Na benzynie lekko poniżej 10l może jeszcze uwierze.. Ale na LPG NIE DA SIĘ !! Chyba, ze jedziesz 100km z górki na jałowym przez miasto.. Panowie bądźmy rozsądni i myślmy racjonalnie. Standardowe spalanie na V-ke jak wyjdzie 13L LPG to i tak dobrze..
Printable View
Na benzynie lekko poniżej 10l może jeszcze uwierze.. Ale na LPG NIE DA SIĘ !! Chyba, ze jedziesz 100km z górki na jałowym przez miasto.. Panowie bądźmy rozsądni i myślmy racjonalnie. Standardowe spalanie na V-ke jak wyjdzie 13L LPG to i tak dobrze..
I tak w to nie uwierzę :) chyba że ktoś ma tajemne przejazdy bez korków i z zieloną falą. Albo tak jak niektórzy piszą że w mieście z dwoma skrzyżowaniami :) ja w Strzelinie tyle pewnie bym uzyskał. Ale Wrocław??? Niemożliwe. Szybciej punciakiem do tylu dojdę niż alfą zejdą :)
Ja po prostu chciałem zwrócić uwagę na to, ze jak mnie nie stać na jedzenie autem to nim nie jeżdżę i nie udaje ze mam furaka ze hoho. Jeśli uważasz ze założyciel wątku przejeżdża 50kkm rocznie swoim v6, to powodzenia w dyskusji.
I a propos spalania v6. Średnie z jazdy mieszanej 11. Wariowanie po mieście 16.
Nikt sie tu nie sprzecza 99 % osób na forum stara sie wyprowadzić ciebie z błędu , ze świata w którym żyjesz , utknoles gdzieś w latach 92 -98 i nie możesz isc dalej , zaufaj innym bo maja trosze więcej wiedzy o nowszych technologiach , nie wmawiaj innym swoich herezji ze diesel jest zły i nie pasuje . bo nie pasować to mogą skarpetki to sandałów .
Ja tyle robiłem V6 więc do czego bijesz Marcin??? Uważasz że wszyscy do pracy mają za rogiem? Ja do roboty mam 50km.... Ludzie gonią dieslami tyle i jakoś jest dobrze. Na gadzie V6 wychodzi tyle co diesel w przeliczeniu na złotówki. A to że ktoś nie lubi lpg to jego problem. Równie dobrze możemy się sprzeczać nad wyższością paska od 156 (w Twoim przypadku). Jakoś to nikogo nie razi.
Autor kupi 145 jeszcze z gazem i taniej już nie będzie. O to chodzi. Sam też to rozpatruję w alternatywie dla kropka.
Ale ja sie nie chce sprzeczac. Chce tylko przedstawić inny punkt widzenia. Może autor przeczyta i wpadnie mu lepszy pomysł do głowy dzięki temu?
Często odnoszę wrażenie ze to forum robi sie niepotrzebnie agresywne.
Ja wiem ze Polak jeden drugiego najchętniej by utopił i ukazał swoją wyższość ale może wrzucmy na luz?
Niedługo zlot - poznamy sie osobiście, nie lepiej mieć dobre relacje a nie tylko pyskowki jak w TV?
Tu nikt się nie unosi. Ewentualnie mocno stwierdza fakty hah ;) Denerwujące jest jak dużo ludzi tu wypisuje pierdoły i nie da Sobie wytłumaczyć, że jest w błędzie..
No tak, różne punkty widzenia.
Ja np mając zawsze średni lub większy samochód (nie licząc kaszlaka w odległej przeszłości :) ) Po roku eksploatacji takiej miniaturki jak punto czuję już pewien dyskomfort. A ja jeszcze jestem średniej/niższej wielkości :) może przed taką zmianą (ze 156) warto by było jakąś przymiarkę zrobić.
Ok nie będziemy dyskutować z ICSem, fakt ze to ponizej 10 to troszkę optymistycznie ale średnie wskazanie z 79 km 12,6 l/100 jednak coś mówi.
Inna sprawa, no tu się muszę zgodzić że 166 jeżeli chodzi o części potrafią zaskoczyć.
Niedawno znajoma lekko rozbiła Brave, ot zderzak, błotnik lampa,chłodnica wody i parę drobiazgów.
Samochodzik wylądował u mojego przyjaciela w warsztacie.Pomny doświadczeń z Alfą mówię mu że ostrożnie z częściami żeby koszty nie przekroczyły wartości.Wpadam zobaczyć jak naprawa i szok! chłodnica-nówka, lampa-nówka a nawet dwie bo jak wymieniać to niech będzie ładnie...
Jedna NOWA ORYGINALNA lampa do Bravy ...160 pln...
I tutaj trzeba przyznać ze nasze leciwe juz autka jednak z czasem zaczną lub juz zaczęły się upominać o dość drogie drobiazgi.
Troszkę się wychylę więc ale jako alternatywę do 145 z gazem, mógłbym zaproponować Bravkę 1.8 z gazem... równie ekonomicznie wychodzi, jednak w cenie 145 mozna już kupić młodszą bravkę a przy odrobinie szczęścia nawet HGT.(raczej nie ekonomiczną).
Za Bravką przemaiwa, Ładniejsza linia nadwozia i wnętrze(moim zdaniem, każdy może mieć inne), mozliwość kupienia w tych samych pieniądzach młodszego rocznika, dostępnosc i uniwersalność części, (Brava Bravo, Marea, Punto, Siena), łatwość serwisu, i znacznie większy wybór zarówno benzyn jak i diesli.