Moja mała pochodzi z Polskiego salonu, konkretniej z Wawy. Przejechała tam ok 60kkm. Kolejne 60 przejechała po Zamościu. I tam ją znalazłem, w komisie Omega, o ile dobrze pamiętam. I teraz jest ze mną i ma się dobrze :D
Printable View
Moja mała pochodzi z Polskiego salonu, konkretniej z Wawy. Przejechała tam ok 60kkm. Kolejne 60 przejechała po Zamościu. I tam ją znalazłem, w komisie Omega, o ile dobrze pamiętam. I teraz jest ze mną i ma się dobrze :D
Moja nowa z salonu, w 1999 jak ją kupowałem to był mój najszczęśliwszy dzień w życiu.
Mając 20 lat w tamtym okresie i poruszając się alfą 156 po ulicach to było oh... ale wspomnienia... a teraz to 10 letnia staruszka ale dalej jest moja...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...57a201c3a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6d0025786.html
Moja jest z importu z Belgii, jestem drugim właścicielem:D
Moja jest z Belgii, puzniej 2 lata użytkowana w polsce, a ja jestem jej drugim właścicielem w kraju.
Moja z Francji, jestem 1 właścicielem w kraju ;-)
Moja zarejestrowana we Francji ale smigala po Luxemburgu
gosc ja kupil jak miala pol roku i jezdzil do sierpnia 2009 ;D od sierpnia ja:D
A moja 166 2.4 jtd przyjechała z Włoch (a dokładnie z Boloni). W sumie miała być czarna 156 2.4 jtd w kombi, ale jak kolega przysłał mi zdjecia tej 166 to od razu kazałem mu ją przywozić do kraju. Było to w kwietniu 2008 r.
bluontario taki kolorek. ni to czarny ni niebieski
a ma ktos z Was paragon fakture?? z cena za ile wasza alfa wyjechala z salonu np.jako nowa?? jestem ciekaw ile np.kosztowala 156 w 1998 albo 166
Jestem drugim właścicielem w PL; Bellę dostałem od teściów, a teść sprowadził ją sobie z Włoch :)
moja bella jest z wloch ( z Perugii dokladnie) a znalazlem ja, o dziwo, w komisie ;) Jakis gosc sciagnal ja dla siebie z Italii i po pol roku sprzedal.
Moja oryginalnie z Hamburga, kupiona przez dość ładną panią od marketingu ;) A ja wziąłem ją od LT w Łodzi.
Kupiłem samochód od faceta z tego samego miasta, gdzie mieszkam. On z kolei auto miał sprowadzone z Włoch przez Niemcy, tak jest w papierach. Więc jestem drugim właścicielem w Polsce. Książka serwisowa jest nawet :) Przebieg autentyczny ok 152777km na dziś. Kupiłem ją 21 lipca z przebiegiem 143tys.
Zrobiłem w niej od razu rozrząd, olej, prawe przednie łożysko i tyle. I jeżdżę nią codziennie po 60-100km.
Kraków, salon Viamotu;
a moją przywiozłem z włoch... i tu kończy się bajka,jest poobijana, ze śladami bejsbola na tylnej klapie, sznitami o kluczy na drzwiach i wspomnianej klapie, wykrzywioną grymasem belką przednią, a właśnie panewka zdecydowała że silnik pójdzie wek... ale przejdziemy przez to wszystko razem i będziemy jeszcze razem śmigać :D
Moja 147 pochodzi z Belgii. A w PL kupiłam ją od chłopaka, ktory zamierzał zmienić samochód i kupić sobie lexusa. Zdrajca:D Ale tym lepiej dla mnie - nie mogłam jej tak zostawić, zbyt piękna była:)
Ja swoja 166 kupiłem od kolegi Masterhard z Naszego forum. Sam jestem ciekawy ile w 1998 roku kosztowała moja Alfka, ma ktoś może cenniki z tamtych lat przypadkiem?
Moja 3.0V6 Full opcja, brak tylko xenonów to pewnie grubo ponad 100 tys zł...
Pzdr
Na allegro ;D ... Właściciel był z krakowa więc bardzo szybko pojechałem oglądać samochód .
Wcześniej został kupiony w salonie Viamotu jako używany ( ktoś ją zostawił i wziął 159 ) a jeszcze wcześniej w tym samym salonie jako nowy, premierowy w 2000 roku .
Auto kosztowało 134 tys zł . 156 Sportwagon 2.0 ts srebrny met. - full opcja bez skóry ... była nawet navi i telefon, ale niestety - Były ...
A mojej bryki pochodzi z rynku Niemieckiego gdzie jeździła 2 lata, następnie została sprowadzona w 2001 roku, przewineła się przez jeszcze jedne raczki po czym 07,2009 trafiła do mnie prosto z Poznania i odżyła dzięki bogu :):):)
Swoją belle kupiłem w Polsce dokładnie okolice Końskich. Gość ją sprowadził z Belgi gdzie jeździła nią kobieta. A teraz jest moja;)
Moja była z kupiona w salonie przez poprzedniego własciciela od którego ja ją odkupiłem 3 lata temu.
ja moją kupiłem w Niemczech pod Berlinem.
A swoją wypatzyłem na Allegro, stała pod Warszawą chyba u jakiegoś handlarza...
Ja kupiłem swoją w Piasecznie, od 2. właściciela (dobrego kumpla pierwszego wł.), blachy od nowości dopiero ja zmieniłem. Oryginalnie Bella kupiona była w Carserwisie w Wawie za 68 628 zł (mam fakturę zakupu) - wypas dodatkowy: zdalne sterowanie centralnego zamka, osłona przestrzeni bagażowej i pakiet van (rozwijana siatka do sufitu), klimatyzacja automatyczna :D i lakier metalic (nero fuoco:D) :)
Poza tym mam dużo faktur za naprawy zawieszenia, 3x paska rozrządu (kupiłem przy 148 000, ostatni pasek z wariatem zmieniony przy 147 000:D) i inne drobiazgi, a gość z ubezpieczalni potwierdził wymianę zderzaka (wszystko inne tip-top, więc chyba tak jak sprzedawca mówił - wymienił po obcierce, bo był nieestetyczny:P). Ogólnie Bella była 4 autem właściciela (2 Volvo s60 i s80 - nówki sztuki i Nissan 300 ZX turbo "na weekendy") :D Bella miała być dla syna, ale ma dopiero 15 lat :P Więc kupiłem ja :) Ktoś bardzo mądrze na forum napisał, że Alfę kupuje się patrząc na właściciela :)
kupiłem Ją pod Poznaniem od gościa który sprowadził ją z Włoch - tam miała jednego właściciela czyli jestem drugim - auto ze wszystkimi papierami,3 karty kodowe,2 klp.kluczyków i dużo biegania po urzędach,za dużo dlatego następny samochód(za 3-4lata 166 po FL) będzie chyba musiał już być na naszych blachach bo mam za słabe nerwy:)
ja swoją 156 znalazłem na allegro ogłoszenie było z Kościana kolo Poznania przywieziona z Włoch dokładnie Milanu. Długo się nie zastanawiałem wsiadłem w pociąg i po 10 godz (takie są polskie koleje odległość 550 km ) bylem na miejscu oglądnąłem ja troszkę pojeździłem i wróciłem już z nowa miłością do domu powrotna droga była już dużo lepsza 5 godzin jazdy w nocy.
Swoją pierwszą 155 wziąłem w rozliczeniu za Subaru Forestera od handlarza telefonów komórkowych:) wcześniej należała do importera, który "bujał" się z nią 9 miesięcy. Sprowadzona była z Hollandii z uszkodzonym silnikiem. Tyle o niej wiem...
Drugą kupiłem będąc pod wrażeniem pierwszej od Pana z Jarocina. Wiem że do PL przyjechała w 2000 roku pierwsze tablice PKN, drugie SC, trzecie PJA a ostatnie jakie będzie miała to PGN. Źródło jej pochodzenia nieznane... niestety:(
Zar16700000116637
Ja swoją kupiłam od gościa we Wrocławiu, który właśnie ją sprowadził z Niemiec.
Ja ściągnęłam swoją alfę z nimiec, jeden właściciel, zadbana z książką serwisową :) i chyba o to chodzi, żeby zadowolenie sprzyjało ;))
Obie kupiłem w komisie, pierwsza przyjechała z Włoch, druga z Belgii ... A trzecią jeszcze nie wiem gdzie kupię ;)
Ja kupiłem w gorlicach :) , miała 1 właściciela który pracował we włoszech....
Moja kupiona od gościa z naszego forum. Mało się interesował, kupił w komisie w PL ale była targana z zagranicy. 'Troszkę' zaniedbana ale dopieszczam ją cały czas :)
Czerwiec 2005 rok, komis w Łodzi. Bella była sprowadzona z Holandii i jeszcze nie przerejestrowana. Z tego co pamiętam wówczas kosztowała ponad 15 tys. złotych.
Ja moją Bellę kupiłem od kolegi, który był jej właścicielem od 5 lat.
autko sciagniete ze szwajcarii, ksiazka serwisowa i 1 wlasciciel