Ligarek dopisz mnie do listy również, nie potrafię odpuścic takiego wydarzenia, chociaż mi nie na rękę ;)
Printable View
Ligarek dopisz mnie do listy również, nie potrafię odpuścic takiego wydarzenia, chociaż mi nie na rękę ;)
Motywujący slogan :D
Jak nie pomyle trasy to powalcze o odebranie tytulu :)
Sent from my iPhone
Byleś się w lesie nie zgubił, bo Cię wilki zjedzą :P
Swoją drogą ciekawe, że w tak krótkim czasie udało się aż tyle osób zebrać :D
Jak jeszcze wolne to ja ! Podpisuje się oboma rękami i odrazu mogę zapłacić ! Nie odpuszcze tym razem ;)
Ogłoszenia parafialne. Mamy potwierdzone:
Termin: 20.06.2014r. (piątek)
Start: 8:00-9:00 Rejestracja uczestników. O godzinie 9:00 zamykamy listę uczestników - późniejsza rejestracja nie jest możliwa a zwrotu pieniedzy nie ma.
Koniec: ~18:00 Wręczenie pucharów (lub pucharu :) ), zdjęcia pamiątkowe.
Etap I 9.30-13:00 szkolenie na 4 lub 5 sekcjach wytyczonej trasy (prawdopodobnie dwa w lesie i 3 na ringu)
Etap II 13:45-17.30 4 przejazdy na czas mierzone fotokomórką.
Uwaga!! Jeśli grupa będzie mało zdyscyplinowana i pojawią się niestosowne złe zachowania utrudniające organizację i przebieg zawodów, liczba przejazdów zostanie zmniejszona do 3.
Trasa: Można powiedzieć - PEŁEN SUKCES!! Do dyspozycji dostajemy cały tor kielce łącznie z odcinkiem leśnym. Start najprawdopodobniej ponizej skalniaka (mini serpentyna), który pokonujemy jadąc w górę a meta gdzieś na ringu. Na długich prostych pojawią sie szykany. Długośc trasy pomiarowej 3-4 km. Z tego powodu nie ma możliwości większej ilości przejazdów mierzonych, bo czas jest ograniczony.
Teraz można już bić brawo :)
- - - Updated - - -
Wymagania: Kask, samochód dopuszony do ruchu, ubezpieczenie OC, pełna wpłata do końca marca!!
- - - Updated - - -
https://maps.google.pl/maps?saddr=To...5&via=1,2&z=15
Hej,
Można gdzieś pożyczyć kask dla pasażera?
Piotrek
Na standardowym szkoleniu SJS (I i II stopien) nie wymagaja kasku. Dlaczego tutaj kask jest wymagany? To dosc klopotliwy wymog bo nie widze mozliwosc kupowania kasku zeby uzyc go jeden raz.
no z tymi kaskami to pszesada to nie rajdówki do dachowań
Ja mam szyberdach przez co podsufitka jest obnizona. W kasku to sie nawet w samochodzie nie zmieszcze. A tak sie cieszylem na ten wyjazd...
Bez przesady. Na track dayu w Poznaniu kask jest obowiązkowy, więc jeśli zamierzacie kiedyś spróbować, to warto się w takowy zaopatrzyć. Na przykład: http://allegro.pl/luis-retro-markowy...962344144.html
Szału nie ma, ale moim zdaniem w zupełności wystarczy.
kolego jaja sobie robisz ?? żal ci wyłozyc te 30 do 40 zł na ten kask? jak nie masz to ja ci kupie i dostaniesz go w prezencie ode mnie tylko podaj rozmiar. na jednym zlocie tez mielismy kaski na torze i nikt nie marudził ze trzeba jak komus trzeba to mam w domu trzy kaski wiec dwa moge pozyczyc...zreszta nie wszyscy jedziemy na raz wiec wystarczy kominiarke skołowac i kaskami sie chłopaki napewno podziela wiec juz nie bijcie piany o kask bo to jest najmniejszy problem.cieszcie sie ze udało sie załatwic cały dzien jazdy po TK za dobre pieniadze.ty płaczesz a masz 159 na zlocie chłopaki gtV kami jezdzili w kaskach i dawali rade...
Wiedziałem że z tymi kaskami to bedzie od razu wyłamywanie się. Jak ktoś widzi w tym problem to polecam udać sie na szkolenie do SJS...
Jeśli ktoś jednak nie zamierza sie tak łatwo poddawac, to wystarczy zakupić sobie taki garnczek jak podał bimsky - specjalnych wymagań co do kasku nie ma.
Kolejna sprawa to mogę dopytac czy na samo szkolenie jest kask potrzebny. Jeśli nie to wystarczy nam powiedzmy 10 kasków przechodnich którymi się będziemy wymieniać przed startami.
I dobra rada - wszystko jest do ogarnięcia, trzeba mieć po prostu dobre chęci :)
No widzisz tera możesz dalej cieszyć się na ten wyjazd :)
Ja tam uważam, że wiaderko na głowie nie jest złym pomysłem. Przy ostrym poślizgu to w słupek możesz przyłożyć tak że gwiazdy zobaczysz ;) a co do dachowania - każda alfa sie wywróci, tak jak inne auta, wcale nie aż taka filozofia.
Ide kupic kask i sprawdzic w jakiej dziwnej pozie przyjdzie mi sie scigac :))
Sent from my iPhone
Skoro o kaskach... Mam do sprzedania zajebiaszczy, stylowy kask OMP z serii Vintage. Taki o: http://www.rallyshop.pl/index.php?p1...lekcja-vintage
Rozmiar XL (61cm), nówka sztuka (woreczek OMP, karton OMP, metka) cena sziśćset.
Zaznaczam, że to może być ostatnia dostępna sztuka w Europie, o ile nie na świecie. Szukałem tego kasku ze dwa miesiące, a było to około roku temu. Ten okazał się za duży i ostatecznie kupiłem edycję "1000 miglia". Sprzedawany kupiłem we Włoszech, swój w UK.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=124123&stc=1
Szesc dyszek mowisz? Biere:)
Sent from my iPhone
Nie jest to tani kask, ja też mało nie chcę. Jednak wystawię go na Allegro za 900zł. To może być sromotna porażka, ale ostatnią dostępną w Europie sztukę mogę sprzedać w tej cenie :cool:
LIGAR podaj dokladne informacje o kwocie do wplaty oraz numer konta.
No Ligar gratulacje !!!
Skoro na czasie jest teraz temat kasków.
Ligar pożyczył byś trochę KASKI żebym mógł opłacić uczestnictwo.
Zostały 2 miejsca a my ruszajmy z rejestracją uczestników!
Wymagam potwierdzenia uczestnictwa na maila:
ligar@poczta.onet.pl
W mailu ma się znaleźć takie info:
Imię Nazwisko kierowcy
Marka | Model | Poj silnika [cm3]| Moc w koniach mechanicznych [KM]| Max moment w niutonometrach [Nm] | Rodzaj Paliwa [Pb/ON] | Rok produkcji |
W odpowiedzi dostaniecie maila zwrotnego z danymi do wpłaty.
Przykładowo
Jacek Placek, Fiat 126p bis, 700 cm3, 26 KM, 35 Nm, PB, 1989 r.
A co jeśli jeszcze nie zdecydowałem, czym przyjade, albo po prostu nie wiem co będzie się do tego nadawało? :P
Oczywiscie istnieje możliwość późniejszej zmiany za dodatkową opłatą 500 zł od koła :P
Chodzi o to abym podzielił was na klasy. Jak zmienisz auto to wyślesz mi info i dokonam podmianki. Aby wyniki się wyświetlały na elektronicznej tablicy, muszę dostarczyc sędziemu listę uczestników i podział na klasy. Nie bedę tego robił w dniu eventu, bo sie nie ogarniemy z tym do 12... Dlatego konieczna jest rejestracja obecnie. Szanuj organizatora swego jak siebie samego :P
A czy będzie taka możliwość żeby ewentualnie wpaść na TK Kielce na 1-2 godziny jako widz :confused:
Wszystko spoko, tylko chciałbym znać dokładną datę, bo moze się okazać że uczelnia nie pozwoli mi przyjechać :(
spoko spoko, obczaiłem :D nie nerwowo lecz technicznie :)
Składam pierwsze zażalenie - nie dostałem danych do przelewu:P