Wam kolegów - przebrnąłem przez 16 stron i w sumie poza kilkoma postami, niestety nie do końca odpowiadające na pytanie postawione w temacie, niewiele się dowiedziałem w sprawie ksenonów. Zastanowiła mnie zwłaszcza jedna kwestia. Chodzi o samopoziomowanie - czy oryginalne reflektory ksenonowe mają taką regulację zabudowaną w reflektorze? Tzn, czy należy do nich również domontować układ na przednim i tylnym wahaczu/belce, czy nie (przepraszam jeśli to lameryzm, ale nie do końca to zostało jednoznacznie wyjaśnione. Czy w Belli 2007 jest miejsce na wahaczach/belce do montażu elementów samopoziomowania? A propos tego układu - znalazłem coś takiego
http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=oferta&id=78 - jak sądzicie, czy to mogłoby być remedium na problem samopoziomowania?
Piszę to ponieważ zastanawiam się nad wymianą reflektorów standardowych na ksenonowe i szukam najlepszej, niekoniecznie super taniej opcji.
Druga kwestia to spryskiwacze. Posiadam Belle z 2007 czyli przed liftem - ile jest w końcu pompek w zbiorniku spryskiwacza bo ze zdjęcia zamieszczonego przez jednego z kolegów wynika, że pompka jest jedna, z której wychodzą dwa wężyki, do tego wisi obok zbiornika końcówka do podłączenia czujnika poziomu płynu (jak wiadomo do kupienia za kilkadziesiąt zł + uszczelka). Z tego co się zorientowałem trzeba jeszcze dołożyć przekaźnik bo bezpieczniki chyba są.