Ja natomiast musiałem wymienić przednie lewa strona pęknięta w połowie (z przemieszczeniem) prawa strona pęknięta przy amortyzatorze w częsci dolnej i to w dwóch miejscach założyłem monroe jest ok.
Printable View
Ja natomiast musiałem wymienić przednie lewa strona pęknięta w połowie (z przemieszczeniem) prawa strona pęknięta przy amortyzatorze w częsci dolnej i to w dwóch miejscach założyłem monroe jest ok.
Te sprężyny w alfie to jakaś porażka. W tamtym roku lewa z tyłu. W tym tygodniu usłyszałem jak strzeliła przednia prawa. Dźwięk jak by pręt walnął o podłogę. Gdy sprawdziłem jeszcze przednią lewą to też złamana. ale z lewą musiałem już jeździć jakiś czas bo złamanie było ubrudzone. Za niedługo przed jazdą albo po jeździe trzeba będzie sprawdzać czy są sprężyny całe :P
Marcin, na tych eibachach pro kit bylaby tylko 30 mm nizej i to nieobciazona. Obciozona bedzie na podobnej wysokosci, bo twardsze sprezyny mniej sie ugna.
A bede mial to, na czym mi najbardziej zalezy, czyli poprawe wygladu. Z tego, co czytam nieco poprawi sie tez prowadzenie.
I kolejna rzecz: zakladam eibachy i mam spokoj, a nie jezdze i czekam, az mi kolejna strzeli
Rozgladam za sprezynami na tyl i w Polsce braki ze az sie wierzyc nie chce, a nie bede placil ASO 350pln/sztuke gdy zamiennik mozna zostac za 130+. Mam znajomego mechanika w UK i posprawdza dla mnie ceny i dostepnosc sprezyn, jesli bedzie ok to zamawiam.
Jesli byli by chetni, to moglbym wziac wieksza ilosc. Wiecej dowiem sie po weekendzie i dam znac jesli beda zainteresowani.
Z własnego doświadczenia stwierdzam:przód na eibachach idzie więcej niż 30mm na dół,tył mniej,jakieś 20mm.Jak ktoś potrzebuje oryginały to mi leżą w piwnicy takie z przebiegiem ~70tyś,oddam za dobrą flaszkę:)
jakiej marki są oryginalne spręzyny? dzisiaj przy wymianie opon zobaczyłem prezent z tyłu. zastanawiam się nad Lesjofors
Witam wszystkich , może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica między sprężyna z AR 2.4 a AR 1.9 ? Czy można założyć taką sprezyne czy będzie bardzo mocno przód dęba stał
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka