A może mamy kogoś na forum kto zna dobrze włoski? Ja mogę zadzwonic ale coś czuję że po angielsku sie z nim nie dogadam;) bo przez komunikator idzie jak po grudzie..
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ja poczekam chyba aż mes da opcje aktywacji race mode [emoji6] za duże ryzyko wywalić 200e do 1szwgo przeglądu.
Dongle już lepiej wychodzi bo jego nidgy nie wyłącza [emoji6]
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Jak chcesz;) jak będę znał datę to wtedy każdego kto się wpisał na listę zweryfikuje czy dalej jest zainteresowany. Myślę że opcja raczej nie zniknie tak łatwo bo ECU rczej tak czesto sie nie przeprogramowuje ;) chyba ze akcja serwisowa, albo chip tuning.
Ogólnie serio nie narzekalbym na ceny az tak bardzo;) patrzyłem ze licencja na witech2 i jak to wyglada z tymi dealer Code.
Z tego co widze to trzeba mieć chyba wersje dealerska z dostępem do dealerconnect.. bez tego owszem witech 2 dostępny ale dealer Code nie da sie dodać..
Mogę się owszem mylić ale lekko licząc ok 15-20k licencja + soft na rok to ile aktywacji ACC i AA/ACP trzeba zrobic zeby sie odrobilo. Załóżmy że ma nawet 150 euro na czysto na danej aktywacji to musi zrobić ok 30 takich aktywacji tylko zeby sie licencja odrobila.. więc hmm ja bym nie powiedział że to jakos super drogo.. macie taniej dajcie namiary i zrobimy tam:) ACC owszem można taniej ale wtedy opcja nie będzie przypisana do VIN A to jednak jak dla mnie sporą przewagą (w systemie to ponoc wyglada jakby auto z ta opcja z fabryki wyjechalo), warta tych dodatkowych 100 euro. A czy sie fanryka kapnie no cóż nikt tego nie zagwarantuje.
Nikogo nie zmuszam do brania udziału w tej akcji i płacenia za te usługi:)
Mozna czekać na MES moze sie pojawi opcja albo nie.. może za rok może za dwa A może za miesiąc.. nikt tego nie wie..
Narazie nic nie wiem odnośnie terminu - czekam na tą informację potwierdzę i bede negocjowal. Serio mam na uwadze zeby obie strony były zadowolone.. on też musi z Włoch do Polski przyjechac/przelecieć to tez sa koszty ktore musza mu sie zwrocic..
Ja uważam że on nie ma witech. Drugi koleś z Włoch też robi podobne cuda, ale z tamtym wogole nie da się gadać.
Czekam na konkrety jak coś [emoji6]u mnie już dna race na aucie [emoji6]
no nie wiem. przez 10mcy dla mojego auta dostałem niby tylko 3 updaty, a wiem że 3 kolejne już są (PAM i L/RBSS), kiedys przyjdzie czas na silnik czy ABS/ESP zapewne. Dla 159 TBI też mi kiedyś wgrali update, nie była to kampania, ale przy okazji serwisu wyskoczył - zrobili już po okresie produkcji auta poprawkę dla czujnika spalania stukowego - tak więc nie znasz dnia ani godziny.
tanio też nie jest - przy tej skali naszej akcji, to te 30 pojedynczych updatów (np 12 aut, po 2-3 mody) to gość chciałby zrobić w 1 dzień. pewnie mógłby taniej. nie pasi mi że przy swoim montażu swojej części gość obniżył cenę ciut, tak jakby za samą części - zalatuje mi tu jakimś ździerstwem (no chyba że nie zrozumiał Twojego pytania, może myśli że ma montować nieswoją częśc) - tą sprawę przydałoby się wyjaśnić.
no nie znamy, ale to nowy temat więc jest szansa że wkrótce będzie rozwiązanie tanie bądź darmowe (jak masz np MESa). Ty jesteś happy że gość ma monopol i stawki sobie krzyczy takie a nie inne i to jeszcze nie masz żadnej gwarancji że to zadziała. Wiem, napaliłeś się, nagadałeś z gościem, teraz już czas to na siłę dopychać do końca. Tylko czy to dobry deal z tyloma niewiadomymi /ryzykami?
Z chęcią bym dokladnie opisał ale komunikacja idzie po ang powoli, i to nie z mojej strony.. Chcesz napisz bezpośrednio jesli uważasz ze zrobisz to lepiej.. nie znam włoskiego na tyle żeby pisać z nim po włosku, a po angielsku gada jak typowy Włoch..
Jakie ryzyka?
Android Auto jako opcja w salonie 1600 zł kosztowało, chciałem dopłacić nie mogłem.. tu jest za 250 euro z czego co widze to ten hub tez swoje kosztuje..nie mogłem go znalezc ale gdzies na forum czytalem ze ok 140 euro z vat kosztuje. Z ACC no to też czesc ok 60 euro kosztuje opcja kosztowala 5200..
I z tego co pisał te 2 opcje to pewniaki.. (z sales code itp)
Kto bedzie chcial race mode mimo ewentualnego ryzyka to zrobi.. to tak jak z chipem.. Sprobuje sie dowiedziec ktore moduly i co on dokladnie robi zeby to dzialalo ale on tez glupi nie jest know how ma i czemu ma je oddawac..
Ja myślę że on odliczy jak będzie tylko programowanie, Ale poki co zbierałem listę.
Są pewne koszty stałe ktore on musi odrobić, logiczne że nie robi tego za darmo..
Koszt podróży, hotelu itp. Dajmy na to spokojnie z 400 euro.. przy 10 osobach to już same te koszty masz ok 40 euro na osobę, I to tylko za samo to że przyjedzie..
Jak Ci rozbije koszty na podróż i obnizy stawki to będziesz bardziej zadowolony?
Zaproponujcie dogodne stawki wg was ja to przedstawia co on na to.. logiczne ze on nie przelaci pol Europy zeby zrobic to za krate piwa..
Ceny były podane i to sa najwyzsze możliwe.. naprawdę to jest dobrowolna akcja nikogo nie zmuszam.. facet chce nam pomóc A tu wychodzi ze naciagacz.. bo chce zarobić..
Nie odpowiada cena nie kupuje.
A co do ASO i wygrywania update to jeszcze się nie spotkałem zeby bez pytania sami wygrywali.. zawsze pytali, ba nawet umawiali sie na inny termin tylko na update, a to nie jest nic bez czego auto nie będzie jeździć albo przestanie. Decyzja zawsze po stronie klienta jest.
Co do tego ze jeden dzień to było moje założenia jak nas bedzie 6-7 osób.. przy 13 to pewnie się nie uda, każdy musiałby mieć już wszystko pozakladane..
Więc ja bym się nie przejmował na ten moment czy 1 czy 2 dni..
Zaproponuj uczciwy twoim zdaniEm cennik, ja mam swoja wizje ale nie mialem jej okazji mu jeszcze przedstawić.
1. Cena full 2. cena z wlasna czescia 3. cena tylko programowanie wszystko juz zalozone 4. Zniżka jesli wiecej niz 1 rzecz.
Chyba więcej opcji nie ma sensu robić.
Jak baby na targu, masz wolne środki kupujesz dodatki, nie masz odkładasz na rate. Ktoś chce coś zrobić poświęca czas - męczy się dogrywając szczegóły ,a tu biadolenie że może by włoch opuścił 13 Eur i wystawił fakture to będę miał 150 taniej . Jak sobie wyobrażacie techniczne przeprowadzenie operacji ACC, AA, manetki zrobisz w 30 min na parkingu. Kamera , RACE czy 8,8 wyświetlacz wymaga rozbierania samochodu i właściwych warunków do przeprowadzenia operacji o czasie nie wspominając.
Kamerę, łopatki to każdy może sam zrobić i biorąc pod uwagę że mes kosztuje z kablem 280zl to chyba znikome koszty a dealer code nie potrzebny bo jeśli aso usunie to każdy samemu może spowrotem uaktywnić na nowo...
Głównie to chyba większości tu zależy na aa/race mode, którego póki co nikt poza aso nie umie uaktywnić.
O ile race mode można zrobić z dongla (o 500zl droższy niż koszty u eng) to z aa gorzej.
Wszystko zgoda, minus taki ze bez dealer code za kazdym razem ACC bedziesz musial w aktywowac jesli ASO przywroci ustawienia proxi, no I tutaj szansa ze jak doda dealer code to wyskocza odpowiednie update w ASO - wiec roznica w cenie 240za modul + 280(chociaz Nie wiem gdzie znalalzles taki komplet co bedzie dzialal ze stelvio za tyle (a tego cowidzialem to jest za 360 na allegro + przesylka a rekomendowany zestaw a cantiecar 1500zl zamiast 280/360) to daje razem 520-600 + jeszcze wlasny montaz ).
Tutaj z montazem wychodzi ok 950 zl przy zalozeniu ze nic nie opusci.. rozbierales kierownice zeby wymienic modul ACC? Bo ja tak, uwierz mi że zeby nie porysowac skóry na kierownicy trzeba byc bardzo ostroznym I wiedziec jak to dobrze zrobic. Ja majac wybor z chocia bym doplacil 200 zl zeby ktos to za mnie zrobil kto dobrze wie jak to zrobic dobrze..
Jasne ze MES zostanie w po tej akcji tylko nie wiem czy kazdy chce robic adaptacje proxy I bawic sie z przpinaniem kabelkow.. a pytanie co jak ktos ma security gateway na ten moment MES nie bedzie dzialal wcale chyba że obejścia zrobisz itd. Znowu duzo grzebania czas itd. Nie każdy chce go poświęcić..
Wiec roznica w wykonaniu dla ACC I AA/CP jest spora A swiety spokoj często wiecej warty;)
Tym sposobem wogole po co się interesować taka opcja skoro mozna sobie wszystko samemu zrobić;)
Cena jest podana wiec jak pisałem jak ktoś zrobi sobie taniej i uważa że nie warto to jeszcze będzie miał okazję się wypisać z tej akcji..
Dobra już nie będę pisał wiecej wywodów:) Moje zdanie znacie decyzja należy do was:)
zainteresowanym wyśle info na maila dokładne w przyszłym tygodniu prawdopodobnie - jak tylko ustale termin I wtedy z nimi będę potwierdzał zakres.. mam nadzieję że będę miał więcej info odnośnie race Mode bo to chyba jedyna "ryzykowna" (w sensie że moze zniknac) dokladka chociaz sprobuje sie dowiedziec w jakich warunkach moze ona zniknąć;)
Włoch napisał że ma tego kolegę który ma warsztat pod Krakowem i tam nie będzie problemu, jeśli będzie to w innym miejscu to będzie mu trzeba zapewnić odpowiednie warunki.
epsonix, tez sie zaoferował wiec na ten moment bym się tym nie martwił.. ja też jak coś miałbym miejscowe pod krakowem, we wroclawiu mam garaż podziemny 2 stanowiska ale nie ma netu.. W każdym razie napewno cos sie ogarnie.. przy ACC tylko sciagniecie I założenie kierownicy.. Więc to nawet garażu nie trzeba o ile nie będzie padać.. Zresztą mechanike mozna w garażu A aktywacje na zewnątrz gdzie net bedzie działał bez problemu..
Ale po co centicar za 1500 jak interfejs z pmfactory za 80zl działa.
Pewnie ze i można od razu witecha kupić za 20 tysia.
Skoro tak wam na kasie nie zależy to czemu nie braliscie opcji w ASO przy kupnie auta??
Pisałem, bralem auto z wyprzedazy od ręki nie było takiego z adaptacyjnym i Android Auto dostępnego od ręki.. zamówienie do produkcji + 3 miesiące czekania i +30k.. wiec hmm..
Tym zwyklym zrób nim aligment proxy dla ACC.. czekam na relację.. mam nadzieję że nie będzie problemu.. ponoc kgb(Nick osoby która operacje zrobila I udostępniła instrukcje) niezle sie napocil zeby zaczęło działać i cantiecar mu to ulatwil.. nie twierdzę że się nie da :)
Moje wydatki na ten cel zeby uruchomic ACC i moze AA/CP: aktualnie CantieCar 240 euro bo zamówiłem bezpośrednio + kierownica z modułem 440 zł, sam moduł niedostępny w ASO do końca maja.. I to też orientacyjny termin.. + sporo czasu szukania informacji jak to zrobić.. dopiero niedawno pojawiła się opcja w mes i dostaliśmy instrukcje jak to zrobić no ale bez dealer Code.. wiec hmm mogę powiedzieć że kosztowało mnie to aktualnie 2x wiecej (wliczajac poswiecony czas) niz gdybym zapłacił i zlecił to Włochowi. Fakt wiedzą zostanie bo wiem aktualnie więcej na temat kierownicy i jej rozbieranie niz wiekszosc osób tutaj zgromadzonych.. bo nie Tylko teoretycznie ale i praktycznie ;)
Więc hmm w moim wypadku brak ACC nie wiązał się z tym ze nie dołożyłem opcji za ponad 5k bo pozalolwalem ;) podobnie z AA/ACP.. dealer powiedzial nie ma opcji.. Więc hmm dla niektórych z nas naprawdę nie ma innej opcji niż kombinować. Wystaw oferte ze dolozysz ACC za 110 euro skoro masz kabel, rozbiezesz i złożysz ladnie to po co się bawić w ściąganie Włocha.. 200 zł za łatwą robotę:) tylko najpierw przetestuj procedure na swoim aucie.. I pokaż rezultaty z foto relacja..
proxy robilem juz kilka razy zwyklym interfejsem i auto zyje :)
co do acc to trzeba sporo razy kasowac bledy itp.
ja chyba i tak zrezygnuje z ACC bo az tak mi to potrzebne nie jest, a patrzac na relacje innych jak to działa, to hmm... w VW to chyba działa o niebo lepiej niz u nas. Bo zapewne on wykrywa auto przed soba tak samo jak przy automatycznych dlugich, a wiemy jak one działaja ;)
ja jedynie bym sie pisał na RACE MODE ( skoro już mam przełącznik ;) ) ale wezme opcje całości za 220e z przełacznikiem, ale przelacznik chce do łapy od niego., bo jest on wiecej wart niż 40e ;)
Mam jeszcze pytanie odnośnie CarPlay, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Jeśli mam soft 002.009.043 to nawet Włoski Magik nie jest w stanie dołożyć AA/CarPlay?
Załącznik 257014
Panowie, wyjaśnicie mnie proszę bo ja słabo to ogarniam, w radiu z takim softem da rady to ACP ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wiem, widzę, ale to nie znaczy że mamy akceptować niedogadane w pełni sprawy, kupować kota w worku. trzeba wsyzstkie sprawy mieć czarno na białym, dogadane.
zniknięcie RACE - nie mamy pojęcia przy jakiej procedurze może zniknąć.
w ogóle nie mam pretensji do cen z gratami i montażem, są normalne. sam nie mogłem wziąć dużego ekranu (W Stelvio bez navi dało się za 1tyś), dlatego dokładałem ostatnio.
nie tak jak z chipem, bo nawet jakby CI zmazali chipa, to podjeżdżasz do tunera i pewnie za 50-100zł wgra CI dokładnie Twój program ze swojego archiwum. Wiem że Cinek trzyma ori i mody każdego auta które robi.
po prostu dogadajmy to bez wątpliwości - odliczył symbolicznie przy RACE i ACC (tylko te mnie interesują), a jednak po 30minut każdy i sprzęd za jakieś EUR60 każdy mu odpada - może niedogadanie i myślał że tylko bez jego sprzętu a i tak ma montować?
wiadomo, nie chcę mu obniżać zarobku, zarobi znacznie lepiej jak nie będzie się bawił w montaż - zrobi więcej aut za ten sam czas a zysk na każdym będzie miał taki sam.
nie obniżka EUR40 jeśli masz swój moduł race za 65EUR minimum (w ASO chyba ok EUR85) i sam zamontujesz oszczędzając mu np 30minut i biorąc na siebie ryzyko np uszkodzenia panelu czy urwania czegoś, no to po prostu nikt nie będzie tego chciał sobie sam montować, przyjedzie każdy na pełną opcję, i gość zrobi 6 aut za dzień.
wiadomo, mi odpowiadają pełne, nie odpowiadają tylko aktywacja
no ale updaty trzeba i tak wgrywać. jak bedzie problem albo kampania, to wiadomo że od tego zaczyna się rozwiązywanie problemów.
zgadza się
przy swojej części i montażu niech obniży o koszt części i oszczędzony czas - po ok 130-140EUR same sales code + aktywacja dla RACE i ACC? inne mnie nie interesują to się nie wypowiadam
nie ma sensu więcej, nawet i to za dużo, nie wiem czy kogoś #2 interesuje
przecież tu każdy jest wdzięczny koledze [MENTION=77795]niegowic[/MENTION], natomiast problem ze gosc z Włoch zdawkowo odpisal slabym angielskim i jest iles znakow zapytania. nikt nie cisnie o 13eur, ale tez nikt nie lubi czuc ze ta niby tańsza opcja jest dużo droższa. jeśli bierzesz coś bez części za ok EUR60 w hurcie (aso 85) i oszczędzasz gościowi większość brudnej roboty, 30min czasu i kupę ryzyk, a gość za to obniża Ci o 40eur to taka propozycja jest do kitu. lepiej by było jakby w ogóle takiej nie zaproponował.
właśnie o tym część moich wypowiedzi. warunki muszą być tip top (wygoda, prąd, światło, czystość, kibelek, kawa, herbata, jedzenie, temperatura komfortowa, mozliwość umycia rąk itp itd), a wielu musi mieć już poinstalowany hardware. parking podziemny i wyjeżdżanie na zewnątrz żeby złapać internet to nie są warunki w których gość może działać cały dzień. robota będzie wolno szła, a gość będzie szybciej zmęczony i sfrustrowany.
proszę, nie bież tego pod uwagę - tu za dużo ryzyk że coś się rypnie. niech gosć robi w cywilizowanych warunkach a nie na betonie.
kgb jest jedynym który narzekal na proxi z MESa ze zwykłym elmem. nie wiem jakich uzywal dokladnie interfejsow (mi pisal ze ELM WIFI) to po pierwsze. po drugie byl zdziwiony jak mu napisalem ze podczas proxi MES żąda adapterow - moze on cos sknocil albo w tamtym czasie korzystal z jakiejs starszej lub developerskiej wersji MESa - takie Yani (autor MESa, bo to znajomi alfisci z Bulgarii, choć nie z jednego miasta) mu udostępniał (np pierwsze próby aktywacji AA). każdy inny póki co spokojnie robił proxi ale na ELM USB z PMFactory z usuniętym rezystorem.
FYI, w GIulii wiele adapterów nie chce działać dobrze. Np mój sprawdzony ELM BT który w każdej 159/Giulietcie śmiga super (proxi itp wielokrotnie robione) w Giulii skarży się że jest zbyt wolny do Proxi. Drugi interfejs VGate Scan który też lata używałem (i wielu innych tu na forum) też proxi itp w 159tkach, w Giulii w ogóle nie zagadał z autem.
W takiej sytuacji, musze szukac nowszego radia czyli HW, np. z rozbitka? Jak rozumiem , update do softu 005.xxx czy wyzszego w tych starych radiach (moje jest z H1 2017) nie jest mozliwy?
Przepraszam, ze zasmiecam watek, przekopalem sie przez caly, niemniej pomyslalem, iz nie zaszkodzi zapytac lepiej zorientowanych.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
nie zadziała
Wloch twierdzi inaczejhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...019/04/258.jpg
Sytuacja zupełnie inna niż kiedyś w 156, 159.
Tam były karty z kodami do radia. Teraz na stronie 205 instrukcji obsługi jest info, ze system multimedialny jest zabezpieczony przed kradzieżą, a w razie problemów skontaktuj się z ASO ;) Czyli wiadomo, ze chodzi i drobną opłatę.
Czekam właśnie na radio z nowszym softem, oczywiście bez PINu.
Pofatyguje się chyba do ASO u siebie i zapytam o możliwości. Tylko ciekawe czy w ogóle będą chcieli bawić się w obce radio...
FCA odpowie że nie przewidują montażu komponentu w innym pojeździe i kodu nie udostępni.
Jestem po próbie odpalenia CP na jednym USB. Niestety nie zadziałało. Auto było wyłączone 10-11 min, może za mało. Coś tam zadziało się, bo po restarcie auta wszystko miałem przez chwilę po angielsku, aby po chwili wróciło na język polski. Muszę znaleźć ten podwójny usb. W serwisie twierdzą, że nie ma go w tej chwili nawet jak ściągnąć.
fajnie ze dales znac. potwierdz ze ten sales code Ci dodali wczesniej a nie tylko probowali wlaczyc w ustawieniach w etm?
Sales code nigdzie nie był klepany. Zrobiłem to wg instrukcji z alfaowner. Włączone w ETM tylko.
Panowie dostałem propozycję terminu 15-16-17 czerwiec.. co wy na to?
Miejsce jeszcze do uzgodnienia, poki co termin zastanawiam sie czy nie udaloby sie zrobic tego w 2 miastach.. 6 osób z Wawy, 4 z Wrocławia na ten moment w sumie 16 ale pozostałe 6 mysle ze tez było by im to na rękę bo Łódź, Katowice, Kraków, Bielsko Biala, pomorze..
Dla mnie ok
Nie, no tak to nie dziala, juz ktorys kolega tu na forum probowal u dealeara kilka tygodni temu i tez nie robil zmiany panela USB. Faktycznie patrze na to co napisal kgb na alfaowner i tam nie wspomnial? Napisalem do niego teraz na WhatsUpie i potwierdzil ze nie robil sales code - dziwne, albo cos sie nie dogadalismy albo cos mi sie pomieszalo. D
W takim wypadku wychodzi na to ze musi byc podwojny USB, najpierw wydawalo mi sie to niedorzeczne, ale potem zmienilem przypuszczenie jak tu na forum 2 kolegow napisalo, ze w Mazdzie i w Fordzie przy podobnym retroficie tez trzeba bylo zmieniac na inny panel z USB - moze tam siedzi jakas kosteczka z licencja dla googla (pare dolcow od kazdej dla wielkiego brata)? Mysle ze obecne potwierdzenie od kolegi kgb (on zmienial na podwojne i mu ruszylo), daje nam pewnosc ze musi byc taki panel USB.
EDIT,
a tak z ciekawosci. procedura aktywacji AA/CP w ETM przebiegla dobrze , jakis komunikat? w menu Ustawienia->Informacje i rozrywka jak przekrecisz na sam koniec rotary pad-em to masz pozycje Android Auto juz czy nie?
Ciekawe czy jak dolozysz tylko podwojny USB to od razu ruszy, czy trzeba bedzie znow uruchomic procedure na Witech-u (Albo i najpierw wylaczyc a potem wlaczyc)
Sales code, czy dealer code kojarzę z aktywacji ACC+ Nic się nie pojawiło. Jak tylko cudem gdzieś dostanę to podwójne USB to sprawdzę czy ruszy od razu, czy jednak będę musiał jeszcze raz skorzystać z WiTech. Swoją drogą na allegro jest komputer + witech + przewody itd za niecałe 6000. Aż mnie korci...
Sama procedura bez zakłóceń. Wszystko poszło tak jak napisał w instrukcji. Po zamknięciu auta jak pisałem - wszystko na angielski. Łudzę się jeszcze, że może za krótko auto stało, nie wyłączyło się do końca. Zobaczymy po nocy...
Mnie ten termin nie leży, rajd festiwalowy jest wtedy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Znalazlem to o czym piszesz:
Cytat z aukcji:
Wersja SOFT 2018 na poziomie serwisowym
Oprogramowanie w wersji 2018 OFFLINE, Sprawdzone przez warsztaty,które moga poręczyć za funkcjonowanie urzadzenia
Pełna funkcjonalność, wersja bez klucza, bez limitów
Czyli jak dobrze rozumiem bez subskrypcji a bez tego chyba trzeba robic sgw bypass w autach z 2018r.. I pytanie czy tam wogole bedzie opcja aktywacji android auto.. na podobnym poziomie diagnostyke to MES mozna robic, na ten moment chyba tylko android auto nie da sie aktywowad a cena spoeo nizsza.. nawet z interfejsem cantiecar..
do aktywacji ACC+ SC nie jest potrzebny (kgb dokładał), ale już do tego żeby dostać poprawkę firmwaru w ASO możliwe że tak (choć nikt tego jeszcze nie napisał tu na forum, ja sprawdzę na przeglądzie za jakieś 3-4 tyg czy wyskoczy mi firmware 8541 czy zostanie obecny 8401 w BSM).
za 6k nieaktualny witech, nie wiem, ale za coś warsztaty płacą ok 20tyś/rok za stanowisko żeby mieć jednak wersję on-line.
masz w menu już ustawienie dla Android Auto (Ustawienia->Informacje i rozrywka->Android auto - na końcu listy)?
Niestety w menu cicho i głucho. Nic nowego...
Przy okazji - w czwartek odbieram kierownicę z ACC+. Czy mając dostęp do Witecha wystarczy to tam aktywować, czy muszę coś jeszcze zrobić?
Ustalona została data prawdopodobnego przylotu naszego kolegi włocha z ENG-CUSTOM 15/16 czerwiec z racji dużego zainteresowania ok 16 osob na liście głównie Warszawa i Wrocław stwierdziliśmy że najlepiej dla Was bedzie to podzielić na 2 dni Warszawa/Wrocław - prosze o wypełnienie ankiety jeśli dalej jesteście zainteresowani. Ewentualnie jesli komus nie pasuje termin prosze o kontakt zwrotny mailowy.
https://forms.gle/6RkWm6vApQzVoeeS8
Jeśli nie ogarnę kodu PIN przez ASO to będę się pisał na wymianę radia. Najgorzej, ze nie wiem jakie mam to nowe radio (z Carplay czy nie).
Spróbuje jutro się to ogarnąć.