wiecie może do czego jest kostka taka szersza za nadkolem przedniego lewego koła?
Printable View
wiecie może do czego jest kostka taka szersza za nadkolem przedniego lewego koła?
bez zdjęc się nie liczy, ale strzelam, że od syreny alarmu.
ja w swojej zaobserwowałem, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki można zamknąć i otworzyć szyby i klapę bagażnika...przez jakiś czas. Po jakimś czasie przyciski się blokują...w sumie to wygodne...Fajna jest też głośna sygnalizacja zaciągniętego ręcznego.
Brzeczy kiedy jedziesz i masz reczny zaciągnięty:)
Wyslano z Noki 3110:)
Zarówno jest kontrolka na desce, jak sygnał dźwiękowy (taki sam, jak ruszysz z otwartymi drzwiami).
Może masz uszkodzony czujnik ręcznego? Jak zaciągniesz, to pojawia się kontrolka?
To już wiadomo, że ręczny brzęczy w wersjach po FL :)
A kontrolka się pokazuje.
Ja mam 2002 i też brzeczy.
wysłane z mt11
u mnie w przedlifcie (2002) też jest sygnalizacja zaciągniętego ręcznego.
Nie miałem okazji sprawdzić w przedliftowej ale w mojej sygnał dżwiękowy komunikatów można włączyć lub wyłączyć w menu więc bardzo prawdopodobne że w wersji przed FL jest tak samo.
w menu: BUZZER faktycznie można zmienić na "off".
Instrukcja strona 77
Potwierdzam, ręczny "brzęczy". Doszedłem do tego przypadkiem, zaciągając ręczny na zakręcie ;]
nie ukrywajmy, prawie wszyscy z nas kiedyś w swoim życiu zaciągnęli ręczny "przypadkiem" na zakręcie :D Come on ;)
No ba
Niektorzy nawet ogladali potem pogiete wahacze tyl :p
Ja kiedyś oglądałem lodówę w lusterkach na sygnale, bo w czasie sesji chciałem się odstresować na parkingu pod centrum handlowym :D
EDIT: Dobra, koniec tego spamu xD
U mnie w Romku po wyłączeniu zapłonu można otworzyć bagażnik z przycisku na konsoli. Co ciekawe, po jakichś 15s przycisk się dezaktywuje. Za to jeśli się pyknie blokadę drzwi (jeden z kolejnych przycisków) - znów można otworzyć bagażnik ze środka.
U mnie podczas cofania w czasie deszczu włącza się wycieraczka tylnej szyby. Ręczny też daje głos, Alfa z 01r.;-)
Długo będziecie biadolić o rzeczach opisanych w instrukcji obsługi? Chyba, że jest ona dla Was niezrozumiała.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Słuszna uwaga:)
a u mnie nie działa night panel (: przyciemnienie działa, ale całkowite wyłączenie podświetlenia już nie...
działa u was sygnał nie zapięcia pasów (147 1.9 jtd 8v 2002r) ???
sygnał? Jest tylko kontrolka. Sygnału nie było.
A czy u Ciebie w instrukcji jest inaczej? Ma być sygnał?
Ja mam kontrolkę tylko.
Jest sygnał! Od pasów.
wysłane z mt11
TO ja napisze ze moja alfa ma swiatla przeciwmgielne przednie ktore wylaczaja sie jak wlaczam dlugie. (Oczywiscie banalne) ale nie moglem sie powstrzymac zeby ktos sobie napisal idiotyczny post ze jest to w instrukcji obslugi :>>
p.s jutro jeszcze nagram moze filmik i wrzuce XD bo to czary!
a, przypomne ze autor tematu ma na mysli ciekawostki ktore nas zadziwily, o ktorych nie wiedzielismy itp, wiec nie wiem po grzyba ktos sie wtraca ze jest to w instrukcji. Ja moze o swoim aucie wiem 5% bo nie bede czytal instrukcji obslugi...
Idiotyczny powiadasz?
Oczywiście że jest to w instrukcji. Na stronie 45.
Napiszcie może jeszcze, że jak się pociągnie za klamkę, to się drzwi otwierają :)
Ps. To nie jedyny samochód, który wyłącza przeciwmgielne przednie jak włączasz światła drogowe. Tak jest zwykle w samochodach, które mają przeciwmgielne zintegrowane w tym samym kloszu co drogowe.
Panie moderatorze. Czas zamknąć temat, bo nagle dowiemy się, że mamy jeszcze jakieś 'ukryte' funkcje (tylko ukryte dla kogo? Dla tych, co nie potrafią czytać instrukcji?)
w tym momencie walnalem barana w sciane. Co ni ktorzy nie rozróżniaja sarkazmów... :rolleyes: Nie ma to jak wtracac sie co powinno sie pisac w Nie swoim temacie, no ale cóz... :blink:Cytat:
Ps. To nie jedyny samochód, który wyłącza przeciwmgielne przednie jak włączasz światła drogowe. Tak jest zwykle w samochodach, które mają przeciwmgielne zintegrowane w tym samym kloszu co drogowe
Można również jechać z otwartymi drzwiami... Równie sensowne.
Ja mam takie koło którym jak się zakręci to alfa zmienia kierunek jazdy :P
Ja zacząłem i ja skończę, bo pomału temat służy do nabijania postów. Zakładając temat nie sądziłem że aż tyle postów zostanie napisanych (myślałem, że góra dwie strony, i temat leci w niepamięć). Teraz oczywiście czytam, że nie chciało mi się przeczytać instrukcji. Może to i prawda (papierowa w języku niemieckim, a za ebooka dziękuję). Pomyślałem także, że skoro ja nie przeczytałem, to pewnie i wiele osób też nie, więc z tego tematu mogliby się dowiedzieć co i jak i ewentualnie przeczytać w końcu instrukcję. I tyle. Nie miałem pojęcia, że temat zejdzie do poziomu "jak przyciemnić zegary", bo nie o to mi chodziło zakładając ten temat (co zresztą było widać, bo nie pisałem w ogóle postów). Tak więc jeśli kogoś to denerwuje, przepraszam bardzo. Mam nadzieję, że to będzie ostatni post, temat do zamknięcia.
a to twój temat ?
od 10 stron nabijasz bezsensowne posty z opisem rzeczy, które każdy znajdzie w 10 minut siedząc i bawiąc się tym autem.
do tego jak ktoś zwraca Ci słuszna uwage zebys przeczytał instrukcje wtracasz kretynskie docinki swiadczace o tym jakim totalnym ignorantem jestes. czasem mam wrazenie ze powinno sie tu banowac ludzi za głupote, bo niedługo zaczną sie pytania jak odpalić samochód albo którą stroną włozyc kluczyk do stacyjki.
swoja droga - pokaz te swoje swiatla dzienne o których tak sie gdzies tu rozwodziłes
dam se spokoj i ustapie glupszemu xD Post do usuniecia:)
p.s temat dla mnie również ciekawy i sie przydał. :)
To was zaskoczę !!
U mnie jet tak , że jak jadę to od razu deszcz pada :( .
Wstawiam do garażu i słoneczko świeci.
Takie durnoty piszecie.
NO I SIĘ ZACZNIE