Felga jest 7J17H2 z ET40. Speedline 16' które teraz mam mają oidp ET 42. Rozchodzi się o te pół cala szerokości felgi, ale powinno być ok :)
Dzięki Panowie [MENTION=7041]kasztelan[/MENTION] [MENTION=25836]Suzumushi[/MENTION] za info.
Printable View
Felga jest 7J17H2 z ET40. Speedline 16' które teraz mam mają oidp ET 42. Rozchodzi się o te pół cala szerokości felgi, ale powinno być ok :)
Dzięki Panowie [MENTION=7041]kasztelan[/MENTION] [MENTION=25836]Suzumushi[/MENTION] za info.
Jak będę zdejmował swoje koła to sprawdzę co tam siedzi bo już nawet nie pamietam tego ET.
Moje uszanowanie,
2 śruby ustalające wystające z powierzchni tarczy nie pozwalają mi na wsadzenie nowej felgi. Jeśli zmieniacie felgi na nieoryginalne to ucinacie te śrubki (zostawiając oczywiście główkę pod klucz 12mm) czy może z czegoś innego pasują takie śrubki a są niższe? :)
te śruby nie są potrzebne.
Mam dystanse i wszystkie te śruby wykręciłem. jedynie gorzej koła sie zakłada.
Tak jak napisał Rafał
Te śruby tylko są po to by wygodniej zakładało się koło .
Jeśli ktoś chciał kupić najnowsze wypociny redaktora Złomnika pod egidą MOTOR UŻYWANE - Youngtimery, wrzucam streszczenie ;)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/09/365.jpg
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
156 GTA to napewno ciekawszy klasyk nic poza tym
Mam zdanie takie jak Andrzej. 156 jest na handel jak psów ale GTA znaleźć w fajnym stanie i pieniądzach to sztuka. A żeby znaleźć 155 w fajnym stanie i pieniądzach to juz powoli cud ;)
Ta rzekoma "nuda" jest właśnie zaletą 155:).
Panowie banialuki głosicie. [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 155 rocznik 1997 i [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 156 rocznik 1998 praktycznie nie rdzewieją. To są najlepsze roczniki tych wozów.
Wujek, nie rdzewieje tylko stara miłość:).
Ale przedmiot miłości już tak:(.
A nie wydaje Wam się, że pisząc "nudny" chodziło o nieco inne kwestie niż to że się nie psuje, czy nie rdzewieje? ;)
Wydaje mi się, że pisząc "nudne", autor miał na myśli właśnie to, że auto jest po prostu nudne; że nie przyprawia o szybsze bicie serca itd.
Kto -oprócz [MENTION=34379]edhel[/MENTION] - pocisnął swoją 155 na ClassicAuto Cup 9 września na torze Kielce?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/09/422.jpg
Ma się jaja :lol:
No tak mi się wydaje. Sprowadzanie emocji do tego czy auto się psuje/rdzewieje to już podchodzi już pod jakieś kompleksy. ;) No i ta "nuda" była tylko w kontekście 156tki, która faktycznie jest zaprojektowana z nieco większym polotem(wnętrze, pozycja za kółkiem, zawieszenie). Choć ja nadal chyba obie stawiałbym na szczycie AR ever jeśli chodzi o wygląd.
http://forzaitalia.pl/historia-alfa-...a-romeo-155-q4
czytali ? nie czytali ?
w sumie nie ważne
ważne żeby zdjęcia oglądnąć :)
w
Zdjęcia bardzo ładne:).
Zdaje się, że jakiś czas temu widziałem je tu na forum
Dałeś dziennikarzowi testować swoje auto, czy miał skądinąd?
Jest jeszcze trzecia opcja, mianowicie, że sam napisałeś artykuł:).
w czasach kiedy Grzegorz Grątkowski tłumaczył ten arykul (o ile ktos pamięta jescze czasy IK@AR'a) to ja moglbym powiedzieć srałem w gacie....
choć nie... wtedy szukałem swojej pierwszej alfy ;)
w
Jest rzeczywiście wzmianka pod danymi technicznymi o źródle:).
Muli mi internet i często giną różne dane.
Ale ciekawe jest to, że przeglądając (nie czytałem dokładnie) ten artykuł miałem wrażenie, że jest całkiem współczesny:).
- - - Updated - - -
No dobrze, przy dokładniejszej lekturze, już nie można wątpić, kiedy zredagowano ten tekst:
"Należy do tego dodać fakt, że dwulitrowe sportowe berliny z napędem na wszystkie koła, a przynajmniej niektóre z nich, są aktualnie zdecydowanie w modzie i przenoszą na tego, kto je prowadzi, image młodości i aktywnego, dynamicznego nastawienia do życia, czego nie można powiedzieć o limuzynach kojarzących się raczej z dostojną siwizną. Wreszcie, popyt na te samochody wynika także z tego, że podobne pod względem technologicznym maszyny wygrywają na trasach rajdowych".
Panowie od Ts ,jaki olej lejecie do skrzyni?
millers synth trx 75w90
Ktoś wie czy to pasuje do jakiejś 155??? Dostałem jak kupowałem coś do mojej z info ze to właśnie do 155.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/10/422.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/10/423.jpg
Pasuje do 16v
Rezonator chwytu powietrza czy jakoś tak
Jeździ ktoś na zimowych 16'? Jaki rozmiar macie lub polecacie.
Mojej 155 stuknęło rocznikowo 25 lat:)
W motoryzacji wiek, który uprawnia do żółtych tablic:):
Załącznik 239699
- - - Updated - - -
A zdjęcie z ostatniego lata.
Nic się nie zmieniło prócz aury:).
Będą żółte?
Ale jest projekt ustawy, która wprowadzi dotkliwe mandaty za stan pojazdu na żółtych tablicach podczas losowej kontroli (nie na drodze). Szukają pieniędzy wszędzie...
- - - Updated - - -
Trzeba uważać, jedno ze stowarzyszeń czy tam związków (nie pamiętam czy PZM, czy jakiś inny klub), w zamian za zniżkę przy ubezpieczeniu małym druczkiem dopisywało, że po śmierci właściciela auto nie podlega dziedziczeniu po rodzinie, tylko przejmuje je związek.
To akurat dobry pomysł, jak sam cel rejestracji auta na żółte tablice wskazuje jest to zabytek o wartości historycznej a już nie raz widziałem te "zabytki" zagazowane, zardzewiałe, zapuszczone a jeden nawet obwieszony wieśniackimi szpojlerami... Przydało by się zrobić z tym porządek skoro mają być autami historycznymi.
Nie sądzę żeby było to zgodne z prawem, to zwykłe ubezpieczenie wartości auta a nie zrzeknięcie się własności.