U mnie klima/ogrzewanie po zdalnym odpaleniu działa tak jak ustawione było przed zgaszeniem. Grzanie foteli i kierownicy wyłacza sie.
Printable View
U mnie klima/ogrzewanie po zdalnym odpaleniu działa tak jak ustawione było przed zgaszeniem. Grzanie foteli i kierownicy wyłacza sie.
witam,
zrobilem RS nw Giuli 2017 z rynku francuskiego,
dziala bez problemu, opala silnik i ogrzewanie w ustawieniach z przed wylaczenia silnika ale drzwi trzeba otworzyc z klucza jak w standardzie i potwierdzic startem zeby jechac(info na wyswietlaczu)
brak opcji w menu radia - widac na rynek we Francji nie bylo tej opcji( radio w wersji 002.010.041)
trzeba wykonac kodowanie klucza z opcja rs i panic w witechu i pozniej operacje w MESie
daje info dla wszystkich za free
mam jeszcze inne tutoriale jakby ktos byl zainteresowany
zdjecia w zalaczniku
sorki za gramatyke ale klawiatura francuska .(
pozdrawiam TomaszZałącznik 273861Załącznik 273862
Czołem,
Mam dwa pytania:
1. Czy komuś udało się ogarnąć ten moduł komfortu? Wiem, że epsonix już na emeryturzem, ale może ktoś inny ogarnął?
2. Czy wiecie może czy to w ogóle nadal możliwe? Podobno już nie można w PL zamówić kluczyków w wersji USA
Z góry dzięki :)
jest problem z częściami i aktualizacjami do wersji typowo USA ale dla chcącego nic trudnego.
A nie trzeba później Witechem wkodowac kluczyk do auta ?
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
zwróć uwagę, że kluczyk na zdjęciu jest bez loga, więc prawdopodobnie jest to chińczyk (w hurcie coś poniżej 80$).
w ASO kluczyk USA kosztuje w przeliczeniu ok 300€
Nie mogę na AliExpress znaleźć :( Ktoś mi wspominał, że chińczycy przestali sprzedawać nagle z jakiegoś powodu. Nie wiem. nie znam się.
ja się nie znam. rozumiem, że musi być auto. nie wiem po co wszystkie inne kluczyki.
Nie jest to powiedziane wprost, ale tak się też domyślałem.
Szukałem i nie mogę znaleźć :(
Zgadza się. Jeżeli to jest wyłączone w aucie (a z tego co wiem, to jest właśnie wyłączone) to dodatkowo niezbędna wizyta u jakiegoś dodatkowego magika w stylu epsonix'a
wystarczy zmienic w proxi, ale cos mi sie o uszy obilo ze potrzebna wizyta w aso... ( chyba ze dograc/wkodowac nowy kluczyk do auta)
nie jest takie proste- jestem na liście aktualizacji softu wyświetlacza miedzy zegarami i sprawa jest w toku ąz w FCA Turyn. co z tego jak nr seryjny jest na liście aktualizacji jak na rynek EU wersje USA od 1 stycznia ma zablokowane opcje aktualizacji- ba nie da się nawet sprawdzić czy są aktualizacje w witech-u- za każdym razem trzeba pisać do centrali.
rowniez sie pytalem to mi powiedzieli ze nie robia bo jest ryzyko uwalenia licznika...
nie w tym rzecz- po prostu nie ma dostępnych aktualizacji w systemie- wyskakuje komunikat - samochód nie wymaga aktualizacji .
Aby zaktualizować licznik trzeba zrobić aktualizacje jeszcze w kilku innych miejscach tj Body Control Module (BCM), Amplifier (AMP), Antilock Brake System (ABS), Instrument Panel Cluster (IPC), Park Assist Module (PAM), Left Blind Spot Sensor (LBSS) / Right Blind Spot Sensor (RBSS) i dopiero IPC - w tym wątki jest link do service biuletynu.
tylko że w tej chwili wymaga to otwarcia aktualizacji w Witech-u dla konkretnego auta w konkretnym ASO przez FCA Turyn.
https://www.stelvioforum.com/threads...6IkRf87xYQgX4M
wkurzające jest to że serwisy AR sprzedając auta po tym biuletynie nie aktualizowały sterowników przed wydaniem samochodu.