-
zalozylem dzisiaj inny czujnik z silnika , ktory chodzil do konca. po odpaleniu silnik halasowal bez zmian ale w pewnym momencie cos stuklo i zaczal chodzic tak jak trzeba:) w tym momecie przypomnialem sobie ze zapomnialem dokrecic kulka od walka rozrzadu i pobieglem auto zgasic( przy okazji w panice rozcialem sobie luk brwiowy o drzwi):) zgasilem, kulko dokrecilem i po zlozeniu oslon reszty kulek i paska pk odpalilem jeszcze raz i silnik pracuje równo i cicho lecz nadal pali sie MARCHEWA. wiec moje pytanie czy po wymianie czujninka powinna sama zgasnac czy trzeba znowu usuna ten blad odnosnie polozenia walka?
-
witam ponownie. dzisiaj podlaczylem kompa i dalej mam ten sam bład. czyli P1320 cam crank sporadyczny a do tego pojawil sie egr ale zauwazylem ze jest zaslepiony wiec to pewnie dlatego. auto juz nie halasuje jak wczesniej ale dalej jest ten blad i swieci sie wtrysk. oprucz tego zaczal mi wylatywwac olej z pod pokrywy zaworowej i nie wiem dlaczego... na bagnecie jest pelen stan wiec nie wiem czy za duzo czy poprost krzywo mi uszczelka weszla bo niedaawno zdejmowalem pokrywe. wiec prosze o dalsze sugestie co mozna jeszcze sprawdzic lub wymienic zeby auto bylo w pelni sprawne
-
auto wczoraj odebrałem od elektryka , który naprawił instalacje bo alfa przestala nawet odpalac. teraz juz pali i jezdzi ale dalej swieci sie wtrysk i silnik kuleje. elektryk powiedzial zebym sprubowal ustawic rozrzad uzywajac blokad. wiec mam tez pytanie czy ktos z okolic Nowego tomysla nie mialby porzyczyc takie blokady?