- trzymam rękę na pulsie.
- tylko te spółki i jaskółki....
Printable View
- trzymam rękę na pulsie.
- tylko te spółki i jaskółki....
nic tam nie słychać w temacie? bo już rozrząd mam zakupiony....
- idzie wszystko pod górkę.
- poprzednio spalił się silnik krokowy od frezarki.
- obecnie w jego warsztacie pękły kaloryfery i nie ma ogrzewania.
- frezarka została zdemontowana i wywieziona do garażu.
- realny termin to dopiero około 10 stycznia 2011 roku.
bubu: czy będzie wersja pod 2.5V6? bo gdyby tak, to bym się pisał... :)
poszło na priv :)
Też coś skrobnąłem.....
dla zainteresowanych wyglądem rzucam link do aukcji:
http://allegro.pl/oryginalne-blokady...383082808.html
- chyba nie bedzie do V6, bo mam dużą konkurencję !!
Chłopaki jak już w temacie rozrządu to nie chce zakładać nowego tematu więc podpytam tutaj.
Jestem przed zakupem kompletu rozrządu + pompa wody do mojej Vki i tu mam zagwozdkę czy lepszy jest komplecik fabryczny http://allegro.pl/alfa-romeo-147-156...370607140.html czy może niewiele tańszy składak http://allegro.pl/kompletny-rozrzad-...358341957.html ?
Pompa Bugatti z żeliwnym wirnikiem oczywiście idzie do montażu.
Jakie wasze zdanie?
Alfamianiak156w zestawie "RICAMBI" roli dostanie SKF, napinacz INA no i pasek nie pamiętam kto robił je dla AR ale jest bardzo dobry. Zestaw "zamiennikowy" to też rolki SKF, napinacz INA więc OK, jedyne do czego nie mam przekonania to pasek Gates'a, osobiście zakładam albo oryginał albo pasek Conti.
Dzięki Grzesiek za sugestie, nie będę kombinował biorę oryginałkę...kurde to zbyt poważna rzecz żeby na tym oszczędzać i to tak śmieszne pieniądze...
Mam na tym co jeżdżę zrobione jakieś 40 tys, ale robione przez kumpla od którego kupiłem wiec nie miał powodów ściemniać, ale...jak sam zrobię to będę wiedział na jakich częściach i bez obawa tym bardziej ze w przyszłym roku Włochy mnie czekają.
Grzesiek chyba tak max co 60 tys powinno sie wymienic w Vce nie?
Pzdr
Szczerze Ci powiem, że te 60tys to raczej zamiennikowych tanich pasków się tyczy. Wielokrotnie zdejmowałem oryginalne paski po przebiegu 80-100tys nawet i były w bardzo dobrym stanie. Sam mając jeszcze 2.5 pod maską z premedytacją zrobiłem 87tys na rozrządzie ;] a lekkko nie miał bo auto często ganiane ze wskazówką prawie non stop na czerwonym polu ;]
No właśnie oryginałki to i może tyle polatają, ale ja tam nie mam oryginału, więc jak sam założę to bedą spał spokojnie. Duzo latam po Autostradach i raczej często przekraczam 100 km/h a nie chciałbym przy tej prędkości jakiego zonka bo wszystko w drobny mak się rozsypie, a ja umrę na zawał:)
Kurcze koszt duży bo około 1200 zł za klamoty ale przynajmniej czyste sumienie i spokojny sen, kupie i wymienie i mam spokój na następne 60 no moze i sie skusze na 80 tys:) na oryginale oczywiście...
Ile moze kosztowac robocizna w Vce? Czy poza pompa wody grzebac cos jeszcze przy okazji? Uszczelniacz wału? czy inne rzeczy kóre warto zrobic w Vce od razu?
Robocizna rozrząd+pompa to ~450zł. Zmień od razu uszczelniacze wałków rozrządu, uszczelki pokryw zaworów, zerknij na uszczelniacz wału, przedni bardzo rzadko cieknie no ale warto zobaczyć i jeśli cokolwiek się poci zmienić, nic tak nie niszczy paska rozrządu jak olej.
No właśnie dzwoniłem do Nagórskiego i zawołał 550 za robociznę. Uszczelki pod kapy mam kupione już. Co do uszczelniaczy to zwrócę im uwagę na to, choć sami pewnie tez wiedzą na co patrzeć bo to w okolicach Poznania najlepsi od Alf...od razu wymyśliłem że zrobię renowacje pokryw, a co niech ALfka ma ładne serduszko:)
bubu321 Ja też poproszę o jeden komplet blokad do 1.8 T.S
Witam. Wie juz ktos cos na temat blokad od bubu321 ? potrzebuje pilnie.
- nie ma szans na szybkie wykonanie blokad, przynajmniej na czas 1- 2 tygodni.
- cała dokumentacja zawarta na dysku 80 GB ATA-6 jest uszkodzona.
- obecnie dysk jest w firmie zajmującej sie odzyskiwaniem danych,trwają pertraktacje na temat ceny, która obecnie jest chyba wzięta z sufitu.
- przepraszam wszystkich , którym obiecałem szybkie zakończenie tej transakcji.
- myślę że juz nigdy nie wejdę w żadne spółki koleżeńskie.
spoko bubu myślę że nikt nie ma do ciebie żalu ani pretensji. ja bynajmniej nie mam
Czy ktoś używał w swojej Alfie blokad firmy: CONDOR-WERKZEUG DE ? Np. takich: http://narzedzia-warsztat.istore.pl/...-2-0l-16v.html. Cena jak cena, ale może warto je kupić. Proszę o opinię tych co używali bądź mieli je w rękach :)
Ja używam TESAM i HP.
Co do TESAMa to raz mi się zdarzyło że były nie dokładnie zrobione do FIATA 1.8 ale drobny szczegół i ogólnie ok,HP nie zawodne lepiej wykonane estetycznie i droższe,skłaniam się bardziej w stronę HP i kupuję większość precyzyjnych narzędzi od nich właśnie bo w zasadzie mam dość blisko i wygodnie
HP do V6 24V są raczej słabe jakościowo. mam takie, Rafał tez ich używał i przestawiają delikatnie wałek wydechowy na tylnej głowicy
Do V-ki mam tesama akurat i gra ale zawsze można zgłosic takie rzeczy i poprosić o reklamacje pana z HP
Dzięki za odpowiedzi. Jak na razie zamówiłem HP i jakby coś nie pasowało jak należy, to wówczas będę reklamował. Jak już je użyję, to dopiszę w tym poście, czy są godne polecenia.
Do TS pożyczałem od kolegi i są ok.
[MENTION=143]QBA[/MENTION] może coś ma
Rozmawiałem z nim, mówi że nie ma już dostępu a swoje też przestał wypożyczać.
Także jest ciężko, są jakieś na necie ale chciałbym wiedzieć czy któreś się nadają ;(
Podpinam się do zapytania kolegi Krzyzie. Co sądzicie obecnie o blokadach Techsam/Quatros albo ZUP HP? Ktoś miał ostatnio z nimi do czynienia? Wielkiego wyboru niestety nie ma...
Mam jakieś podróby, o ile dobrze kojarzę HP, i niestety średnio toto się nadaje... nie są idealnie spasowane i w zasadzie wypadają pomiędzy ząbkami, więc "na dwoje babka wróżyła" ;)
Witam.
Temat drgnal jeśli chodzi o dobrej jakościowo blokady do V6?
Witam.
A czy ktoś testował blokady od zachodnich sąsiadów np.:
TAKIE
145/146 z V6 no ciekawa oferta [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale pasuje numer oryginału Alfy Romeo 1.825.040.000
- - - Updated - - -
no ba http://www.alfaamore.com/members/2397/cars/2941 :cool:
W poniedziałek/wtorek będę wiedział czy jest szansa na zakup oryginalnych blokad do 3.0 V6 - na razie nie jest to nic pewnego, ale zapytam ktoś reflektuje na ewentualny zakup, jak już będę rozmawiał mogę zapytać czy kilka sztuk też wchodzi w grę.
No jak by były w fajnych pieniądzach to i ja był bym chętny ;) co prawda 2.5 V6 24v czy tamte silniki są inne ?
Ktoś ma na pożyczenie blokady do 156 GTA ?