-
Oczywiście, że wolałbym mcphersona z przodu, a belka nie potrzebna bo akurat tylne zawieszenie w alfie jest ok i nie ma co narzekać na jego trwałość, tak jak mówiłem jeżdżąc na co dzień mondeo i alfą nie wiem czy czasami ten pierwszy nie prowadzi się lepiej lub podobnie pomimo mcphersona z przodu, tylko wiadomo alfa ma dawać radość z jazdy a nie być pancernym samochodem na Polskie drogi, ale patrząc na inną AR 159 jednak dało się to przyzwoicie pogodzić.
-
1 załącznik(i)
Pod waszym wpływem jednak, zdecydowałem się kupić TRW, cóż wydatek, ale oby służył dłuuuugi czas. Leży i czeka na montaż.
Załącznik 86009
-
Założony, rożnica w komforcie jazdy niesamowita. :)
-
witam,
odgrzeje temat, bo od jakiegoś czasu mam niepokojące stuki z przodu na nierównościach, już myślałem że to (z nowu) górne wahacze ale jak wjechałem na kanał i wziąłem breszkę to jednak tuleje w dolnych wahaczach, te od widełek amortyzatora. Teraz pytanie czy ktoś sam wymieniał te tuleje ? bez prasy da radę to uczynić ? no i czy trzeba wyciągać cały amortyzator czy można od doły wyciągnąć tylko sam wahacz ?
od razu mówię że wymiana wahaczy nie wchodzi w grę, bo uszkodzone są tylko tuleje, a ja stosuje zasadę że jak się coś uszkodzi i jest naprawiane to naprawiam a nie wymieniam od razu pół auta :)
-
1 załącznik(i)
Sprawdź jeszcze sworzeń wahacza dolnego ,stuki często są spowodowane luzem na nim.http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=126276&stc=1 oraz tuleję zaznaczoną na zdjęciu
-
sprawdziłem i tuleje oraz sworzeń są ok, tylko padły te tuleje od widełek amortyzatora
-
Może drążek kierowniczy od wewnętrznej strony
-
sprawdziłem i tylko tuleje na ktorych opiera się amortyzator, mam tylko pytanie czy komuś udało się je wymienić w warunkach garażowych. Nie widzi mi się kupować całego wahacza skoro uszkodzeniu uległy tylko te 2 tulejki. Wiem że trzeba zdemontować cały wahacz, resztę tulei sprawdziłem i są ok.
-
Ja mam prasę ,dlatego poszło lekko łatwo i przyjemnie .Radzę wymontuj wahacz i podjedź do jakiegoś warsztatu wyprasowanie starej i wprasowanie nowej tulei to 15 minut roboty.Koszt moim zdaniem max 20zł ,a bez prasy naprawdę będzie ciężko .