mam prośbę. przestań pieprzyć.
powstał klub bo ktoś się przypieprzał? bierz mniej tego co bierzesz...
Printable View
Luzik chłopaki.......jak sobie ktoś chce poszczekać to proszę wymienić się telefonami a forum zostawcie w błogim przedginnesowym spokoju...Pozdrawiam
Panowie,
Moja alfka coś mi się buntuję,szarpie prycha w ssący,więc nie ryzykuję wyjazdu,a jestem zapisany.
Jeżeli są możliwości to oddam miejsce, szkoda żeby się zmarnowało,bo chyba rejestracja zamknięta.
Chyba nie
Krytyka z tego co widzę na całego a jakieś plusy, pochwały dla organizatorów? Co prawda jeszcze impreza nie rozpoczęła się,ale na pewno miłe słowa warto byłoby skierować dla tych którzy podjęli się tego przedsięwzięcia. Gdyby nie ARGŚ rekordu by nie było.
Tak jak pisałam wcześniej, każdy mógł się zabrać za organizację, tylko że nikomu się nie chciało.
Organizatorzy odwalili do tej pory kawał dobrej roboty, ale tez nie ma co słodzić w każdym poście. Na to przyjdzie czas po imprezie. Nie rozumiem tylko dlaczego zmodyfikowano ostatecznie formę zapisywania się. Rozumiem, że ktoś nie mógł się zapisać (delegacja, wyjazd, napięty harmonogram etc.), ale to trwało 4 miesiące, a nie 3 dni. Na tydzień przed wydarzeniem już każdy chyba wiedział, że będzie mógł jechać lub nie. Miałem jechać A4 w kolumnie ze wszystkimi, ale wobec zaistniałej sytuacji chyba pojadę wcześniej, żeby mieć pewność że zostanę zapisany.
Czytam ten wątek od kilku dni i powiem szczerze, że aż nie chce się wierzyć, że takie głupoty ludzie piszą pod adresem organizatorów.
Zasady zapisów były jasne i znane od blisko pół roku. Jak w ogóle można mieć czelność, żeby narzekać na formę zapisów na tę imprezę? A brak chęci podania maila, ze względu "bo mi przyślą potem reklamę" jest żenująca. Wejdźcie w ten temat za miesiąc i spalicie się co niektórzy ze wstydu, jak przeczytacie jakie głupoty wypisywaliście.
Warunki były jasno określone i nawet gdyby organizatorzy wpisali sobie, że udział mogą brać tylko czerwone Alfy to nic Wam do tego. Nie podoba się to nie przyjedź jeden z drugim, a nie podkręcacie atmosferę, że ktoś komuś na pw napisał, że coś tam. Nikogo to nie obchodzi.
Ja bym sie na czerwone załapał :P
aktualizacja Regulaminu jest już dostępna na stronie www.ar-gs.pl
Zgadzam się z tym, co napisał Rigidigi...Naprawdę nie mogę zrozumieć, co kieruje niektórymi "alfaholikami".Wg. mnie takie wydarzenie powinno się odbyć poza wszelkimi podziałami, niechęciami itp. Każdy PRAWDZIWY fan marki powinien zrobić to, co pozwoli na pobicie rekordu. Ale jak widać jest to tylko pobożne życzenie, ponieważ są osoby, które nie dość, że nie robią nic to dodatkowo utrudniają działanie innym widząc w tym niezrozumiały dla większości " sens". Dla mnie takie osoby są takimi Alfaholikami jak z koziej d... pozytywka...
Koleżanki i Koledzy denerwujący się pewnymi niedociągnięciami weźcie proszę pod uwagę że każdy z ludzi organizujących tę imprezę nie zajmuje się tym zawodowo a jedynie w ramach swojej pasji związanej z Alfa Romeo. Na pewno są i będą rzeczy , które mogą kogoś denerwować jeśli chodzi o organizację tej imprezy , ale jest ona na taką skalę , że zapewne nikomu nie poszło by jak z płatka przy organizacji. Na 1 maja trzeba uzbroić się w cierpliwość i życzliwość. A malkontentom mogę powiedzieć tylko jedno - skoro nie chcecie pomóc to przynajmniej nie przeszkadzajcie. To nie jest impreza jednego klubu , regionu czy nawet kraju. To jest święto wszystkich Alfisti , tak z Polski jak i zza granicy. Ze swojej strony dziękuję człowiekowi , który organizuje tę imprezę za to że poświęcił pół roku swojego życia żeby ona się odbyła. Obojętnie czy rekord zostanie pobity czy nie - jesteś wielki. Podziękowania również dla reszty ludzi zaangażowanych w organizację tej imprezy. See you in Gliwice :)
dokładnie tak jak mówi kolega R0bs0n, ze swojej strony mogę dodać tylko tyle Wielkie Uznanie dla wszystkich i każdego z osobna co przyłożył choć małą cegiełkę do powstania tak wspaniałego święta jakie odbędzie się 1 maja, koleżanki i koledzy Organizatorzy chapeau bas dla Was pozdrawiam i do zobaczenia :)
Mam kilka pytań
1. Czy dojazd spod EC do ul. Granicznej (gdzie będzie się formowała kolumna) wygląda tak, jak zaznaczyłem na mapce?
2. Pierwsze samochody jadą do końca ulicy Granicznej (do skrzyżowania z ul. Bojkowska) i tam się zatrzymują, a kolejne dojeżdżają do nich i parkują jeden za drugim?
3. Gdy już wszystkie będą ustawione jeden za drugim na Ul. Granicznej, to kolumna ruszy i pojedzie za przewodnikiem wzdłuż ul. Bojkowskiej, aż do samego parkingu pod EC?
4. Mam rozumieć, że dojazd spod EC do ul. Granicznej odbywa się indywidualnie, według wszelkich przepisów ruchów drogowego, ale co potem, jak już pojedziemy kolumną? Droga będzie zamknięta? Jak ktoś trafi na czerwone światło, znak STOP itp, to ma się zatrzymać czy już jedziemy ciągiem aż do samego parkingu pod EC?
5. Zastanawia mnie długość trasy przejazdowej. Cała ul. Graniczna + ul. Bojkowska mają ok 8km, a jeśli będzie 1500 samochodów, to kolumna będzie miała ok 15km, wiec jak to ma wyglądać?? Pierwsi będą już wracać na parking, a ostatni będą dopiero z niego wyjeżdżać?
Myślałem, że skoro przejazd ma trwać ok 1,5h to trasa będzie miała kilkanaście/kilkadziesiąt km
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=165123&stc=1
Ja mam dwa pytania do organizatorów.
Wcześniej był zapowiadany mail na 28.04 z końcowymi wskazówkami dla uczestników. Czy mailing wyszedł, bo ja osobiście nie dostałem i teraz nie wiem, czy się martwić, czy tak miało być?
I drugie pytanie, czy na pewno dacie radę zarejestrować 1000+ samochodów w 2,5h?
Może jakaś uproszczona procedura? Może sami możemy sobie wydrukować dane i je tylko zatwierdzicie?
Odpowiadam na pytania:
- z EC będziemy wyjeżdżać po 10 samochodów od numeru najmniejszych do ... na ulicę Graniczną do samego końca tej ulicy, tak długo aż uformuje się kolumna.
- dojazd z pod EC do Granicznej będzie oznaczony
- na Bojkowskiej jest start przez 4,5 km będziemy jechać kolumną z prędkością max 40km/h , cała ulica Graniczna jak jeden pas ruchu Bojkowskiej jest zarezerwowany dla Nas , także nic nie stoi na przeszkodzie żeby światła lub coś innego zatrzymało kolumnę.
- tak może być że Ci co będą kończyć przejazd będą wracać na parking a inni będą dobiero zaczynać
Dodano po 4 minutes:
Myślę że damy radę zarejestrować , wszytko mamy przemyślane , rejestracja uczestników będzie trwała od 7:30 do 10:00 lub do za pełnienia miejsc parkingowych .
Na email wysłaliśmy regulamin i informacje dla uczestników taki sam jak znajduje się obecnie na stronie www.ar-gs.pl
Pozdrawiam Serdecznie i do zobaczenia na miejscu
Część maili poszła wczoraj , część idzie dzisiaj ze względu na procedury antyspamowe. W mailu jest regulamin imprezy i instrukcja które można w razie czego pobrać ze strony www lub na FB. Punktów rejestracyjnych ma być kilka a w każdym również po kilka osób. Rejestracja to podanie imienia i nazwiska , numeru rejestracyjnego pojazdu , adresu email , modelu pojazdu , wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych ( krzyżyk) , akceptacja regulaminu (krzyżyk) i pobranie pakietu startowego. Wedle zapewnień osób które mają się tym zajmować zdążą się z tym zmieścić w czasie. Jest też mała rezerwa czasu w razie czego.
Zauważyłem, że na trasie przejazdu są dwa przejazdy kolejowe, nie ma ryzyka, że nagle jakaś drezyna śmignie i kolumna będzie musiała się zatrzymać ? Tak samo w Bojkowie. Jakiś niefrasobliwy mieszkaniec mógłby swoim Yarisem przeciąć kolumnę bądź różne inne zbiegi okoliczności mogłyby się przytrafić. ;-) Takie moje gdybanie z cyklu a gdyby ;)
No to w takim razie stresu niema :-D
Panowie będzie zajeb....!!!!Mam już parę lat, niektórzy powiedzą, że jestem dojrzałym facetem, ale to wydarzenie robi ze mnie nastolatka;)
smarkacz jesteś
:-)
jo cie pamiyntom ze piaskownicy
Wiadomość otrzymałem a dla tych co jej nie otrzymali wklejam poniżej:
"Witam,
Poniżej regulaminy obowiązujące podczas imprezy związanej z Biciem Rekordu Guinessa. Najważniejszymi dwoma punktami są:
1. Rejestracja będzie się odbywać od godziny 7:30 do 10:00. Zarejestrować się musi każdy chętny uczestnik bicia rekordu. Rejestracja on-line odbyła się w celu zebrania bazy w celach statystycznych aby wiedzieć ilu gości możemy się spodziewać oraz posiadać kontakt emailowy.
2. Każdy z uczestników musi koniecznie posiadać białą kartkę A4 na podszybiu w widocznym miejscu podczas wjeżdżania na teren parkingu Europy Centralnej. Brak takiej kartki będzie skutkować skierowaniem samochodu na parking dla gości.
Regulamin oraz instrukcja uczestnika (PL): http://ar-gs.pl/rekord/RegulaminUcze...Instrukcja.pdf
Rules for participation (ENG): http://ar-gs.pl/rekord/RegulaminUcze...trukcjaENG.pdf
Regulaminy Europy Centralnej:
http://ar-gs.pl/rekord/RegulaminParkinguCH-EC.pdf
http://ar-gs.pl/rekord/RegulaminSkroconyCH-EC.pdfhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/11/261.jpg"
To zdanie jest dwuznaczne :)
Chodzi o o to, że nic się nie stanie jak coś zatrzyma kolumnę (np. czerwone światło - które trzeba respektować), czy o to, że na tym odcinku nic nie zatrzyma kolumny i będzie jechała jednym ciągiem, bez względu na wszystko?
Wiem, że może upierdliwe pytania, ale nie chcę potem wjechać w kogoś bo nie ustąpiłem pierszeństwa ;)
A tak w ogóle to gratulacje i szacun dla Organizatorów :)
Z tego co widzialem na google street-a to na Granicznej niema swiatel :-P na koncu jest rondo. Polecam luknac sobie wirtualna trase przejazdu ;-)
I o to mi chodziło, dziękuję :)
Zarejestrowałem się 20 marca, bo już wtedy było jasne że to jest bezwzględny wymóg.
Jeżeli rejestracja wszystkich uczestników ma trwać 2,5h to czarno to widzę. Chyba trzeba przyjechać na 6 rano żeby się w kolejce ustawić.
Nikogo nie krytykuję w przeciwieństwie do niektórych tu gwiazdorów, którzy i tak nie przyjadą, ale jeśli ktoś zarejestrowany online przejedzie 350km i będzie na czas, a nie zdąży się zarejestrować to będzie niemiło. Wtedy to już wszyscy będą na Was Organizatorach wieszać psy i atmosfera będzie fatalna. A wszystko przez paru ignorantów, którym korona z głowy by spadła, jakby zarejestrowali się online kiedy to było możliwe.
Powodzenia Organizatorom.
Jestem ciekaw ilu zarejestrowanych faktycznie się pojawi. Postaram się przyjechać jak najwcześniej.
Moim zdaniem powinny być dwa sektory jeden dla zarejestrowanych a drugi dla pozostałych którzy chcą uczestniczyć. Byłoby szybciej gdyby każdy z zarejestrowanych na AR-GS otrzymał maila z indywidualnym numerem który podawał by przy rejestracji i podpisywał gotowy już formularz.
Wierzę, że wszystko się uda i pobijemy rekord :victory:
a jak z pogoda? ktos zaklepal? bo tu cos kapac ma z nieoficjalnych prognoz
Pogoda będzie bankowo. Pytanie tylko jaka :P
Czy ktoś z bezpośrednim wtryskiem z LPG wybiera się na ten zlot? jeżeli tak to bardzo proszę o kontakt pod PW, najlepiej z numerem telefonu, to jeżeli będę na zlocie to zadzwonię. Porównamy jak pracują nasze auta. Ja jeżeli nie będę musiał być w pracy to pojadę.
dzis zabieram sie za full detailing. Oby pogoda wytrzymala
Gratuluję ilości wolnego czasu. Ja jak zdążę moją odkurzyć i umyć to będzie maks co mogę zrobić :/
Z wolnym czasem to tak o ;/ ale na poczatku tyg zaplanowalem ze dzis to zrobia i olej jeszcze musze wymienic i mam nadzieje ze plan wypali.
Pogoda ma byc ok z tego co na amerykanckiej pogodynce widzialem przelotne opady maja byc kolo 7mej rano a potem do 15 sucho w miare