Witam. Aby nie zakładać nowego tematu zapytam, czy do mojej 145 1.6 ts będą pasowały te felgi:
http://allegro.pl/item963329743_alfa...16_205_45.html
Jeżeli tak to czy jakieś pierścienie lub coś podobnego będę musiał zakupić? Pozdrawiam.
Printable View
Witam. Aby nie zakładać nowego tematu zapytam, czy do mojej 145 1.6 ts będą pasowały te felgi:
http://allegro.pl/item963329743_alfa...16_205_45.html
Jeżeli tak to czy jakieś pierścienie lub coś podobnego będę musiał zakupić? Pozdrawiam.
to sa wymiary ktore mozna wstawic do twojej alfy, ja chce kupic 16 bo mozna zalozyc nizsze opony i powinno byc ok
http://www.felgi-opony.com/konfigura...OMEO&model=146
niestety one byly zarezerwowane od piatku ;)
ale z Ciebie Wacuch:(
znalazłem inne felgi. 16x7,5 opony 225/40 mm. Będą pasowały czy za szerokie?
aquaz facet mnie wystawil, mialem zaklepane od piatku, dzis kupilem (dobrze, ze przelewu nie zrobilem) i mi dzwoni, ze sprzedane :| kawal lebiody z goscia, trudno trzeba polowac dalej :D
optymalne do "16 to 215/40 a najlepiej na nasze drogi 205/45 ;)
hmmm magicznie nie zamienię 225 w 205 :( problem w tym że felgi mają szerokość 7,5. ni chciałbym aby uniemożliwiło mi to pełny skręt. Jak sadzicie?
podeślij linka do nich jak możesz. 225 na bank za szerokie, Zendery mają 7,5 cala i fabrycznie wsadzono 215/40 ale są też osoby na forum co jeźdza na 205/45
Z tego co napisane wynika że opony w kiepskim stanie a cena za felgi super więc nie warto ich kupić dla samych felg i dobrać odpowiednie opony?
niby tak ale dla mnie każdy grosz się liczy... a chciałem sobie kupić tanie alufelgi. Teraz mam dylemat:( bo 16" 40mm są drogie.
No to szczerze jak nie masz kasy to kup 15-nastki, bo przy 16nastce dużo szybciej poleci CI też zawieszenie.
15 droższe niż 16... chyba sobie po prostu odpuszczę albo 14 kupię i przełożę opony...
Jak 15 nastki sa drozśze??? Te z aukcji AZEV to muszą być moim zdaniem w bardzo kiepskim stanie skoro tyle kosztują i nikt ich nie chce
aqaz ile mozesz przeznaczyc na felgi? masz mozliwosc podjechania po fele czy tylko kurier?
Co do azevów to nie wyglądają na w jakiś sposób zdefektowane. Do do cen to chodzi o to, że mam stalówki 14. A 15 są droższe od 16dlatego, że do wielu modeli pasują w przeciwieństwie do 16. Więc do 500 zł kupię po prostu brzydkie15 :( Poza tym chciałem kupić alu do 500 zł z oponami (chociaż na jeden sezon) i z przesyłką. Więc chyba zostanę przy 14 a ewentualnie kupię jakieś alu 14 chociaż w większości są powiedzmy ... średnie.
Po Azevy podjechanie to 10 km.
Chciałeś wydać do 500zł za komplet 4 alu 16" z oponami, z transportem...?? :confused::confused::confused: Hmmm...? A nie taniej kupić kołpaki WRC - tak rzekłby mój znajomy :P Wg mnie skoro masz dość ograniczony budżet to nie pchaj się w to, najwyżej kup 15" bo jak dobrze poszukasz, to coś znajdziesz... Chociaż do 500zł będzie ciężko z czymś ciekawym. Wg mnie komplet porządnych, używanych alu 16" to wydatek minimum 700 zł za same koła (nie firmowe) i do tego opony drugie tyle minimum. No chyba, że planujesz jeździć tym krótko, to można z oponami też polecieć w używkę albo kupić komplet od razu z alu bo zazwyczaj sprzedawcy dodają opony 'na dwa sezony', czyt.: na dwa miesiące :o
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
nie chciałem kupić 16 za 500 zł tylko znalazłem aukcję gdzie za 440 zł są 7,5x16" felgi azev'a. Tylko odbiór osobisty w Łodzi gdzie mam 10 km. dlatego cena atrakcyjna. Opony na 1 sezon by starczyły a nawet na 1/2 to i tak dobrze bo nie wydałbym całości od razu. a za 500zł to serio 15 szajsowate są dlatego nie chce.
GrzesiuŻar następnym razem doczytaj...
---------- Post dodany o godzinie 10:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:59 ----------
a co sądzicie o tych? http://allegro.pl/item970785435_aluf...et43_fiat.html Będą ładnie wyglądać? Może ma ktoś foto podobnej konfiguracji?
;( czyli jet nas 2...
Znalazłem telefony 4x98 17" piękne w przystępnej cenie. Tylko czy to już nie jest hard-kor u nas na drogach? Jak założe 215/40 to nic nie będzie tarło?
Przy profilu 40 można łatwo załatwić felgę wpadając np do kałuży, która okazała się być dziurą. Ja nie założę nawet 45. Nie na moje nerwy.