Jest jeszcze taka strona po PL :
https://www.obd2.pl/dekoder.php
Printable View
Jest jeszcze taka strona po PL :
https://www.obd2.pl/dekoder.php
Co to mogą być za błędy B1973 i B1800 wie ktoś może??
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Witam,
Mam problem z alfą 156 1.6 16V TwinSpark 2003r. lift pokazuje mi błąd ABS "Front right load solenoid valve"
A to cały opis po podłączeniu:
Anomaly to the charge solenoid valve circuit of the right front wheel;
possibles causes:
1) inside winding interrupted or in short circuit
2) absent or insufficient positive supply ( from the hydraulic unit relay)
3) connection wiring to the ECU
Powodem tego błedu jest Ogólny
Obecny status błędu to Przejściowy
Wartość licznika błędu to 20
W czym tkwi problem?
Panowie takie błędy mi wyskoczyły i nie wiem jak to ugryźć, hmm czujnik ABS-u ? a ten drugi to nie mam pojęcia.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/07/12.jpg
to prawdopodobnie jest czujnik w prawym przednim kole od abs,asr i vdc czyli czujnik prędkości sprawdź okablowanie przy kole jak kable są ok to wymień czujnik oba błędy powinny zniknąć.
Hmm, na pewno w przednim prawym, bo kiedyś rozbierałem prawe tylne, i wyciągałem czujnika ABS'u.
według mnie przednim a to że grzebałeś w tylnym nie oznacza że go uszkodziłeś, sprawdź połączenia w przednim.
Hmm w przednim prawym, wymieniałem wahacz. Zobaczę czy wszystko jest ok.
a czy spotkał się ktoś z takim błędem przy alfie 156 1.8 PRZY ABS
of- rear speed sensor in o.c
Czujnik prędkości koła otwarty obwód
Panowie mam problem z kodem P1480 który pojawia się tylko gdy przekroczę 210km/h na 6 biegu.
Nigdzie nie potrafię nic znaleźć na jego temat. Może ktoś tu coś wie ?
Omen mam to samo dziś powyżej 210km/h na 6 biegu wywaliło mi to samo. Jak odpuściłem gaz to znika.
Może fabryka nie przewidziała takiej prędkosci dla tego wozu i silnika, wiec błąd mógłby byc z tym powiązany? Strasznie naciągana teoria, ale nic innego na dziś mi do głowy nie przychodzi. Musiałbym przewertowac kody błędów, a jest tego troche:)
- - - Updated - - -
Coś mi sie wydaje że macie problem w silniku (a dokładniej w osprzęcie), gdyż wg. poniższej procedury błędy szereguje sie następująco:
Systemy
B= nadwozie
C= podwozie
P= napęd
U= sieć
-Pierwsza cyfra po literce P (np. 0, 1.) to:
typ kodu
0= Generyczne
1= Charakterystyczne dla producenta
-Druga i trzecia cyfra to:
Podsystemy
1= Pomiar powietrza i paliwa
2= Pomiar paliwa i powietrza
3= system zapłonu oraz przerwy
zapłonu
4= pomocnicza kontrola emisji
5= kontrola prędkości pojazdu
oraz kontrola jałowa
6= obwód wyjściowy komputera
7= Kontrola skrzyni biegów
8+ kontrola skrzyni biegów
-Czwarta cyfra to:
Identyfikacja specyficznych usterek systemu
Czy macie sprawne EGRy? Czy są wyłączone programowo? Ew. jeszcze temp. spalin? Lecz to chyba odpada.
Chodzi o ten błąd: P1480 Fan Secondary Low with Low Fan On ? - Jego opis też superancki. Sprawdziłbym jeszcze 1 bieg wentylatora.
Wywalony programowo. 1 Bieg wentylatora tzn ?
Ja znalazłem jeszcze P1480- Elektromagnes zaworu PCV ?
Co producent to ten błąd inaczej zwie np. P1480 PCV Solenoid Valve (Chrysler) - może to warto sprawdzic?
1 bieg wentylatora tzn. czy wentylator ma dwa biegi, czy którys z nich nie działa (przeważnie ten pierwszy). Test można wykonac fesem jak równiez po jakimś czasie po włączeniu klimy powinien sie włączyc 1 bieg.
Zawór kupowałem w zeszłym roku nowy, ale teraz się tak zastanawiam czy gdzieś po drodze wina nie leży w wężykach podciśnienia, te cieniutkie plastikowe, być może czas na ich wymianę bo gdzieś w miejscu gdzie nie widzę jest pęknięty, przetarty, zagięty.
zastanawiam sie czy nie chodzi EGT które przy takich prędkościach może być u Nas dość wysokie.
Mam całkowicie pusty wydech 2,5 po całości z jednym końcowym tłumikiem, więc nie wydaje mi się że to EGT, tym bardziej że wcześniej latałem z sporo większymi prędkościami i było OK. Pierwszy raz takie coś mi się stało.
Wrzesień będę stroił ponownie auto i zobaczymy co się ukażę.
Kod Alfy P1480 Fan Low Fan On
chyba raczej silnik wentylatora nie wyrabia podczas dużej predkości.
Ja tam nie widzę P1480...
Po za tym co ma wiatrak do tego jak przy 210km/h się nie załącza ? Bo na podpiętym FES`ie nie pokazuje takiej temp żeby była taka potrzeba.
Jeździłem z prędkościami zamykającymi licznik i było OK.
Oczywiście wszystko w Niemcowni.
U mnie dziwne jest to, że stało sięto z dnia na dzień..
w piatek leciałem z NL do PL i zamykałem licznik nie raz.. na górę św.Anny wjechałem z predkością 2xxkm/h i nic się nie działo.
W sobotę rano już nie było ok..
- - - Updated - - -
U mnie dziwne jest to, że stało sięto z dnia na dzień..
w piatek leciałem z NL do PL i zamykałem licznik nie raz.. na górę św.Anny wjechałem z predkością 2xxkm/h i nic się nie działo.
W sobotę rano już nie było ok..
Kurde mam problem , byłem u gościa który podpiął mi alfę pod kompa, i kazał zapisać błędy - 0c, 12, 1a, 01, 0b i o co chodzi bo za cholerę nie mogę tego połączyć z tymi kodami stąd :(
Problem z P1480 rozwiązany. U mnie były małe pęknięcia na kolanku sylikonowym i nie trzymało ciśnienia, objawiało się to pod dużym obciążeniem silnika. Kolanko wymienione, błędy skasowane Alicja lata jak dawniej.
wyglada to jak kody blędów z sensora AIRBAG.... a z jakim autm u niego byłeś ?Kod:błędy - 0c, 12, 1a, 01, 0b
156, ogólnie silnik nie równo pracuje, trzepie na wolnych całą budą, wyskoczył mi jeszcze błąd wariatora ale to juz zrobione.
Mam na przodzie frontowy Intecooler i jedno kolanko się rozwarstwiało przy mocnym obciążeniu i przepuszczało do atmosfery, auto dostawało Checka i po odpuszczenia gazu wszystko wracało do normy, po ponownym za pompowaniu gazu na mocne obciążenie problem powracał.
Witam forumowiczów
Od czasu zakupu autka denerwuje mnie kontrolka poduszki powietrznej Sprawdziłem błędy EUScanem Pytanie czy ktoś miał podobne błedy Zaznaczam ze program nie wykasował ich
http://img89.imageshack.us/img89/9818/airbagw.jpg
Masz problem z kurtynami i boczną poduszką pasażera. Musisz wyeliminować usterkę, żeby to skasować. Czyli "Side airbag" sprawdź kostkę i podłączenie pod fotelem pasażera. Kostki od kurtyn (dwie) znajdują się w bagażniku pod wykładziną lub taka plastikową zaślepka przykręcaną. Ty masz 147 ale może będzie podobnie jak w 156.
witam
przejrzałem ten temat ale nie znalazłem sensownego opisu na temat moich błędów:
P0571
U1600
P0606
czy moze mi ktoś powiedzieć czy to coś wymagającego naprawy/wymiany ?
pozdrawiam
jeśli to nie błędy historyczne to masz poniżej opis na zrzutach po angielsku z programu Auto/DATa ver 3.38.... - U1600 to chyba blad historyczny..... - P0571 masz chyba do wymiany czujnik pedału hamulca..... - P0606 to bład ECU, ale chyba historyczny....
a ten czujnik pedału hamulca da rade samemu zmienić czy trzeba jakiegos mechanika ? bo widze ze tani jest nawet
spokojnie dasz rade
aco to jest P001 w AR 159? :/ nigdzie nie znalazlem info :/
ha Mam wyzwanie dla was - p1153 - co to znaczy nikt i nigdzie jeszcze nie udzielił odpowiedzi.
P1153 Lambda 2 signal above catal.(deviated)
http://forum.alfa156.net/forum/forum...TID=59039&PN=8
taaaa - żebym ja jeszcze angielski znał bociek :D
Załącznik 72132Załącznik 72131
Jak można o napisanie co i jak jest nie tak
mam 2 bledy... 1028 i 1001... z jaka literka nie mam pojecia ;) nie pokazalo :P dopiero zaczynam zabawe z diagnostyka... i srednio lapie ;)