Szczelny to nie znaczy dobrze poskręcany może któraś z gum już ma dość - to dość częsty przypadek.
Ale mnie to bardziej wygląda na awarię elektroniki
Printable View
Szczelny to nie znaczy dobrze poskręcany może któraś z gum już ma dość - to dość częsty przypadek.
Ale mnie to bardziej wygląda na awarię elektroniki
no niewiedziałem że tak rażąco może wpływać brak tego czujnika na parametry silnika, ale dzieki maciek156, że naświetliłes mi to troche :>> możesz jeszcze więcej opisać zadanie tegoż czujnika? to wybiore sie jednak i zamowie, tylko z tego co wiem bedą musieli mi zczytac numer seryjny auta chyba z tabliczki? wole wydac troche kaski niż ma mi coś paść. :roll:
Cytat:
Napisał Michal166
Mam to samo w moim paściu , tylko w przedziale 2500-3000rpm, też słychać dziwne syczenie, z tym że nie kopci. Nowy czujnik doładowania, przepływka nowa, egr i przepustnica czyszczone z 5 razy, dolot szczelny. A co najciekawsze manometrem sprawdzane kierownice turbiny i lekko chodzą, choć chyba zdecyduję się na demontaż turbiny. Czarna magia. Lepiej mogłem wziąć Lineę na kredyt.
Człowieku jak mozna porownywać fiata linea z samochodem TAKIEJ KLASY JAK ALFA ROMEO !!!!!!! Boze ty to widzisz i nie grzmisz !!!!!!!!!! bo to nie jest czarna magia tylko wystarczy dobry fachowiec i prawidłowa djagnoza a wtedy zostanie samochodem z twoich mażeń zyczę ci pozytywnego załatwienia twego problemu :D :D :D
i nie porownuj nigdy linei z alfą bo to jest grzech !!!!!!!!!! na zawsze
mam chec zalozyc filtr stozkowy w mojej alfe 166 2,4 jtd, czy mozna i czy da rade to zrobic bez wiekrzych przerubek
A lubisz co chwilę wymieniać przepływomierze?. Zdajesz sobie sprawę że stożek nie filtruje powietrza tak dobrze jak zwykły papierowy wkład. Zaprosisz do wnętrza silnika więcej syfu i tyle.Cytat:
Napisał jasiu486
Cytat:
Napisał peteja_43
Żeby całkiem zniszczyć Twój światopogląd dodam że 156 nie dorasta do pięt Bravie :DDD
Ta alfa to miało być moje wymarzone auto , a przez to szarpanie nienawidzę go. Nawet fachowcy z Paprotnej we wrocku nie wiedzą co z tym szrotem zrobić.
Pozdr
W takim razie oni koło FACHOWCÓW tylko stali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał sedicivalv0le
A taka proźba z mojej strony. Może ktoś obeznany w 2,4jtd by powiedział przybliżył jak powinien chodzić taki silniczek w 100% sprawny, tzn. od ilu i do ilu obrotów powinien wciskać w fotel, czy powinien gwizdać, syczeć itp. bo może niektóre z problemów są poprostu normalnymi zjawiskami tegoż to silnika.....:]
Ps. Chodzi mi oczywiście o silnik w pełni orginalny bez jakich kolwiek przeróbek.
Pzdr. B-ski
to ja nie pomogę bo mam virusa :DDD w mojej 2.4jtd