a kurdę napiszę jednak
coś czuję że nie dowiemy się co to za firma
a jak dopytywałem na początku o szczegóły to były zjebki ...
Ghost - podpuszczam cię bo jakoś tak po prostu nie chcesz odpowiedzieć co to za firma
Printable View
a kurdę napiszę jednak
coś czuję że nie dowiemy się co to za firma
a jak dopytywałem na początku o szczegóły to były zjebki ...
Ghost - podpuszczam cię bo jakoś tak po prostu nie chcesz odpowiedzieć co to za firma
O mnie za mnie może być nawet za te 80 dni tylko przedstaw dokładne szczegóły, jak te zawieszki będą wyglądać no i czy ta liczba, którą uzyskaliśmy jest w ogóle wystarczająca dla tej firmy.
wysłałem zapytanie do tej firmy którą podałem wcześniej
więc odpada.Cytat:
Witam,
Minimalne zamówienie na wzór indywidualny to 500szt
WYCENA
Zawieszek niestandardowych
do 4kol z jednej i 4 kol z drugiej strony
(Druk techniką sitodruku)
500szt.----cena---1.60zł/szt./netto
1.000szt----cena---1.20zl/szt./netto
2.000szt----cena----98gr/szt./netto
3.000szt----cena----88gr/szt./netto
5.000szt----cena----75gr/szt./netto
10.000szt--cena----65gr/szt./netto
Ceny zawierają koszt przygotowalni.
Koszt wykrojnika 100-250zł/netto
Termin realizacji zamówienia 21dni
Koszt przesyłki pokrywa kupujący
Płatność:Faktura proforma
Pozdrawiam
Romuald Majorczyk
tel. kom. 600 817 463
TOPDRUK
a ja cierpliwie czekam na dane tej "wesołej" firmy
nadal czekam na dane firmy
nie podasz Ghost ?
i co nie bedzie?
Może lepiej spróbować dozbierać zawieszek do tych 500szt? Co wy na to?
może lepiej gdyby ktoś po prostu się tym zajął jak należy a nie obiecywał pierdoły ....
ok 300 sztuk spokojnie da się zrobić
ale nie za 5zł razem z wysyłką ( zawsze gdy coś komuś wysyłam to poleconym bo jak zginie to jest zwrot kasy ale polecony kosztuje ok 4 - 5zł , a gdzie tu koszt zawieszki ? zawieszka z wysyłką około 6.50zł - tyle wiem ja )
ale bociek wyskoczyłes z ta cena poleconego, haha, wczoraj wysyłałem papiery, dos duzo tego było, duza koperta(w tym jej cena) i wysłałem poleconym priorytetem i zapłaciłem razem 4,30 zł
kiedy następna edycja?????
jeszcze stara nie ruszyła
1.GhostRider x 4 sztuki
2.dudzik87 x 6 sztuk
3.Jony88 x 4 szt.(4x New Car)
4.michalepwa x 8 sztuk
5.Lukass990 x 6 sztuk (3x nju karr 3x wanilia)
6.Stereo x (2xNewCar 1xWanilia)
7. rdk_ x 2 sztuki
8. Weronika x 4 sztuki
9. peter_220x 4 sztuki
10. kamil825 x 4 sztuki
11. matiuk x 4 sztuki
12. redek83 x 4 sztuki
13. SocikZero4 x 3 sztuki
14. kamikaze1988 x4 sztuki (new car)
15. Impuls x4 sztuki
16. zulek1986 x 6sztuk (nowa fura)
17. lemi x 4 sztuk (2xwanilia 2xnew car)
18. thing x 9 sztuk (7xnew car 2xwanilia)
19.Piotras x 6 sztuk (3xnew car 3xwanilia)
20.kecaj77 x 6 sztuk(3xnew car 3xwanilia)
21.pomster x 10 sztuk (5x new car 5x wanilia)
22.75andrew155 x 20 new car
23.Muchomor x 6 (4x new 2x wanilia)
24.richi102 X6 ( 4xwanila + 2xNewCar )
25.Wiwix 4x new car
26.kwasnybartek 6szt (3xnew car 3xwanilia)
27.Piotr 30 2szt
28.peteja 4 sztuki (2xwanilia 2xcar)
29. Bouli Punk 4 sztuki (2xwanilia 2xcar)
30.rapman 4 sztuki (2xwanilia, 2x new car)
31. Pocieszny 6 sztuk (3 wanillyowe 3 nju karr )
32. tomek_murawski 4x new car
33. dbh 6xnew car
34. sikor155 4szt(2xwanilia,2xnew car)
35. majster 2szt x new car
36. GrzesiuŻar 6x NewCar
37. Gvidon (2xwanilia)
38. Zieloo007(2x New Car)
39.Macki2go (2xwanilia)
40. p.maiki (2xwanilia 2xcar)
41. Palczak1987 4szt (2xwanilia 2x new car)
42. Zapys ( 2x new car)
43. Revol84 (3 x new car)
44. keV (4 x new car)
45. majkel156 (3 x new car)
46. AR_156 2szt(1xwanilia, 1xnew car)
47. paw2x (2 x new car, 1 x wanilia)
48. areyoufine 3x (2x new car, 1x vanilia)
49. Carlos71 3x (2x new car, 1x vanilia)
50. NERO2287 2x new car
51. luked 4x new car
52. QBA 2x New car i 2 x wanilia
53. krych1984 4x wanilia
54. karl508 25x (15x new car, 10x wanilia)
55. brera21 3x new car
56. Robert86 2x NewCar
57. Majster_85 (4 x new car)
58. Rzmudzior 4x new car
59. Sewojtas 2x new car
Suma 280
bocian, napisałem wyraznie, cena z kopertą, gabaryt duzy, waga powyzej, tak jak napisałes, i nie wysłane priorytetem tylko poleconym priorytetem...
Gdzie w Mito wieszacie zapach? (poza lusterkiem, ale nie lubię jak coś mi się tam dynda ;p)
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/i...menu/kraj.html
ja też cały czas piszę o poleconym priorytecie
gabaryt B , waga 50 do 100 gram - koszt 5,20zł ( być może pani na poczcie nie chciało się zmierzyć gabarytu twojej przesyłki i nadała jak chciała - ale cennik jest jaki jest )
itd itp
po kilkuset wysyłkach poleconych ceny znam na pamięć :P
najtańszy polecony priorytetowy gabaryt A do 50gram kosztuje 4,15 ( czyli tak jak pisałem 4-5zł )
szkoda się spierać o jakąś złotówkę
ale - ktoś przejmuje te zapachy ? znaczy zrobi coś żeby ci co się zapisali dostali co chcieli mieć ?
bocian masz racje, moze pokazała swoja dobroc, ja nadal na nie chetny, ps, beda jakos zapakowane w jakąs folie zeby nie zwietrzały jakbym na zapas chciał wziąsc? jak tak to jeszcze 2 bym mógł dobrac
Na chwilę obecną to chyba nikt nie ciągnie tego tematu więc przydałby się ktoś obrotny dysponujący czasem :)
:DWitam wszystkich Alfaholików jeżeli można to chciałbym załapać się na 4 sztuki po dwa z każdego zapachu .Moja sztuka przyjechała z Mediolanu i raczej zapachu w niej nigdy nie było więc potrzeba jest jasna:stop:
Panowie jak sie troszkę orientowałem w tym temacie. I sprawa wygląda następująco. Na necie znalazłem trochę firm, które oferują takie usługi problem jest taki, ze minimalne zamówienie to 500 szt i koszt ok 1300 zł firma taka realizuje zamówienie max do 14 dni. Mają z 6 zapachaów do wyboru - można mieszać i kilkanaście wzorów zawieszek (w tym ten podłużny prosty - chyba najfajniejszy) ale i inne: http://www.espenta.pl/images/alle/wykrojniki2.pdf
Może być też taki projekt, że z jednej strony inny nadruk a z drugiej inny - to kwestia projekt, który trzeba by było stworzyć.
Zapach są grube i trwałe, z gumeczką do zawieszania i każdy jest ofoliowany.
Wiem, wiem, są też ofert po 250 szt i tyle zapewn by nam starczyło ale zapach zazwyczaj max 2 i wzoory też nie ciekawe bo albo jakiś samochodzik albo choinka albo dystrybutor do tego z jednej strony tylko można nanieść swój projekt, zawieszki wieszane są na plastikowych chaczykach i są dużo ciensze a przez co pewnie krócej trwałe w zapachu.
Negocjowałem z Panią Dominiką ale jest nie ubłagana i minimum to 500 sztuk - ona sama mówi, że mnie rozumie bo jest w klubie Forda Pumy i tam też robili takie zawieszki - mówi, ze rozwiązali ten problem, ze znaleźli sponsora na połowe tych zapachów i tym samym połączyli projekt na jednej stronie było logo Klubu Forda Pumy a na drugiej stronie reklama innej firmy - fajnie to wygląda ale skąd znaleźć takiego sponsora na połowe zamówienia?
Co do kosztów to trzeba liczyć ok 5 zł za sztukę zapach z przesyłką nie ważne ilość zamawiamy 5 sztuk koszt 25 zł i tak nie jest to dorgo bo zwykła choinka kosztuje chyba z 7 PLN a tu mamy logo naszego klubu. Co do wysyłki ja mógłbym się tym zająć - mam możliwość wysyłki na bieżąco bez konieczności latania na pocztę ale co z tego jak inny jest problem. Macie pomysły jak go rozwiązać
---------- Post dodany o godzinie 20:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:29 ----------
Moze ktoś ma własną firme i chciałby zroibić reklame - ja jestem skłonny wyłożyć 50% kosztów i zająć się dystrybucją dla afistów ale potrzebuje wsparcia - jak coś czekam na propozycje.
SEBEK widzę, że trochę czasu na to poświęciłeś. Dobrze, że ktoś ma ochotę się tym profesjonalnie zająć. Ja gdybym miał więcej czasu też bym się na to pisał ale niestety jutro wyjeżdżam i nie wiem kiedy wróce... Szkoda, że 500 szt. to minimum, nie wiem czy tyle uda się dozbierać, spróbować można, no chyba, że jeszcze każdy powiększy liczbę zamówionych dla siebie zapachów...
jutro poszperam w starych kontaktach i napiszę konkrety
jak cos to mozna dobrac zapachow zamiast 2 np 4 moge wziasc bez problemowo przyda sie zapas:)moze bedzie wiecej chetnych na wieksza ilosc:)
No to może w takim razie należałoby zweryfikować zapisy i może tyle się nazbiera. Tylko na początek trzeba zdecydować się i określić konkretny wygląd zawieszki, czy będzie reklama na odwrocie czy nie, ceny zawieszki oraz kosztów wysyłki. Wtedy każdy będzie wiedział na co się pisze.
najlepsza oferta jaką dostałem :
500 sztuk 1,41zł netto
przygotowanie projektu 100zł netto
wykrojnik na zamówienie ( nasz kształt ) 100zł netto ( ale mają sporo wykrojników więc można by coś wybrać i wtedy koszt 0 )
mocowanie plastikowy haczyk - 0zł
gumka 0,05 netto
dostawa 25zł netto
czyli licząc 500sztuk z gumką i bez indywidualnego wykrojnika + dostawa
705 + 100 + 25 + 25 = 855zł netto ( 23% vat chyba czyli 1051,65 zł brutto )
jeżeli nie byłoby problemu ze strony forumowiczów z tym aby na jednej stronie była grafika amigasa ( reklama jego sklepu moto ) to koszty jeszcze spadną bo będzie "dotacja" od amigasa
p.s.
amigas - podeślij mi tą grafikę na maila ( pisałem PW )
Bociek, podrzuce Ci wzorek na moja 2ga stronę, dzisiaj lub jutro jak się o niego doproszę:/ nie wiem czemu nei moge Ci wyslac prv:/ ale Twoej warunki za 500 szt wydaja sie byc ok:)
najlepiej w corelu by było
Jak dla mnie w ostateczności może być z reklamą, chociaż wolałbym z dwóch stron grafikę Alfaholików... 1,41 netto za jedną zawieszkę tak? Jeśli w takiej cenie by to było to ja mógłbym na przykład zwiększyć liczbę zamówionych zapachów dla siebie.
no to bociek dzialamy:)
a Ty bocian robisz cały projekt od nowa czy np jest szansa żeby wrzucić ten mój co to go tu kiedyś dawno dawno temu robiłem? o ten:
http://img130.imageshack.us/img130/1807/zapachy.jpg
jest on tu przedstawiony w skali 1:1, proporcje boków 1:5 /teraz ma 3:15cm/ bo jak coś to ja go mam w corelu całego tylko nie wiem czy chcecie taki:) można by popracować trochę nad proporcjami jeśli jest za długi ale starałem się zrobić coś prostego i eleganckiego żeby nie było obciachem powiesić w Alfie:D
nie żebym się narzucał tylko tak się oferuje, że jak coś to taki projekt jest już gotowy:)
ja myślałem o logo "alfaholicy" na wykrojniku owalnym
ten pokazany wyzej wg mnie jest fajny, taki z checia bym powiesił, proporcja tez jest ok
mi się kółka nie podobają bo to takie standardowe, powszechnie spotykane rozwiązanie i z elegancja nie ma nic wspólnego wg mnie:P ale nie żebym próbował jakoś przeforsować swój:D nie nie.. tak tylko piszę, że jak coś to taki projekt jest gotowy ale to już tam sami zadecydujcie:)