na bank beda starali sie zunifikowac te ryjki we wszystkich modelach, ktore linie modelowa jak mozna sie domyslec zapoczatkuje Tonale. Takze tylko kwestia czasu na inne lampy w Giulii/Stelvio, przydaloby sie tez w Giulietcie.
Printable View
na bank beda starali sie zunifikowac te ryjki we wszystkich modelach, ktore linie modelowa jak mozna sie domyslec zapoczatkuje Tonale. Takze tylko kwestia czasu na inne lampy w Giulii/Stelvio, przydaloby sie tez w Giulietcie.
wczoraj czytałem że giulietta może zostać zakończona w 2020, więc gdyby tak miało być to nie doczeka nowego ryjka. Lampy ledowe w giulii/stelvio są wg mnie do zrobienie bez problemu, nie trzeba do tego faceliftingu raczej. Patrząc na to że nawet do opla corsy można dokupić ledy matrycowe, to trochę wstyd że do alfy segmentu d nie można. A wg mnie ledy świecą lepiej, mam teraz porównanie audi biksenon skrętny, toyota zwykły led , i mercedes matryca, to nawet zwykły led świeci lepiej niż xsenon
No to zrobiłeś krzywdę żonie,ze jej nie kupiłeś Ypsilona. Auto jest mega udane i bardzo ładne. Nie wiem skąd takie teorie,że jest czy byłoby niesprzedawalne?? Mój mechanik kilka lat temu chodził po salonach i chciał kupić Pandę ale po obejrzeniu Ypsilona nawet chwili się nie zastanawiał. Jest bardzo zadowolony i nie chcą go sprzedać (choć atakowałem). Moi teściowe też teraz chcieli kupić używanego Ypsilona w wersji Momo Design ale w Polsce nie było ich z silnikiem 1.2 z polskiego salonu a takiego szukali. Ypsilon cały czas świetnie sprzedaje się we Włoszech (chyba 2 miejsce w klasyfikacji generalnej) i moim zdaniem to wycofanie sprzedaży z innych rynków to tylko krok w tył,żeby w przysżości zrobić skok do przodu.
Co do Alfy to jest optymistą jeśli chodzi o przyszłość. Muszą niestety pójść w elektrykę bo taki jest trand. Jestem mega najarany na Giulie i tylko czekam co pokażą,żeby nie zrobić falstartu :)
Mam nadzieję że po face liftingu wskazówki zegarów będą czerwone.
jedno ze zdjęć z z artykułu podlinkowanego w poście 116 pokazuje że nie są, przynajmniej w tym prototypie
A szkoda - ładniej by wyglądało.
W tym roku sprzedaz AR w EU jest nizsza o 50% od 2018 czyli za 1H2019 maja 29k szt. Albo wprowadza ledy matrycowe lub jeszcze lepiej laserowe lampy jak w BMW/Audi, virtualny kokpit i zero obrzydliwych analogow i do tego ultranowoczesny wielki infotainment ultra hires, wszystkie systemy asystujace wlacznie z hamowaniem przed zakretami, akt. Temp. Ma reagowac na znaki, podgrzewana szyba przednia, went. Fotele oraz cala reszte tego co ma passat (bo wszystko powyzsze od dawna ma) to wtedy moze nie padna za rok ale za 3 lata i jest szansa ze do konca leasingu bedzie komu serwisowac te padla, ktore teraz kupicie. Jak powyzszego nie wprowadza to sorry, ale to bedzie koniec. Zadne koniczynki ani fikusne zderzaki nie pomoga, bo ludzie chca dokladnie tego co opisalem wyzej i niczego mniej.
To juz wtedy nie bedzie Alfa Romeo tylke bedzie Passat. Wtedy takiego samochodu nie kupie. Moza nie tylko dlatego, ze to nie bedzie juz ten sam klimat. Ale bardziej dlatego, ze jestem patriota i nie bede wspieral niemieckiego noekolonializmu. A tych co tak robia chetnie bym nazwal slowami na "c", "f", "i", itd. Ale tego nie zrobie, zeby moderatorzy sie nad twoim i moim wpisem zlitowali :)
Przed kupnem paska jechalem na jezdzie probnej Giulia i jest to samochod bardzo przestarzaly. Passat wielkoscia jest podobny i jest o wiele nowoczesniejszy.
Z AR zostana Ci tylko uzywki lub AR bedzie musiala podniesc znaczaco ceny bo kasy na badania i produkcje z nieba nie spadaja. Tylko jak juz teraz klienci nie chca na przestarzalego na oko o ok 12-15 lat produktu kupowac to co dopiero bedzie po podniesieniu cen 2 lub 3 krotnie aby rekompensowac zapasc i katastrofe w sprzedazy - ale to nie przejdzie wiec to koniec alfy. W pasku jest masa uslug online w tym aplikacje ktore sie lacza z samochodem (mialem dwie do B8) wiec znalezienie samochodu nie bedzie stanowic problemu :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Spk - to że stać Ciebie na Passata, wybacz to Twój problem. Jak można porównywać Alfa Romeo do Volkswagena? To są dwie zupełnie inne firmy, produkujące samochody dla RÓŻNYCH odbiorców. Czytałem kiedyś w jednej z gazet motoryzacyjnych, że Passata kupują ci co nie lubią motoryzacji a muszą mieć samochód. Coś w tym chyba jest.
Widzisz. Wtloczono Ci mit o narodzie i patriotyzmie i nie potrafisz tego racjonalnie wytlumaczyc po co i na co to jest. Pamietaj jedynie ze jak jest konflikt to rzad wsiada szybko do samolotow i spie..a do londynu zarzadzac trupem a “Wy tutaj no wiece, jak to bylo, jak tych frajerow nazywalismy? aha patrioci! gincie tutaj za ... [Stanislaw polej tej whiskey wiecej i daj lodu] za ojczyzne!”
Aplikacja musiala powstac, bo produkty VW z uwagi na swietny projekt, wykonanie i funkcje sa nieslychanie popularne co przeklada sie na sprzedaz. 16 fabryk skody i dalej brakuje mocy. W FABRYCE (tak jednej) AR pewnie trzeba juz powoli wynajmowac maszyny i powierzchnie innym firmom zeby jakis mogli rozsadnie zarzadzac zadluzeniem zanim padna.
czytajac fora o alfach w PL i angielskojezycznych zastanawiam sie skad sie biora roznice w poziomie komentarzy, nie czytalem tam jeszcze o neokolonializmie ale moze czytalem niezbyt uwaznie
Dajcie spokój, koles sobie robi z Was jaja a się dajecie prowokowac jak dzieci.
Jak sama nazwa wskazuje Volkswagen to samochód dla ludu, dla mas. Lud ma swoje gusta, gusciki, takie po prostu ludowe... A, że u nas lud ciemny i zakompleksiony to wszystko co od Niemca lepsze być musi...auto, proszek, czy żelazko. O patriotyzmie z ludem trudno się rozmawia... to fakt historyczny... Szela Jakub taki przykład ludowego poglądu na patriotyzm, którego tradycje kolega Spk zdaje się kontynuować.
Ein Volk Ein Reich Das Auto ;)
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Trochę poza tematem, ale skoro mowa o patriotyzmie - ciekawe jak wyszyłby badania preferencji politycznych Polaków - posiadaczy określonych marek samochodów :)
Obserwując trendy wśród nabywców aut w naszym salonie (i słuchając tego, co ciekawego wygłaszają) mogę powiedzieć, że Polacy dzielą się na tych, którzy kochają auta niemieckie produkowane w Polsce, Turcji, na Węgrzech, w Hiszpanii czy Czechach, czasem nawet w Niemczech i na tych, którzy uznają tylko auta japońskie, również produkowane w różnych krajach europejskich lub USA. Oczywiście, są też zwolennicy aut włoskich - kupują w większości Fiata, niektórzy Ferrari i Maserati. A jak dowiadują się, że ja osobiście użytkuję już piątą Alfę (a nie auto marki, w której pracuję), to mówią, że muszę kochać tę markę, skoro jestem jej taki wierny. Chyba nie jestem patriotą :)
Tu się nie zgodzę. Owszem infotainment, wirtualne kokpity, systemy wspomagania, kamery 360, oświetlenia ambient itp to Alfa nawet na oczy nie widziała i jest przestarzała na poziomie 159 sprzed 15 lat.
Co innego układ napędowy + silniki no i oczywiście zawieszenie i układ kierowniczy. Sory ale w tym temacie i przedziale cenowym nie ma konkurencji dla Giulii.
Imho musiałeś jechać w korku na tej jeździe próbnej :D
No jeszcze wspomnij że garbus był na zlecenie Hitlera robiony. Mimo, że nie jestem za firmą VW to takie wytykanie nazwy jest bez sensu.
Alfa ma w logo węża pożerającego człowieka. Też się do tego odniesiesz? :)
Ja mam 8 ale nie uważam się za "patriotę". W ogóle patriotyzm odnosi się tylko do relacji w stosunku do ojczyzny więc o czym tu mowa?
btw Nowy troll Będzie się działo :)
To że garbus to nic, sama idea Volkswagena była na wskroś narodowo- socjalistyczna. Powiedzmy sobie wprost ojcem założycielem tego koncernu, tej marki jest we własnej osobie Adolf Hitler.
Herb Alfy? Piękny, historycznie nie ma się czego wstydzić, wąż z herbu zacnego, arystokratycznego rodu Viscontich, człowiek w paszczy to prawdopodobnie saracen - piękne nawiązanie do dni chwaly europejskiego rycerstwa z okresu wypraw krzyżowych.
ok faktycznie :)
- - - Updated - - -
XD wiedziałem, że podłapiesz temat Adolfa :) To taka barwna postać. Mająca się nijak do dzisiejszego VW.
Historia historią ale zobacz co robi dzisiaj VW a co Alfa (2 nowe modele) :D
Nawet głupiej swojej V8 nie mają a Giuliettę wykastrowali bo silniki nie spełniały norm :P
Lubię tę markę ale ślepy nie jestem. Widzę gdzie jest konkurencja.
Ależ was poniosło z tą historią, a wszystko z powodu jednego gościa, który kupił sobie Passata (żeby nie było - szanuję jego wybór) i nie wiedzieć czemu, założył sobie konto na forum Alfy. Chyba tylko po to, żeby wyleczyć jakieś kompleksy, bo przecież nie z troski o przyszłość marki, której i tak nigdy nie kupi. Przejrzyjcie jego wpisy na forum i przestańcie karmić trolla :P
Dopuszczasz myśl że są tacy ludzie, którzy nie chcą mieć jeżdżących tabletów, tylko samochody, które prowadzą sami bez asystentów i nianiek bo po prostu to lubią. Że są świadomi marki, znają jej historię, w każdym detalu potrafią odnaleźć nawiązania, smaczki i się tym cieszą. Że wynajdują byle pretekst żeby się przejechać swoim autem, a jak je zostawiają na parkingu to się za nim oglądają? Że wolą analogowe prawdziwe zegary zamiast udawanych na monitorze?
To że większość słucha płyt CD i MP3 nie oznacza że nie ma miłośników winyli. Ty jesteś odbiorcą masówki, trudno o coś bardziej pospolitego niż produkty VAG, ktoś inny docenia oryginalność i wybierze Alfe. I tyle o tym.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] może oczyścimy temat, bo od posta #128 nic o fejslifcie się nie dowiemy ;)
Popieram w 100% kolegę Luke77. Alfa to auto dla tych, którzy lubią prowadzić auto. Czasami współpracownicy nie potrafili zrozumieć, dlaczego na szkolenia czy inne wyjazdy służbowe nie biorę jakiegoś auta z bogatego parku firmowego tylko jadę swoją Alfą. Właśnie dlatego, że mam przyjemniść z jazdy. A im dalej mam jechać tym lepiej się czuję.
No właśnie. Volkswagen wciąż nawiązuje do swojej pierwotnej idei - dla mas, dla ludu. Nie jest tym samym odpowiedni do porównania konkurent, szukajmy konkurencji na szlachetniejszych półkach.
Słabości dzisiejszej oferty AR wszyscy jesteśmy świadomi. Choć uważam, że i tak jest lepiej niż w ostatnim okresie, gdzie oferta ograniczała się do pełnego uroku ale jednak miejsko - damskiego malucha Mito i zgrabnego kompakta Giulietty. Jakkolwiek usportowiont sedan i SUV brzmi lepiej.
Skupmy się na tym co sprzedaja pod swoją marką , nie tam skolonizowane marki czy inne kwiatki do kożucha :)
Nic nie stoi na przeszkodzie aby oprocz tych wszystkich smaczkow dac mieso. Ale alfa woli przycinac koszty, kroic na wyznawcach marze i sprzedawac przestarzale produkty. Niestety dla producenta i klientow takie postepowanie prowadzi do upadku. 29k szt na swiecie po 9 miesiacach - to jest koniec. Tak zle jeszcze nie bylo.