A nielepiej tico to wielki szacun za oszczędny rachunek . Za V6 w gazie wielkie HAHAHAHAHA :mrgreen:Cytat:
Napisał blackalfa166
Printable View
A nielepiej tico to wielki szacun za oszczędny rachunek . Za V6 w gazie wielkie HAHAHAHAHA :mrgreen:Cytat:
Napisał blackalfa166
no moze tacy jak ty tak kombinują że tico to jest do taniej jazdy a alfa 155 v6 to dostojna jak to powiedziałes fura :D Żal mi takich jak ty :lol:
a jak kupię jej 156v6 i będzie miała piękne auto z super osiągami tanie w eksploatacji za śmieszne pieniądze.
tak jak pisałem dobrze że masz już te 43 lata to nie będziesz się musial profanować paliwami alternatywnymi jest szansa że nie doczekasz :lol:
już to kiedys napisałem ale przytoczę jeszcze raz:
wydaje mi się że dla wielu czas zamarł w latach początku motoryzacji, kiedy olej napędowy był do maszyn rolniczych i ciężarówek, gaz próbowano wtłoczyć do zapalniczek, a benzyna była jedynym słusznym napędzaczem motoryzacji cywilnej.
dzisiaj wszystko się pozmieniało i nie warto o to kopii kruszyć. Za 100-200 lat nasze pra pra pra wnuki bedą opowiadały sobie podczas jazdy jadąc jakimś w pełni automatycznym pojazdem, który będzie sam dobieral prędkość - nie będzie zanieczyszczał środowiska i będzie najbezpieczniejszym środkiem lokomocji, o tym jak to ich pradziadkowie podobno jeździli takimi pojazdami do których lało się taki płyn zwany benzyną albo gaz propan-butan, metan, wodór i te auta mogły się przemieszczać z taka prędkościa jaka chciał kierowca i dawały poczucie wolności niezależności itd etc.
dla nich taka dyskusja co lać etylinę, olej napędowy czy lpg lub inne paliwa będzie tak śmieszna jak dla nas gdybyśmy uzmysłowili sobie rozmowę sprzed 100 lat dwóch młodzieńców w super samochodach spierających się czy lepiej holzgaz - czyli gaz drzewny zasilający niektóre supersamochody, uzyskiwać z drzewa debowego czy może z sosnowego.
Na czym jeździsz ... na dębinie jest najlepsza ma dobrą opałowość ... no tak ale jest droga ja jeżdżę na brzezinie ale jest równie dobra... e tam gadasz wolniej sie pali kopci i jest słabsza po za tym kocioł się niszczy itd etc
75andrew155, ty zapewne 100 lat temu dorzucałbyś drewno dębowe :D
choć nic mi do tego z wielkim bólem stwierdzam że w Polsce dominują poglądy zaściankowe,chore przyzwyczajenia i teorie zasłyszane traktowane jako kazus ideologiczny!!!.
Ludzie drodzy czemu lwia większość krytykuje poczynania,decyzję czy rozwiązania techniczne nie mając o nich żadnego pojęcia!!!.
Jedziecie po gazie nie mając nawet bladego pojęcia i podstawowej wiedzy z zakresu jego działania!!!
Krytykujecie uogólniając wszystkie instalacje gazowe ale odnosząc to do wydaje mi sie pierwszej mieszalnikowej!!!
I teraz powiem Wam coś naważniejszego zachowujecie się jak wszyscy krytykujący alfę -nigdy nie próbowali albo kupili szrota a wiedzą przeciez najwięcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Smiejecie się z ludzi tankujących gaz ,śmiejcie się śmiejcie ,ale zobaczymy co powiedzą wnuki waszych dzieci kiedy kiedy skutki rozwoju cywilizacyjnego poczują na skórze i portfelach.
Może to i śmieszne ale tylko dlatego ze niezdajecie sobie sprawy jak przez ostatnie 30 lat zmienił sie klimat na skutek gazów cieplarnianych emitowanych miedzy innymi z procesu spalania paliw ciekłych.Sami widzicie jak znieniją sie pory roku i kiełbasi sie klimat-nic Wam to nie mówi.
Koncerny paliwowe zarabiają tryliony dolarów na wszystkich nas sprzedając nam paliwo będaace niby podstawym źródłem napedu.
To bzdury i ogłupianie ludzi wyzysk i chore podążanie za pieniędzmi.
Myślicie że przez kilkadziesiąt lat nikt nie byłby w stanie opatentowac alternatywnego zródła enerii,skoro przez raptem 50 lat poznaliśmy nowiniki techniki korzystamy z internetu ,ogladamy swoje plazmy, cieszymy sie reakcjami chemicznymi zamkniętymi w małych puszeczkach w naszych domach.
smuz, dla takich staruszków jak 75andrew155, czas się już zatrzymal oni się nie rozwijają nie ma czego oczegiwac że cos zrozumieją :) Potrafią dorobić ideologię że 155 V6 posiadają z pasji :D
a ja z pasji jak by mnie było stac miałbym Maserati Quatroporte albo 159Q4 albo ferrari ENZO :D ale nie stać mnie i nie wstydzę się że przemieszczam się pieknym autem z super osiągami spalającym hektolitry LPG :D
Widzę że Ty dalej nie rozumiesz o co tak naprawdę chodzi , uważasz się za młodzieniaszka to życzę Ci żebyś jeżdził melexami i innymi pojazdami tego typu w przyszłości której pewnie dozyjesz ja nie bo jestem już starcem .Auto wyprodukowano na zasilanie benzynowe i takie używam Ty wolisz jezdzić na ponoć lepsze zsilanie lpg to szerokiej drogi :DDD
i chwała Ci za to .....Cytat:
Napisał blackalfa166
to tak jak ludzie krytykujący alfę ale jednocześnie zawsze oglądający sie za 166 kiedy jadzie.
brakuje ci argumentów to cedzisz trzy po trzy ... ja nie powiedziałem że lepsze ... powiedziałem alternatywneCytat:
Napisał 75andrew155
jesli coś jest dostępne do użytko to dlaczego z tego nie korzystać ? połąwę zaoszczędzonej kasy wolę wydać na literaturę lub isc z żoną do kina czy teatru <calus>
Proszę zakończyć OT .
Team wątku to THE BEST ENGINE a nie CO SĄDZĘ O ALTERNATYWNYCH ŹRÓDŁACH ZASILANIA NAJLEPSZYCH SILNIKÓW
Jak widzę to tobie brakuje argumentów i powoli schodzisz do takiego słownictwa . Ja bez takiego pseudo oszczędzania chodzę do kina i korzystam z innych przyjemności :PCytat:
Napisał blackalfa166
tak tak jesteś oczywiscie oblepiony kasą i tak jak napisałem 155 posiadasz z pasji :DCytat:
Napisał 75andrew155
bełkot