Skąd wy bierzecie to 75%? Z tego co wiem początkowe takie były zalożenia, ale się zmieniło i wrzuca się całość.
75% tyczy się kosztów takich jak paliwo etc. nie kwota wynajmu
Printable View
Tylko, że to nie był golas tylko wypas ;)
W alfa abonamencie nie było golasów, z tego co pamiętam minimalne wyposażenie to: Pakiet asystent kierowcy plus, paket convinience, łopatki, alarm, tempomat adaptacyjny, 7" wyświetlacz, Android Auto i kolor metalik. I taka chyba 1800 miesięcznie kosztowała.
No tak było w alfa abonamencie.
Dostałem właśnie wycenę na nowych warunkach: za giulię veloce skonfigurawaną na 242tys zawołali 2700 netto/miesięcznie. Żart :D
Pan z salonu powiedział, że leasplan na ten rok założył sprzedaż 500 aut (jeep/alfa/fiat) a sprzedali ich tylko w marcu grubo ponad 1000.
Sorry ale takie traktowanie klijentów to jest delikatnie mówiąć żart.
30/03 dostałem ofertę na najem pod mój konfig.
Następnie już w kwietniu udaję się do salonu (30/03 to była sobota) a sprzedawca powiedział ze wszystko co ustaliliśmy jest nieaktualne bo leaseplan miał jakiś bład w wycenac.
Jeżeli tak postępuje marka premium to dziękuje.
I przygoda z AR skończyła się zanim się dobrze nie zaczeła.
Z drugiej strony to może lepiej, bo jak traktuja tak klijenta przed zakupem to co musi być po finalizacji.
Stelvio znowu wychodzi lepiej niż Giulia
ale mimo wszystko kiwetniowe warunki sa srednie i jednak szukam innej marki
Wicie rozumicie, nie mozna zepsuc rynku, przeciez te wszystkie samochody z wynajmu komus trzeba bedzie sprzedac zeby nie stracic
[emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byłem podpytać u bydgoskiego dealera alfy, jak wyglądają sprawy po 1 kwietnia.
Aktualnie z Leaseplanu są promocyjne warunki na konkretny model z konkretnym wyposażeniem za 1813 zł netto (Veloce). Wybiera się tylko kolor z palety lakierów metalicznych i kolor wnętrza. Specyfikacja jest nawet wystawiona na otomoto: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6BE6do.html
Minus to brak takich konfiguracji u nich na stoku, więc wszystko do zamówienia.
Konfig spoko, cena też. Veloce + takie minimum żeby było fajnie. NIe wymieniają pakietu Komfort na liście wyposażenia, ale z drugiej strony na zdjęciach jest slot USB w nad uchwytami na kubki, a to jest częścią pakietu Komfort:
Pakiet „Komfort” 8LV
RSX Tylny port USB
384 Air Quality System
57J Szyba z fi ltrem przeciwsłonecznym
6NT Chłodzenie przedniego schowka
693 Nawiewy na tylną kanapę
83X Przedni port USB/ gniazdo 12v
Zdjęcia real, czy podglądowe?
ja mam parę dodatkowych opcji ponad to, ale za takie pieniądze to bym nie marudził i brał taki konfig (moje minimum i tak było niżej, tyle że przed zamawianiem dorzuciłem kilka opcji, a w dzień zamawiania jeszcze 2 pakiety - chyba się podjarałem wtedy bardzo). no ale w leasingu dziś płacę po prawie 4k/m-c netto, przy 20% wkładzie i osobno ubezpieczenie/przegląd itp, tak więc jeśli to faktycznie 1813zł netto/m-c ze wszystkim to IMHO oferta bardzo fajna. Szkoda że takich nie było rok temu.
Wg mnie fotki są poglądowe (jeśli się nie mylę na zdjęciu jest Super) z felgami, na których Veloce standarodow wyjeżdża. Nie mają tych aut na placu.
Pakiet Komfort bardzo by się przydał, ale, jak to mówią, przyzwyczajenie druga natura człowieka ;-)
Ważne, że jest Carplay i Asystent kierowcy plus. Natomiast jestem zaskoczony adaptacyjnym tempomatem, bo to jednak bardzo droga opcja za ponad 5k.
Jak dla mnie brakuje jedynie właśnie pakietu komfort i pakietu Lightning.
Śmieszne jest to, że jak dołożycie sobie jakieś opcje w konfiguracji to leasplan dowali taką cenę, sumarycznie 2 razy tyle co te opcje są warte ;)
Jak w zeszłym tygodniu pytałem o konfig jak powyżej + opcje za 12tys to dowalili ratę o 900zł wyższą :D
tak samo bylo w ALD - doposazone Super wg swojego konfigu, z 1600 netto robilo sie 3800 netto a opcji bylo np za 30tys wg ich podstawowego...
widocznie maja jakis dziwny deal z FCA na jeden konfig.
mysle ze bez pakietu lighing da sie zyc, w koncu w Veloce w standardzie jest xenon 25W. z komfort trzebaby potwierdzic, ale znajac dealerow mogli pofotografowac cokolwiek podobnego co mieli na stocku. z tego pakietu dla mnie wazna byla szyba z filtrem IR, ale reszta to tylko mniej znaczace dodatki IMHO.
W kwestii czasu oczekiwania na auto w LeasePlan.
Wniosek, na Stelvio stojące na placu lokalnego dealera, został przyjęty przez LeasePlan 26. lutego. Dziś w końcu odebraliśmy auto.
Ja wysłałem wniosek 1 marca, auto odebrałem wczoraj (tj. 12.04.2019) :)
Długo, ale oferta była taka, że można poczekac :)
ja wniosek zlozylem 08.03.19 w leasseplan 12.04 odesłałem umowę teraz czekam tylko na rejestracje samochodu. Przy okazji podczas rozmowy z babeczka z LP dowiedziałem się że dla grupy FCA wydają samochody na miękkich dowodach rejestracyjnych. Swoją drogą długo czekaliście na zarejestrowanie samochodu?
Mi jeszcze nie chcieli wydac na miekkim dowodzie, ale chyba sie cos nie wyrabiaja i to zmienili. Jezeli wydaja na miekkim to duzy plus - mniej czekania!!:)
to ile obecnie jest raty netto na veloce 280km?
Tak jak podawał Lich sprzedawcy proponują 1800 netto.
Czy jest pięknie? Ja jeszcze nie wiem bo tylko usłyszałem taką propozycję i nie otrzymałem jeszcze szczegółowej oferty. Może się okazać, że 1800 samo Veloce a pakiety których i tak wymagają dodają X. Trzymam kciuki, żeby tak nie było :D
podpisałem, zapłaciłem wstepną zwrotną kaucję.
minusem jest produkcja bo nie mają na stocku.
1813 zl netto wraz z OC/AC i veloce posiada dodatkowo:
- 7" wyświetlacz TFTPLN 700,00
4WE - Łopatki w kolumnie kierownicy do zmiany biegów do skrzyni automatycznej PLN 1.400,00
Lakier metalizowany PLN 4.000,00
8EW - System Carplay/Android Auto PLN 1.500,00
8G2 - Alarm fabryczny PLN 2.200,00
8M4 - Pakiet Asystent kierowcy Plus PLN 5.800,00
8MK - Pakiet Convenience PLN 2.800,00
NH3 - Tempomat adaptacyjny – ACC PLN 5.200,00
wydaje mi sie ze dobry deal?
jakie parametry wynajmu ?
bez wpłaty, 24m , 20000 tys /rok ?
Cześć wam,
Ile czekaliście na dokumenty po zaakceptowanym wniosku? Ja czekam już 2 tygodnie. Próbowałem się dodzwonić, ale bezskutecznie. Być może z powodu świąt...
czyli znow wszystko od dealera zalezy? nadal to jest LeasePlan?
tu znowu sensowne ceny np.
https://reiskiauto.otomoto.pl/?q=alf...ated_at%3Adesc
- - - Updated - - -
Kaucję licz na straty, z tego co znajomi oddawali
Sprzątanie samochodu 300zl
Każda rysa na plastiku, skórze też parę stówek
Każda wgniotka, rysa na lakierze po parę stówek każda
Firmy detailingowe mają już nawet ofercie pakiet do oddawania samochodu premium w wynajmie by lśnił jak najbardziej jak nowy
Niekoniecznie lokalnego, bo nie każdy dealer oferuje alfa abonament.
Kaucja jest oddawana przy odbiorze samochodu a nie zwrotu.
Dodatkowo rysy poniżej 10cm nie są płatne, otrzymałem plik co jest akceptowalne a co nie, wgniecenia nie są liczone chyba ze są dwa mega blisko siebie.
Polecam przeczytać przewodnik zwrotu leaeseplan.
Wszystko co jest akceptowalne nie jest płatne, Twoi znajomi musieli oddawać samochody w dość złym stanie.
P.S ja własnie brałem u tego leaedera z linka ktorego wysłałeś :)
nie patrze że wpisali KM200, jest to błąd bo konfigurator jaki otrzymałem jest typowo pod veloce i taką też umowę podpisałem
Rzeczywiście jest to promo 1813 netto na veloce 280km do produkcji
Wyposażenie ograniczone do specyfikacji.
DamnAlf jakie felgi pozwolili ci wybrać?
No właśnie brakuje felg koniczynek i kolorowych zacisków
A konfiguracja.sztywna bez żadnych modyfikacji własnych