-
spróbujcie zmienić położenie sworznia zamka w drzwiach. U mnie coś stukało przy ruszaniu i hamowaniu - po dociągnieciu drzwi do karoserii, przestało. Druga rzecz, co prawda w 159, co jakiś czas muszę przesmarowac uszczelki w drzwiach, bo inaczej zaczynają nieprzyjemnie trzeszczeć na wybojach. Może w 4 drzwiowych 147. będzie podobnie...
-
2 załącznik(i)
Co do stukania czegoś na nierównościach.. Jeżeli dźwięki wydobywają się z kabiny, z tyłu auta, z lewej czy prawej strony to być może pomocne będzie rozwiązanie, które u siebie zastosowałem.
Otóż tłukło się zapięcie/zamek kanapy, z lewej jak i prawej strony. Przyjrzałem się bardziej temu miejscu i znalazłem luz na tym zamku. Zamek zatrzaskuje się o rygiel i nie przylegają one do siebie ciasno.
Szarpiąc za oparcie kanapy można było usłyszeć charakterystyczny stukot (wcześniej też myślałem, że to plastiki).
Rozwiązałem problem owijając rygiel zamka kanapy taśmą izolacyjną. Od miesiąca z tamtych okolic nie wydobywają się żadne dźwięki na nierównościach, a dwie zimy starałem się znaleźć winowajcę..
Załączam zdjęcia mojej "modyfikacji". Załącznik 241297Załącznik 241298