Raz zrobisz pod wpływem impulsu i juz nie bedziesz chciał nic innego :)
Printable View
Raz zrobisz pod wpływem impulsu i juz nie bedziesz chciał nic innego :)
szkoda, myślałem, że nie będzie aż tyle ryzyka. "na szczęście" mój wcześniejszy samochód to była benzynka 125KM więc 150 diesel to jest duża różnica i na razie cieszy :D
Witam
W moim przypadku program był robiony u Cinka.
Uzyskany wynik 190KM 396Nm. Auto miało 90 tyś i sprzęgło zaczęło się ślizgać już po 300km. Była próba zmniejszenia momentu ale sprzęgła nie dało się uratować.
Wymieniłem komplet sprzęgła + dwumas i mam podobny problem z drganiami ale tylko zimą i czasem.
Po programie mam zrobione 25 tyś i w zasadzie problemów innych brak.
Ogólnie polecam bo auto po programie dopiero zaczęło fajnie jeździć.
sorry to sie tyczy kolegi bami159
Mnie nic nie musisz skanowac jakbys byl na forum trochu dluzej to moze przewinalby ci sie wykres mojego auta jak mialam wgrany soft niewiadomego pochodzenia i tez bylo duzo NM.I przy tej okazji dowiedzialem sie ze wszytsko zalerzy od hamowni co pokaze i pomiary wcale nie musza byc adekwatne do wyniku.A wynik ponad 430nm sa chyba niemozliwe.
Niby wszystko fajnie, ale tak: chiptunning - jakieś 1,2k trzeba liczyć. Jak ktoś ma auto z nawet średnim nalotem (a mało jest osób na forum, które robiąc chipa mają nabite 20-40 tys. km) to potem musi się liczyć z wymianą sprzęgła a czasem i dwumasu. Skromnie licząc - same części to będzie 2,5k + robocizna. Może się zrobić droga imprezka z tego powodu, że ktoś chce aby mu się autko szybciej odpychało. Każdy oczywiście robi jak uważa i to jest oczywiste ale ja dla tych dodatkowych kilkudziesięciu koni nie wydałbym ponad 1k zł z widokiem na dodatkowe 3k zł :D