wlasnie ze na obydwa latwo jest trafic, wazne zeby jedno miejsce bylo wybrane i godzina ustalona, a ludzie znajda droge, w zasadzie to kazdy juz ma nawigacje czy to w telefonie czy na szybie lub wwbudowana w deske rozdzielcza
wlasnie ze na obydwa latwo jest trafic, wazne zeby jedno miejsce bylo wybrane i godzina ustalona, a ludzie znajda droge, w zasadzie to kazdy juz ma nawigacje czy to w telefonie czy na szybie lub wwbudowana w deske rozdzielcza
Na tesco jest teraz gruby remont a na auchan kolo noraauto jest sporo miejsca. Tak wiec niech wiekszosc sie wypowie :-)
Seba nie przesadzajmy. Nie będzie nas 500:) myślę że Tesco będzie najlepsze. Pamiętajcie ze nie każdy jest w stanie na bierzaco śledzić temat i ludzie się pogubią. Proponuje nic juz nie zmieniać. Tesco7:30 wyjazd :)
wydotykane na wyświetlaczu mojego MyPhone :)
tak odnośnie godziny wyjazdu.... z tego co widzę trochę się zmieniło na stronie organizatora... np. wcześniej z tego co pamiętam rejestracja była od godziny 10.30.... obecnie jest do tej godziny. https://www.facebook.com/AlfaRomeoGo...53039474886008
czy nie warto rozważyć wcześniejszego wyjazdy?
co do ilosci aut z jednej strony prawda z drugiej " caaaly dolny slask sie zjedzie xD co do godz to jak ostatnio czytalem to pisalo 10.30 a z obliczen kolegow wychodzilo ze plus minus bedziemy na 9.30.
tak jak patrze ze od 11 do 14 budowanie kolumny, to jest 3h, znam hardkorow, ale jak tyle czasu wytrzymac bez WC? hahahahaha :D Chyba od rana nie bede nic pił :cool:
Proponuje na 2 dni(środa) przed biciem rekordu, napisac na czerwono gruba czcionką w tym temacie, skad i o ktorej wyrusza konwoj we wroclawiu ;)
Ja tam ustawianiem kolumny bym się nie martwił - zapewne to po prostu "zaparkowanie" aut w kolejności do wyjazdu, więc wątpię by trzeba było siedzieć w samochodzie 3h ;-)
A jeśli tak, to kladzcie dobry dressing na opony, coby wodę odpychało... ;-)
lepiej zaopatrzyć się w pojemne butelki :D:D
Gorzej z Paniami [emoji4]
Ja w dzien przed biciem rekordu wypije ze 3 litry chyba, a pozniej dieta cud bez wodna :D
podsumowując: parking Tesco na Bielanach godz. 7.30?
Proponuje zalozyc nowy temat z oficjalną godzina wyjazdu, miejscem i niech sie ludzie wpisuja na liste. Zawsze bedzie mozna na miejscu z orientować się czy kogoś brakuję :)
Po co zakładać wszystko będzie opisane w 1 poście, jutro w wolnej postaram sie przeczytać wszystkie ustalenia i zamieścić je w 1 poście, ewentualnie jeszcze na koniec tematu i wsio
Wydziargane z mojego Idola 2S
Można będzie jeszcze wrzucić info na facebooka na profilu wydarzenia, w końcu nie każdy siedzi na forum :)
Też może być :cool:
Panowie a co do godziny wyjazdu, nie lepiej wyjechac godzine wczesniej, i troche tam poczekac? bo tylko 4 stanowiska rejestracyjne, ponad 1500aut do rejestracji, a odpukać zawsze moze byc jakis korek na drodze. Pamietajmy ze to swieto, ludzie rano beda jechac do rodzin, na wypoczynek itp itd nie wierze ze A4 bedzie pusta....
Ja też jestem za 6.30
Ja się dostosuje :)
:eek: Nie za wcześnie ? Będzie trzeba wyjechać o 5 prawie, to nie będzie się opłacało spać :D a jak wszyscy rzucą się rano to pod koniec będzie pusto.
Jak już ktoś wspomniał zrobicie straszny zamęt teraz, już nawet lubuskie się do nas dostosowało:
http://www.forum.alfaholicy.org/lubu...ml#post1622842
Dostosowało sie raz zrobi to i drugi :) Proponuje wyjazd o 7:00. Niby pol godziny, ale zawsze mamy te pol godziny wiecej czasu. Kubajg zastanów sie ze wrazie jakiegos korka albo wypadku na a4, staniemy... i z calego wyjazdu pozostana wspomnienia z autostrady... :confused:
do grupy dolnosląskiej gdybyscie jechali nie a4 tylko normalnie prze olescnice namysłow w wołczynie rowniez dołączyłoby kilka alf do waszej ekipy i wtedu polecimy naprawde fajną dużą grupą pozdrawiam super alfa 1965
Jednak autostrada wygodniej... :)
no tak mozna pojechac na opole i ar dalej do gliwic
Dodano po 2 minutes:
no tak masz rację czosnek tylko jak bedzie jakies bum to stoimy na a4 a ja jezdze czesto do gliwic i rybika droga nie zała w razie jakiegos wypadku szybko mozna objechac i jestes na rekordzie a nie na a4
ja jednak wybieram A4 :) hhehehe ale zdanie nalezy do calej grupy . :)
Ja też jestem za A4 [emoji6]
wg googla spod tesco do celu czyli parking ul.pszczynska Gliwice to 1h 38m plus parę minut na bramki oraz na zwiększony ruch to wyjdzie około 2h plus zaparkowanie na parkingu kolo 10 min i znalezienie rejestracji i na czekanie w kolejce zostaje 1h 10min. Przy założeniu ze są 4 stanowiska do rejestracji i czas zarejestrowania 1 auta to 4-5min to wychodzi ze rejestrowaliby tylko 48-55 aut na godzinę wiec na sama rejestracje musieliby wygospodarować 10godzin, a raczej aż tak dużo czasu nie będzie wiec raczej przynajmniej czas rejestracji będzie o polowe krótszy niz zakładam i/lub będzie 2x tyle stanowisk do rejestracji.
Zresztą nie wiadomo czy przyjadą wszyscy, którzy się zarejestrowali, także godzina 7.30 to tak na styk będzie. Ewentualnie jesli bardzo chcecie to 7.00 ale wtedy to juz jako ostateczna godzina i nic do 1 maja sie nie zmienia zeby inni mogli sie dopasowac.
Nie ma co kombinować, jasne że jedziemy A4. Wyjazd o 7 to byłby w sumie dobry kompromis, myślę że przy dobrych wiatrach zajedziemy jakoś 8.45 co jest już dobrym czasem :)
Proponuje pisać Pod TYM postem, w pierwszej kolejności o której wyjężdża WROCLAW. 6:30 , 7:00 czy 7:30.
Ja proponuje pierwsza opcje 6:30 . Poczekac zawsze mozemy na miejscu. A na nas czekal nikt nie bedzie tak prawde mowiac.
edit- tak w ogole byla juz rozmowa na temat predkosci jaka obieramy? :P hehe
Ja z własnego doświadczenia wiem (cotygodniowe spoty pod milenijnym) że zmiana czegokolwiek już uzgodnionego czy to miejsca, godziny czy daty to baaardzo o zły pomysł i kończy się niepotrzebnym zamieszaniem. Ja się tam dostosuje bo do Bielan mam 10 min ale są grupy które dojeżdżają kawał drogi do Wrocławia i mogą tego nie ogarnąć na ostatnią chwilę a są już poumawiani konkretnie...
Od początku było ustalone że z Wrocławia wyjeżdżamy 07:30 i moja drobna sugestia by tego już nie zmieniać ale niech większość zadecyduje...
Lepiej niech zostanie tak jak jest ustalone czyli 7.15 do 7.30 na bielanach. Potem bedzie zamet :-P
Racja, niech zostanie jak było, mogę napisać na fejsbukowym wydarzeniu, kiedy i skąd ruszamy. Najwyżej przeczyścimy sobie filtry w Alfach, jak będziemy gonić :D
Patrząc na trasę, google pokazuje 1:30 h, nawet doliczając kilkanaście minut na jakieś opóźnienia to i tak jest spoko
https://goo.gl/maps/chFtj
Myślę że nie ma co panikować. To do organizatorów będzie należało ogarnięcie tego tak aby wszyscy zdążyli się zarejestrować. Trudno żeby z całej Polski wszyscy byli punktualnie o 8 rano, to jest niewykonalne (teoretycznie tak, ale komu będzie się chciało wstawać o 3 rano?)
Dobra, dodałem informację na facebooku, może ktoś jeszcze wpadnie, fajnie jechać taką dużą ekipą w samych Alfach :)
Najwyżej Ci co chcą być wcześniej ,to niech jadą. Spotkamy się na miejscu.