Ok Jadę dzisiaj pozamawiać części i teraz zostaje już tylko wybór mechanika.Zastanawiam się tylko nad jeszcze jedną kwestią. Mianowicie jestem ciekaw czy przymulenie auta i słabsza elastyka znikną po wymianie uszczelki.
Printable View
Ok Jadę dzisiaj pozamawiać części i teraz zostaje już tylko wybór mechanika.Zastanawiam się tylko nad jeszcze jedną kwestią. Mianowicie jestem ciekaw czy przymulenie auta i słabsza elastyka znikną po wymianie uszczelki.
No i częściowo po problemie.
Obyło się bez wymiany uszczelki pod głowicą,bo okazało się że płyn sączył się z węża przy silniku.Temat znikajacego płynu został załatwiony.Ale ostatnio zauwazyłem że chyba zaczynaja odzywać się zawory bo dość mocno klapią jak silnik pracuje.Ponoć w tym silniku reguluje je się podkładkami więc to jeszcze mam do zrobienia.Ale martwi mnie cały czas brak odpowiedniej dynamiki auta tzn jest przymulone!!!no i dalej rano kopci na niebiesko i wyrzuca śmierdzące spaliny.Pytanie do was koledzy czy uważacie że rozregulowane zawory mogą być przyczyną problemu???Zależy mi na waszych opiniach bo dzięki forum udało mi się zrobić wiele żeczy przy aucie o których normalnie nie miałbym pojęcia więc wasze opinie na ten temat są dla mnie na wagę złota.
słuchaj a może rozrząd masz przestawiony? nie wiem czy z tego powodu dym byłby niebieski ale napewno auto byłoby przymulone i nadmiernie kopciło... upewnij się...
No ale jak się upewnić.?????
Zawory reguluje się co 40tys km - drastyczne zaniedbanie w tym temacie prowadzi do urwania grzybka zaworu i demolki silnika. Zwórć uwagę tak jak kolega napisał na rozrząd
Moim skromnym zdaniem to uszczelka, albo turbina, albo jedno i drugie skoro płyn wciąga. miałem tak samo z tym dymieniem i turbo poszło do regulacji, potem jak ręką odjąl. Wirnik w turbo był "rozbiegany" jak to okreslił macher od regeneracji i całe wnetrze wylądowało nowe.
Byłem dzisiaj u znajomego mechaniora bo coś mnie natchneło na regulację zaworów.Zdjeliśmy pokrywkę zaworów mechanior wziął szczelinomierz i ...masakra.Zawory totalnie rozregulowane.Każdy zawór rozregulowany.Różnice zaczynają sie od 0,30 i konczą na 0.50.Na tym zaworze gdzie brakuje 0,50 wałekrozrzadu zaczął się już wycierać. Po wyjęciu podkładek regulacyjnych masakra....Każda inna szlifowane,kombinowane jedne oryginalne inne z czegoś innego.Jakbym spotkał tego h..a co to robił to bym go na gałęzi nad stawem powiesił(czemu nad stawem - bo jakby się nie powiesił to jest szansa że by się utopił). Jak ten samochód wogóle chodził to nie wiem.A ja w głowe zachodzę czemu więcej pali ,czemu jest przymulony....Dzisiaj zamówiłem podkładki w ASO. Mam nadzieję że po regulacji moja czarnula zacznie jeździć tak jak powinna. <zlyy>
Jaki koszt podkładek, bo ja też sie przymierzam do regulacji?
po 20-25 PLN za sztukę.Sprawdź dokładnie jakich potrzebujesz bo trzeba dokładnie dobrać grubość
Silnik 150kM to jest 20 V i jeszcze zakładali regulowane zawory :?: