podłączony pod bezpieczniki???
-
Przecież już Ci pisałem jakie bezpieczniki są od tempomatu i masz to razem z kolorami wszystkich kabli na schemacie ode mnie.
-
bezpieczniki są ok ale kolory kabli nie znam na schemacie masz opis kabli c r vn itd nie wiem co to za kolory
-
-
po sprawdzeniu kolorów kabli( z kostki w 1 moim poście) z opisem ze schematu wygląda na to że nie mam doprowadzonych kabli od kostki pod kierownicą do tempomatu
- - - Updated - - -
z kostki pod kierownicą do kostki do ecu