Napewno ringi beda efektowniejsze.Problem jednak polega na tym iz ta konstrukcja zmienia parametry oswietlenia,a dla kogos kto korzysta ze swiatel...na dlugich trasach w nocy,wazniejsze jednak sa lampy:confused:
Printable View
Napewno ringi beda efektowniejsze.Problem jednak polega na tym iz ta konstrukcja zmienia parametry oswietlenia,a dla kogos kto korzysta ze swiatel...na dlugich trasach w nocy,wazniejsze jednak sa lampy:confused:
Ale co to zrobić jak u mnie niebiescy mają 159-tkę. Różnicę zobaczą przy pierwszym podejściu!
Różnice może i zobaczą, ale 159 wyjeżdżała z fabryki w sporej ilości konfiguracji, wątpię żeby mieli pewność (szczególnie przy tak profesjonalnym wyglądzie), że światła są dokładane.
Te buraki, jak odwożę młodszą córkę do przedszkola, to tak obcinają Alf-ę, że gotów jestem sam zaproponować mandat!
Ps. Oczywiście stoją pod przedzszkolem Alf-ą 159(mieli podobno jedne z gorszych wyników w woj., teraz mają jedne z lepszych)
...twoja mać!
Odośnie świateł Philips, to się nadaje: " do tarcia chrzanu w wolne soboty"
A zamiast halogenów np to:
http://allegro.pl/okragle-swiatla-ja...092083667.html
DF
"To lampy z Włoch, gdzie 159 jest ciągle sprzedawana. Musieli je dostosować do nowych przepisów UE. 1800zł za nie dałem, ale warto - no niech pan spojrzy :)"
Zgodze sie z Yonashem - nie ma ladniejszego rozwiazania niz nasze ringi DRL. Po obejrzeniu zestawu testowego na lampie wyglada on rewelacyjnie i jeszcze lepiej swieci, montaz tak jakby to zrobila fabryka (tutaj nalezy sie wielki szacun dla kolegi Yonasha za opracowanie rozwiazania montazu w lampie), wiec nie ma sie do czego przyczepic. Poza tym zawsze mozna go zdemontowac samemu, jesli bylaby taka koniecznosc.
Zmiany fabr parametrow swiecenia nie ma zadnych, raczej jest to dolozenie czegos o czym fabryka zapomniala (nawet w kloszu jest specjalnie miescje na to), a co powinno byc seryjnie montowane ;)
W porownaniu z tym rozwiazaniem philipsy i inne opcje typu zarowki w miejsce swiatel drogowych sa slabe, bardzo slabe.
Naszymi ringami bedzei sterowac procesor (kazdym z osobna), wiec jest opcja na rozne fajne efekty zeby jeszcze lepiej zintegrowac to z elektronika 159.
Summa summarum na pewno bede je montowac u siebie, nie uznaje kompromisow w postaci jakiejs doczepionej listwy z diodami, ktora ktos w 5 sekund moze oderwac.
Jesli ktos woli szybciej i taniej to oczywiscie wolnoc Tomku w swoim domku ;) dla mnie to fajniej ze tylko kilka sztuk AR bedzie mialo ringi ito o dwa wiecej niz w BMW - juz nie moge sie doczekac miny kierowcy jakiegokolwiek BMW jak alfa znajdzie sie za nim i nagle wlaczy sie 6 ringow a la night rider ;)
pomysł rewelacyjny, marzy mi się taki zestaw:) mistrzostwo! nie to co owe tandetne paski które nasi kochani rodacy zakładają do swoich kochanych pięknych VW, a które po czasie mają ubytki i parę diod już nie świeci...
YonasH fajnie by było zobaczyć wersję testową, może jakaś fotka??
Zgoda szewi cały wątek znam :) mi chodziło o tą ostatnią wersję po cięciu kloszy :)
Dziś wrzucę.
w sumie tez nie moge sie doczekac wersji finalnej, w sumie swojego czasu przerabialem rozklejanie i sklejanie lampy z mondeo MKIII - tez chodzilo o ringi i black eyes. Oby wszystko zakonczylo sie szybko i pozytywnie zeby na wiosne bella byla bogatsza o cos nowego dodajacego jej ...
Galeria zdjęć i foto-relacja:
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...tml#post796928
Potrzebuję pomocy w elektryce.
Chcę doprowadzić do projektowanego modułu DRL sygnał zamykania centralnego zamka. Może być też sygnał typu: napięcie = otwarty, brak = zamknięty (lub na odwrót). Cokolwiek co jednoznacznie da modułowi sygnał, że auto jest właśnie zamykane pilotem. Jakieś pomysły?
Skrzynka bezpiecznikow po lewej stronie kierownicy?
Nie tylko
Ale który bezpiecznik konkretnie? Jestem trochę zielony w takich sprawach. Czy przez wybrany bezpiecznik płynie prąd tylko w czasie pracy silniczków centralnego zamka? Jak rozróżnić, czy to otwieranie, czy zamykanie? Tym pewnie steruje jakiś moduł zasilany przez bezpiecznik.
Nie mam teraz schematu - sprawdze w domu.
Ale chodzi o to, ze taki sygnal jest podawany do silownikow i tam tez wpinany jest alarm (mam dokladany, nie fabryczny) - i ten alarm tez musi wiedziec, ze samochod jest zamniety albo nie.
Wystarczy, ze od alarmu (jesli masz) odepniesz sobie sygnal i bedzie OK :)
W serii wszystko jest po CAN. Właśnie przeanalizowałem eLearna. Do centralki w drzwiach wchodzi tylko jeden kabel sterujący połączony z body. Musiałbym więc rozbierać drzwi i podpiąć się bezpośrednio do silniczka centralnego i wykorzystując wolny pin w konektorze w drzwiach, dalej do modułu...
Na szczęście centralka z drzwi kierowcy steruje też silniczkiem blokującym wlew paliwa :) Blokowanie wlewu działa zawsze razem z blokowaniem drzwi, więc już wiem gdzie się podpiąć :)
Mam nadzieję, że ta teoria pokryje się z praktyką.
A w jakim celu ten sygnał w naszym module ?
Aby załączyć zasilanie już przy otwieraniu auta, oraz dać znać modułowi, kiedy auto jest zamykane, by mógł wygasić ledy i wyłączyć się.
A więc tak to chcesz zrobić, ciekawy pomysł.
Interesuje mnie wykorzystanie świateł drogowych jako dzienne, 30% mocy. Czy możliwe jest aby aktywować to jakoś w aucie? Czy pozostaje tylko kupić zewnętrzny moduł?
Tylko zewnętrzny moduł.
Szkoda :(
Dzieki.
Ja taki moduł już kupiłem z możliwością ustawienia mocy świecenia żarówek w przedziale 20-80%. Czeka na założenie jak się cieplej zrobi. Miałem takie coś w poprzednim aucie i sobie chwaliłem.
Jaki kupiłeś? Rzucisz linkiem?
Ja mam zakupiony sd2 ale jest zimno to się nie czepiam tylko ja mam zamiar pod halogeny a nie drogowe to podłączyć. http://allegro.pl/swiatla-dzienne-re...025368611.html
Witam
Panowie dużo osób kupuje te "ściemniacze" mówiąc prosto do żarówek świateł mijania, a ja zapytam ponieważ wielkie debaty są prowadzone,
w przypadku zakładania ksenonów w normalne oprawki, jak się ma sprawa tutaj również w kwestii homologacji takiego rozwiązania,
ponieważ podejrzewam że nijak się to ma do przepisów krajowych z tym związanych i również można stracić dowód szybciutko :-)
Zamontuje to zobaczę ale jeśli chodzi o homologacje to nie ma o czym dyskutować (niema RL na kloszu - nie ma homologacji) czyli na własną odpowiedzialność to montuje, o efektach postaram się poinformować. Mi się ten pomysł podoba (nowe auta z grupy VW maja podobne rozwiązanie z halogenami tylko tam są oddzielne żarówki)
Regulacja mocy typu PWN daje możliwość osłabienia mocy bez efektu żarzenia.
- - - Updated - - -
W BMW jest taka możliwość od 2000 roku :)
To znaczy jaka regulacja jest ?
Ciężko wytłumaczyć . Tu można poczytać. http://ep.com.pl/files/8787.pdf
A co do BMW w e39 np. można przez kompa ustawić światła drogowe na 22% i zdobić z nich dzienne.