Jak ktoś chce to i w niebie diabła zobaczy...
GTV nie do podrobienia. Brera też ale jak porównasz 8C z profilu do 4C to tylko minimalnie proporcje inne będą.
Printable View
niby na pierwszy rzut oka fajna, ale... wygląda tak trochę pokracznie, takie trochę na siłę zmniejszone 8C, może bardziej karykatura...
Dla mnie bomba, tylko dziwna przednia maska-nie otwiera się??
nie zapominajcie, że to prototyp - do wersji produkcyjnej jeszcze sporo się zmieni
Tyłek trochę przypomina Ferrari F430. Mi się podoba ;)
Fajna jest ta nowa 4C GTA, ma mnóstwo fajnych smaczków stylistycznych. Ale najlepsze jest to - silnik centralny, napęd na tył i 850kg :) Jeśli otrzyma ten silnik 1.75 235KM albo jeszcze coś mocniejszego, to wreszcie będziemy mieli rasowego sportowca z pod znaku AR, który nie będzie kosztował majątek tak jak 8C.
Spodziewałem się, że 4c wyznaczy nowe trendy stylistyczne. Jednak dalej nawiązuja do 8c. Ale może być również dobra jak samochody Lotusa. Z Elise mi się najbardziej skojarzył.
Zobaczymy na żywo. Zdjecia nie zawsze dobbrze oddają wygląd.
Po za tym blondynka na stoisku 4c miodzio :)
Nie wiem co Wy chcecie od tego auta, nie wygląda tak powalająco jak 8C na premierze, ale przede wszystkim to będzie jeździć i będzie dostępne dla zwykłego Kowalskiego. Wolicie Opla z nadmuchanymi nadkolami, którym będzie można przymielić na CPNie? :P
To auto nie ma rywalizować z Ferrari, ma rywalizować z Boxsterem, nie ma być do lansu tylko do zabawy - takiej Alfy brakowało w ofercie od początku lat 90-tych :)
Najgorsze jest to, że od dzisiaj ja również myślę, że Giulia będzie muminem :P
PS
Czy Spider Duetto, Giulie, GTV6 były zadziorne, agresywne? Alfa Wam się z Mitasubiszi pomyliła? :P
Szkoda, że panowie ze słonecznej italii tak sobie umiłowali trend muminowaty. Gdyby taka 4c bardziej przypominała klin, miała więcej ostrych kantów, zdecydowanie bardziej by mi się podobała. A tak to wygląda trochę zabawkowo. :P
A nie były?! :P Spójrz na przód gtv6 - to spojrzenie zabija saracenów, a wszystkich innych zdmuchuje z drogi. :P Giulia? Jej złe spojrzenie w stylu '>:(' też optymistycznie nie nastraja. :P Spider to moim zdaniem z założenia samochodzik dla metroseksualistów, więc do reszty moim zdaniem nie pasuje. :P No ale jak już powiedziałem - to tylko moje zdanie.Cytat:
PS
Czy Spider Duetto, Giulie, GTV6 były zadziorne, agresywne? Alfa Wam się z Mitasubiszi pomyliła? :P
Wszystkie mają oczy mumina, GTV z nich wygląda najbardziej agresywnie, ale to dlatego, że to coupe z czasów, kiedy królowały ostre krawędzie. Brera, 159 nie są w kształcie klina, a jakoś wszyscy krzyczą, że były agresywne. Ahhh te szerokie nadkola i małe światełka :P
Po pierwszych newsach wiadomo było, że to będzie malutkie auto o dziwnych proporcjach (silnik z tyłu), ja się nie nastawiałem na coś w stylu konceptu Brery czy 8C, bo to były całkiem inne samochody.
Dobrze, że nie żyjemy pod koniec lat 60-tych, bo wtedy to niektórzy dopiero by narzekali na taki pogodny "ryjek":
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/03/21.jpg
Oczywiście nie widać żadnych podobieństwo do 4C :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2010/08/45.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/03/22.jpg
---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
Właśnie znalazłeś się na czarnej liście bimskiego za ten tekst :D :D
Faktycznie, linia całkiem przypomina Stradale. Niby czerpali z najlepszych wzorców, ale jednak między autkami jest przepaść...
Na czarnej liście bimskiego jestem od września 2009, bo wtedy kupiłem Fiata i ośmieliłem się go nazywać Alfą Romeo ;).
Skoro nie widzisz różnicy między przodem gtv6 i przodem fiata 125, to polecam udać się do okulisty.
http://fondoscoches.com.es/images/wa...v6-322356.jpeg zaiste, czysty fiat 125 (od przodu).
Nie za ladna ta 4C. Wyglada jak Elise, takie jest moje pierwsze skojarzenie. Toy car. Do tego 4 cylindrowy silniczek, dziwny rozklad mas. Miejmy nadzieje, ze w realu bedzie wygladac lepiej. Nie pasuje AR z takim stylem. Nie sadze, zeby Pininfarina, Bertone, czy Giugiaro podpisal sie pod tym projektem.
powinno byc nie wyciagaj pingwina z przerębli;)
Tak czytam i zastanawiam się nad tymi, którzy mocno krytykują auto będące dopiero prototypem... Większość rozwiązań wam nie "leży" a może się okazać, że to one zadecydują o sukcesie sprzedaży tego auta. Czy to źle, że auto dostanie około 250 KM z silnika prawie połowę lżejszego od V6?! Ilu z Was wolało by to auto z silnikiem V6 od opla? To nie ma być "muscle car" a tańsza alternatywa do tragicznej w prowadzeniu 8C i mały silnik ma jej pomóc w dobrej trakcji. Weźmy taką Brerę. Ma V6 i między innymi dzięki temu "rasowemu" rozwiązaniu waży tyle co kombi klasy wyższej i szybciej opróżnia bak niż przyspiesza...
Poczekajmy na wersję produkcyjną i wtedy wieszajmy psy na tym aucie.
---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:57 ----------
...i ile cylindrów?:)
bo Alfa przyzwyczaila nas raczej ostatnio do aut ładnych niz super sie prowadzacych. dla mnie od zawsze alfa ma przede wszystkim jezdzic i te rowiazania ktore byc moze beda w niej zastosowane pozwolą na uzyskanie tego efektu :)
Na szczescie na AR swiat sie nie konczy, a za cene 2 letniego 8C mozna miec kilka fajnych wloskich wozkow, bardziej prestizowych od AR.
W GT rozklad tez nie jest idealny, pewnie 60/40, przez to ryje nieco przodem. Tylko GT JTD to auto dla mnie do trzepania 40 tys km rocznie i jest doskonalym kompromisem miedzy osiagami, a ekonomia. Ale nie rozumiem nawiazania do GT,wszak watek dotyczy 4C, a literka C sugeruje cos wiecej, podobnie jak cena 200 k zl.
Bo to ma być auto do zabawy przede wszystkim, tym bardziej jeśli rzeczywiście bazuje na konstrukcji KTM X-Bow. Zresztą nawet w oficjalnej informacji prasowej czytamy ze auto ma dawać frajdę z jazdy na torze.
Dizwny rozkład mas? Dzisiaj się mówi że rozkład 50:50 wcale nie jest ideałem. We wspomnianym KTM-ie rozkład masy wynosi 37:63 a na przykład Lexus twierdzi że ideałem jest 48:52 i w LFA tak właśnie zrobili.
Za stylistykę odpowidzialne jest Centro Stile w Turynie.
---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:10 ----------
Literka C sugeruje tylko tyle że jest to "skórt" od słowa "Cilindri". A wiec 4C to nic innego jak Quattro Cilindri :D
A ja myslalem, ze C to Competizione ;)
Masz racje, to nielogiczne. Pisze spod pachy w pracy, dlatego :) Nie pozostaje nic innego, jak czekac na to co wyjedzie na droge, ostatecznie miedzy wersja drogowa a prototypami roznice bywaja kolosalne.
Zastanawia mnie o co chodzi z tym 150* na lusterku 4C
http://img228.imageshack.us/img228/1717/lusterkol.jpg
Fajną muzykę puścili na odsłonięciu :D Dziewczyny troche sie nie zgrały, ale co tam :D
http://www.youtube.com/watch?v=c1oB4IsUOIY
Skoro już o dziewczynach mowa to czy ta blondyna to nie ta sama przypadkiem co w zeszłym roku w Genevie? :D
Załącznik 21067
Może wyjdzie na 150-lecie Alfy? :)
We Włoszech stopień to też chyba znaczy numer :)
Chodzi zapewne o 150 rocznice zjednoczenia Wloch (nowy bolid Ferrari z tej wlasnie okazji nazywa sie f150).
Bardzo możliwe - ogólnie ludzie pracujący na salonach mają bardziej ub mniej stałą współpracę z producentami :)
Mój kolega obsługuje GM (czyści, ustawia, przeparkowuje auta) - fajna fucha (głównie ze względu na dostęp do nowości i prototypów :D, ale wiadomo, wymaga dyspozycyjności, więc do połączenia raczej ze studiami, albo freelancingiem :)
Ladne auto, ale jak dla mnie troche zbyt rozbudowane w formie. No i za bardzo nadmuchane, ale takie mamy czasy.
Koncepcja fajna i fajnie by bylo gdyby weszlo do produkcji. Choc chyba lepiej by bylo gdyby oparli je na bardzoej konwencjonalnej technologii i celowali w segment Mazdy mx-5.
nie narzekaj.