A ja mam nadzieję że nie będzie wyglądać jak na tych wizkach. Po co ten przód jest tak strasznie agresywny? Niczym tfu audi jakieś.
Printable View
A ja mam nadzieję że nie będzie wyglądać jak na tych wizkach. Po co ten przód jest tak strasznie agresywny? Niczym tfu audi jakieś.
Mowimy o tych wizkach co ja wstawilem? Mnie osobiscie calosc bardzo sie podoba ;) nie mialbym nic przeciwko gdyby wyszla wlasnie w takiej wersji.
Ojej, Ghibli też ma przód jak jakiś wilk z wścieklizną a niektóre wcześniejsze wizki wyglądały lepiej niż to co weszło do produkcji. Tak czy owak nie jest źle.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=146271&stc=1
sporo masz racji ale .... alkohol, wakacje, stosunek do życia, to wszystko wpływa na nasze postawy. W Andaluzji ludzie inaczej odbierają rzeczywistość, wiem to na pewno, bo sam tak mam:) a byłem tam już kilka razy. Rozmowa toczyła się po angielsku, facet niby mówił dobrze ale jednak jakimś slangiem, grala muzyka, wokoło masa ludzi, żarcie, sherry, piwo, w takiej atmosferze rozmowa nie toczy się latwo:) zrelacjonowałem to, co zapamiętalem i to, co udało mi się zrozumieć.
Pamietajmy też, ze Sergio w styczniu po dopięciu przejęcia, wyasygnował silny zespół i worek pieniędzy, więc prace idą szybciej, niż dotąd bywało.
Nie piszę, ze to, co się dowiedziałem to prawdy objawione:) ale jakies wskazówki, ze temat się kręci. Być może racje ma Otto, ze w lipcu pokażą auto z adnotacją, ze do sprzedaży wejdzie np. na wiosnę 2016...
To, ze Sergio obiecuje 24 czerwca to znaczy tylko tyle, ze Sergio obiecuje. Listę jego obiecanek mam spisywaną od 2010 roku:)))
Te wizki, te opisy, silniki, itd., wskazują na to, ze auto będzie czyms w rodzaju Ghibli i wyżej (ogólnie mówiąc) a więc progi cenowe pewnie w złotych polskich zaczną się od 170-200 tysięcy w wersji podstawowej albo i więcej.
Na co wy czekacie, Panowie:)
Na topową wersję, dwuletnią używkę :) ... czarna albo srebrna :D
Nie sądze żeby wersja podstawowa kosztowała 200tyś bo wtedy nikt tego nie kupi. To Alfa czyli marka jedynie aspirująca do grona "premium".
Moim zdaniem będzie kosztować połowę ceny Ghibli
Skoro ma być konkurencją dla BMW serii 3 czy Audi A4 to wersja podstawowa bedzie startować od około 100 tys.
Mnie sie podoba guilia zz tych zdjec ale nie fotele. Zbyt "sportowe". Raczej przecietny kowalski takiego autka sobie NIE KUPI, a jedynie pomarzy . A znowu ktos kto kupi te auto nie bedzie chcial siedziec w tak wygladajacym aucie w kubelkowych fotelach, tylko raczej chcialby siedziec wygodnie... Jakie nowe trendy wy tu widzicie? Bo ja żadnych . Przod wyglada jak w audi a4 S Line (prawie ze) ledy to juz tez przezytek, tyl ma baaardzo podobne swiatla jak gulietta. Podstawowa wersja z najslabszym motorem benzynowym ma kosztowac okolo 130tys zl.A najbogatsza z najmocniejszym silnikiem diesla okolo 250tys zl.
Fotele bedą inne, fele inne... kto będzie jezdził po mieście na tych 22' chyba:))?
wizki przerysowują rzeczywistość do absurdu. a fotele sobie dokupisz w opcji, takie jak na wizkach. Kowalski będzie miał inne do wyboru.
Auto z innymi fotelami i na felach 18' znormalnieje.
A ja mam pytanie takie off topowe kto z natury jest bardziej precyzyjny niemiec czy wloch ?
Ta ostatnia wizka Alfy to jest to co powinno niebawem pojawic sie na drogach :)
A ja mam takie mizerne ale zawsze info. Mój szwagier pracuje w firmie projektującej samochody (karoserię, kokpity). Ale nie "dizajnersko" ale technicznie. Projektuje części już do produkcji (między innymi nowe maseratti). No i niedawno się dowiedziałem że będą robić alfę (znaczy się elementy). Jaką, on sam jeszcze nie wie. Na razie wie że jego firma to dostała. Oczywiście kształtów/wyglądu się nie dowiem bo mi nie pokaże :P ale może coś jeszcze od niego wyduszę jak robota ruszy :sarcastic:
Kręci się kręci i to z ciśnieniem. Ale firmy nie powiem, nie mogę.
Uwielbiam takie historie.
Z kolei mój wujek, co to go UFO porwało w zeszłym tygodniu mówi, że na Marsie się z nas śmieją.
No chyba nie jesteś na tyle naiwny żeby liczyć na konkrety??? Myślisz że media do tego nie mogą dojść a ja Ci wrzucę foto kokpitu???? buuuuuuahahahah nawet jakby mi szwagier pokazał to nie mam zamiaru zniszczyć jemu albo jego kolegom kariery zawodowej żeby mi tu ktoś klikną "Thank for this post" :lol:
Przecież wiadomo że ten temat jest dla "wierzących". Nikt tu Ci nie zdradzi tajemnicy tylko po to żeby w Twoich oczach stać się bohaterem.
Jak będę mógł powiedzieć trochę więcej to napiszę.
Ja w swojej pracy jak projektuję przyrządy i linie produkcyjne pod samochody (ich elementy) też podpisuję się pod klauzulą poufności i nie mam zamiaru sprawdzać ile trzeba wypaplać żeby mnie zdjęli.......
Ale jako ciekawostkę z mojej osobistej pracy mogę napisać że na górnym śląsku robi się między innymi elementy karoserii do najnowszego Q7 i suv`a bentleya. Oczywiście polacy i w polskiej firmie. Ale też nie licz na zdjęcia albo adresy.
Otóż Kolego Haveblue nie zrozumiesz, lojalność wobec firmy lub kontraktu to świętość. W obecnym FAC zrozumieli to późno ale zrozumieli. Jak wrócę do kraju postaram się opublikować np warunki kontraktu programisty automatu na taśmie, jego zarobki a także kary za niedotrzymanie warunków (w tym gadulstwo).
Nie tylko Wy podpisujecie klauzulę poufności ... ja też takie podpisuję. Myślę jednak, że takie ważkie spekulacje są nie na miejscu. Może poczekajmy cierpliwie jednak na pierwsze zajawki, pierwsze zdjęcia ... choćby szpiegowskie. Nie piszmy w stylu "a ja coś wiem ale nie powiem".
Dobra, to nie będę pisał :lol:
Zawsze lepiej popatrzeć na zdjęcia/rysunki czyjejś wyobraźni :sarcastic: przy dzisiejszej technice można migusiem spreparować auto o dowolnie fantazyjnym wyglądzie. Nie mające absolutnie nic wspólnego z rzeczywistością i to Ciebie interesuje. Ba nawet przekonuje :sarcastic:
Przecież te wszystkie zajawiki to prawda albo kit jak to co napisałem. To czemu w jedno wierzysz a w drugie nie? Bo jak widzisz to wydaje Ci się to prawdziwe :sarcastic:
Marek jak będziesz więcej coś wiedział i mógł mówić to pisz tutaj. Ja wolę takie info niż kolejne foto z du... wzięte.
Jak mi się uda coś od szwagra wyciągnąć to dam znać. Na razie on sam wie tylko tyle że jakaś alfa. Sam powiedział że będzie to miła odmiana. Niedawno jego firma zaczęła pracę nad suv`em maserati, teraz się szykuje alfa więc "odpocznie" od niemieckich konstrukcji :sarcastic:
Ja widziałem foty z jakiejś jazdy testowej z budą od maserati. Przyznam, że małe kółka i dziwnie poskładana buda wyglądały śmiesznie :P
Tak, było to tutaj. Ja zawsze wolę takie zdjęcia niż opowieści szwagra o "czymśtam".
Dla mnie każda informacja jest i tak ciekawa więc w zasadzie nie ma się o co spinać
Może nie zauważyliście, ale zawsze w informacji od "szwagra", "zięcia" można przekazać informacje o których oficjalnie się nie mówi. Ja już w swojej karierze jeździłem samochodem w "dwóch karoseriach".
Alfa Romeo przyjęła taką taktykę informacyjną i tyle. W końcu to nie ma być samochód popularny "dla ludu".
i spinali poślady, jak spasowują plastiki
Tak, a z tyłu zawieszenie na resorach, i chlapacze obowiązkowo, i rurki na krawędzie drzwi plus odblaski, i zasłonkę-tekturkę do chłodnicy i na koniec znaczek zielonej kury.
Co Wy myślicie że jedna osoba to wszystko wymyśla???? :lol:
Nie :sarcastic:
Do trwałości nie ma się ogólnie czego doczepić, no ale jakość materiałów niektórych mogła by być lepsza. Niektórych bo część jest ok. Z resztą konkurencja też bezbłędna nie jest.
Oczywiście, ze tak - Marek dajesz ciała :P
- klasa średnia "premium" – nieoficjalna nazwa samochodów klasy średniej produkowanych przez marki kojarzone z luksusem. Często są one droższe i lepiej wyposażone (zarówno pod względem wygody, jak i techniki). Przykłady: Audi A4, BMW serii 3, Cadillac BLS, Jaguar X-Type, Mercedes klasy C, Lexus IS, Saab 9-3, Volvo S60, Alfa Romeo 159.
źródło :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasa_samochodu
No dobra, racja, ale jakoś nie widzę porównania 159 z ..... lexus IS :)
Uważam że 159 to na prawdę świetne auto. Głównie na tle przeszłości :) no ale jeszcze jest wiele do nauki. Porównując np do szwagra E91 to na pierwszy rzut oka (a nawet drugi) 159 niczym nie ustępuje. Ale jakość tkwi w szczegółach. Oczywiście można było się w każdym do jakiejś pierdoły doczepić ale jednak w 159 było ich trochę więcej. Nie mniej jednak jeżeli przy giulii zrobią taki postęp jak ze 156 na 159 to sukces murowany i godnie będzie mogła konkurować nawet z mercedesem czy bmw.
Zobaczę co szwagier będzie mówił o dopracowywaniu szczegółów. Bo jak opowiadał że kratkę nawiewową bmw potrafili projektować i przeprojektowywać przez 0,5-1 rok aby była "doskonała" to szczęka mi trochę opadła ile niemcy pompują siana żeby taka cholerna krateczka była super. Porównam jak do tego włosi podejdą.
Ale jeszcze nie wiem czy jego firma to do giulii będzie robić czy do czegoś z odleglejszych planów.
Ja pracuję jako inżynier konstruktor w firmie produkującej amortyzatory (od bardzo tandetnych chińskich czy indyjskich aut przez grupę PSA, BMW, Audi, Mercedesy, po Lambo i Ferrari i wiele innych) i powiem Wam, że takie dopieszczanie nie jest niczym dziwnym nawet w, wydawałoby się, nieznaczących sprawach. Projekt zmienia się, ewoluuje na przestrzeni czasu i to jest normalne, że trzeba poprawki nanosić. Zwykle pierwszy projekt z tym, co wchodzi do produkcji ma niewiele wspólnego a i w trakcie produkcji różne rzeczy się zmienia. Na początku jest ogólna koncepcja, która dopiero potem zaczyna nabierać konkretnych kształtów. Więc BMW wcale tutaj wyjątkiem nie jest. Ale fakt, że widać duże różnice w podejściu różnych producentów i bardzo często da się to uszeregować "geograficznie".
Ale mi nie chodziło o zmiany podyktowane jakimiś problemami. Po prostu się im nie podoba, a to za mało "gadżeciarskie" a nie podoba się wygląd.... A problemy produkcyjne czy eksploatacyjne to znacznie później i już osobna kwestia.
Cóż, zobaczymy.
coś za coś
dla pełnej informacji, średnia cena nowych samochodów z 2011 roku (sedany, skrzynie manualne):
BMW 320d E90 163 KM - 147 tys. zł
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 170 KM - 102 tys. zł
Lexus IS220D 177KM - 164 tys. zł
Mercedes C220 CDI 170KM - 161 tys. zł