Panowie byłem juz 2 razy na kompie i żadnych błędów nie wykazuje :/
a jedna wizyta kosztuje mnie 50 zł wiec raczej daruje sobie te wizyty :(
Printable View
Panowie byłem juz 2 razy na kompie i żadnych błędów nie wykazuje :/
a jedna wizyta kosztuje mnie 50 zł wiec raczej daruje sobie te wizyty :(
tomek921:
A program skąd wezme ? :)
Darmowy program znajdziesz w necie . Wpisz w wyszukiwarkę i poszukaj
Swojego czasu miałem podobną przygodę. U mnie była dziura w dolocie, do tego doszedł zasyfiony czujnik doładowania w kolektorze i syf w regulatorze ciśnienia paliwa w pompie wtryskowej - można odkręcić i sprawdzić czy jest syf na sitku, jak już wcześniej ktoś tutaj napisał. U mnie też pewnego razu silnik zaczął śmigać na "3 gary" :D tutaj akurat pomogła wymiana filtra paliwa i zalanie dobrym paliwem + jakiś uszlachetniacz, a od mechaników to już się nasłuchałem naprawdę super rzeczy typu: luz na sworzniu tłoka, urwany wtryskiwacz, luz na panewce :D.
Błędy ECU i wizyty na diagnostyce - przerabiałem i czym prędzej zaopatrzyłem się w odpowiedni kabalek - polecam! W naszych autkach to podstawa :D Błędy w ecu są czyszczone chyba po 10 bezbłędnym uruchomieniu silnika, a niektóre błędy nawet nie są odnotowywane w ecu.
Co do spalania to strasznie duże, u mnie w trybie mieszanym 30/70% - miasto/trasa spalanie wychodzi 5,4 - 5,5l.
Witam :P
Alfa chyba zrozumiała ze mam urodziny i na trasie śmigała jak powinna :p
Dziś spokój ale jutro juz go zapewne nie bedzie :)
U mnie na regulatorze sitka nie ma :P Jest sam bilec z dwoma uszczelniaczami małymi :P
musze przepatrzec wszystko dokładnie jeszcze raz..
ciekawi mnie tylko czy to możliwe ze wtryskiwacz leje ?
i powstaje taki gasnięcie ?
Jak najbardziej możliwe
a można tylko jeden wtryskiwacz zmienić, czy koniecznośc jest zmienienia wszystkich?
Można jeden