Jak policjant nie wzywał policji to mandatu nie dostał... ;)
A jak kolega by wezwał, to zrobili by z niego sprawcę...
Printable View
Żądaj naprawy bezgotówkowej. Poza tym ja miałem podobną sytuację i na sprawie sądowej udowodniłem (i sędzia to przyjął i potwierdził), że wcześniejsze naprawy pojazdu nijak wpływają na obniżenie jego wartości. Sam biegły (powołany przez sąd) potwierdził to samo jako świadek.
Ps. wyszedłeś do tego policjanta i powiedziałeś mu: "to co, dogadujemy się czy wzywamy policję?" ? :D
szkoda całkowita nie oznacza, że zabierają Ci "wrak" znaczy to tylko, że koszty naprawy przekraczają wartość pojazdu.
A nie jest tak, że żeby uznali szkodę za całkowitą to koszt naprawy musi przekroczyć wartość auta? Wg mnie jest :P Czyli można je naprawiać do 7600zł chyba, że Kolega odwoła się od tej wyceny a TU podniesie wartość auta...
AC z OC Ci sie pomieszało ,przy OC jest 100%
- - - Updated - - -
AC z OC Ci sie pomieszało ,przy OC jest 100%
Sqadak musisz maxymalnie zaniżyc wartosć wraku i zawyżyc wartośc Alfy przed wypadkiem -uzyskana różnica to twoje odszkodowanie Powodzenia:)
To co pisał Izane dotyczyło 166 wycenionej na 15400, o której pisał QBA, a którego wypowiedź cytowałeś rzucając, że mógł zrobić auto gotówkowo za 10000. A teraz odnosisz to do innej 166 - a piszesz, że to Izane mąci....
A w temacie - naprawa bezgotówkowa byłby najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji.
Przy bezgotówkowej jak się zna warsztat to... ;)
- - - Updated - - -
To jest to dobre rozwiązanie :P