Po co Ci te wymiary? To bdb jakości zamiennik (swoją drogą oryginał jest chyba gorzej zabezpieczony przed wodą...). Montowałem taki już w dwóch 159 użytkowników z tego forum i nawet gdzieś to pisałem. Pasuje bez problemu.
- - - Updated - - -
Printable View
Dziękuję za szybką pomoc!
Ja mam tę nowszą nawigację jak na tym zdjęciu:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml?language=en
To chyba podejdzie??
Dziękuję za szybką pomoc!
Ja mam tę nowszą nawigację jak na tym zdjęciu:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml?language=en
To chyba podejdzie??
Kolega pytał o wymiary/średnicę bolca. To po pierwsze. Po drugie już tutaj pisałem, że anteny posiadają zawsze dwa kable ale nie zawsze 2 wtyczki. Jeśli ktoś chce demontować podsufitkę i ciągnąc kabel do radia to proszę bardzo...
Kupując zamiennik lub oryginał z dwoma wtyczkami można jedną obciąć i zlutować kable. 5 minut roboty i nie musimy się bawić z ciągnięciem przewodu a takie połączenie ma mniejsze straty niż na wtyczce.
- - - Updated - - -
Podejdzie każda antena dedykowana do 159 z GPS. Jedynie wspomniany wyżej problem z wtyczkami nieco utrudnia jej podłączenie.
Nie za bardzo rozumiem powstałego problemu z wtyczkami o którym mówicie.
Nie dam sobie ręki uciąć ale ja chyba tez mam 2 kable.
Przynajmniej dwa są za radiem. Jeden na radio drugi na gps.
Nie wiem tylko czy przed samą anteną nie ma rozpięcia do którego się wepnę czy trzeba będzie ciąć i lutować.
Ale na pewno z radia wychodzą 2 kable.
Kable masz na 100% dwa. Problem jest poprzez brak logiki i jednolitego rozwiązania wtyczek. Jedne nawigacje mają zakończenie kabli przy antenie a inne są łączone bezpośrednim jednym kablem z anteną. Wtedy idzie jeden przewód od anteny do radia a drugi jest łączony przy antenie. Więc należy odciąć stary kabel przy uszkodzonej antenie, odciąć wtyczkę na kablu w nowej antenie i je zlutować. Są zdjęcia w tym temacie.
OK dzięki za pomoc!
Kupuję antenę i zobaczymy co dalej :)
OK dzięki za pomoc!
Kupuję antenę i zobaczymy co dalej :)
Tam jest ogólnie namieszane. Wiem, że niektóre wersje mają 3 przewody ale na pewnym etapie dwa z nich są fabrycznie łączone w jeden:) W mojej obecnej 159 kupiłem oryginał antenę z dwoma wtyczkami (za 100 zł na OLX) i zlutowałem kable. Nie ma najmniejszego sensu przeciągać przewód i szukać tej dedykowanej z kilkoma metrami kabla.
U mnie są 3 kable 2008r trzeci do GSM w radiu jest opcja sos i włożona karta SIM wersja na Belgię
Tak trudno poszukać kilka stron wcześniej? Już drugi raz o to samo pytasz...
- - - Updated - - -
To jest jeszcze coś innego. Mi chodzi o antenę z 3 przewodami ale bez modułu GSM.
Wtedy są 2 kable antenowe (AM/FM) wychodzące z podstawy i łączone w jeden oraz trzeci przewód dla GPS.
Zamówiłem polecany zamiennik fm/gps. Z GSM i tak nie da się skorzystać, bo nie jest to zwykły telefon, a jakiś moduł. Dzięki za wskazanie zamiennika, bo oryginał jest stanowczo za drogi.
Koledzy w oryginale mam 3 kable biały. Niebieski I fioletowy. Zamiennik ma tylko biały i niebieski. Biały w zamienniki to radio a niebieski GPS. Który zlutowac z którym? Zlutowac fioletowy z białym?
Dzięki wielkie!
Właśnie ten fioletowy kabel jest grubszy i ma nieco inną wtykę.
Dlatego wolałem zapytać.
Pozdrawiam!
Czy Connect Nav (Navi przediftowe) posiada wbudowany wzmacniacz FM? Poprzednik wymienił antenę, a mimo to nadal radio słabo zgarnia i jest błąd B1006.
Chciałem nakierować dokładnie na urządzenie, które mnie interesuje, licząc na odpowiedź na pytanie, które mnie interesuje ;)
Jest jeszcze ConnectNav+ (nie montowane fabrycznie w 159).
Nie pytam o antenę (tak, wiem że posiada wbudowany wzmacniacz). Pytam o to, czy samo urządzenie ConnectNav posiada wbudowany wzmacniacz FM. Nie wiem czy brać się za wymianę wymienionej już anteny, czy wymianę urządzenia ;)
Ma ktoś na sprzedaż sprawna antenę do 159 z b&m nav, gps, am, FM, tel (polift) ? Bardziej chodzi mi o samą podstawę. Z anteny wychodzą 3 kable. Może zna ktoś jakiś dobry zamiennik który by pasował ?
W wątku jest mowa o bardzo dobrym zamienniku, także trochę chęci w szukaniu. Kupiłem go i wygląda jak oryginała, a cena jest ok, brak tylko części GSM (ale jest ona zbyteczna bo i tak chyba w RP ten system SOS nie działa). Pasuje bez żadnych modyfikacji, a oryginał zabija cenowo. Reanimacja uszkodzonej starej anteny nie ma sensu. Przed montażem nowej warto zabezpieczyć elektronikę (środek w stopce) przed wilgocią, ja posmarowałem grubo smarem silikonowym w żelu. Poniżej masz linka do sklepu, chyba że znajdziesz gdzieś taniej
https://www.natcar.pl/pl/p/ANTENA-AK...-VECTRA-C/3324
No co ty po bluetooth łączysz się ze swoim telefonem poprzez radio i tyle. Antena GSM w tym wypadku do niczego nie służy. Ten zamiennik u mnie działa już dłuższy czas i w końcu wiem, że mam radio FM i nawigację "strzałkową" (chociaż i tak bezużyteczną - brak świeżych map). Moim zdaniem na zewnątrz niczym nie różni się od oryginału, ma idealnie taki sam kształt (pochodzi chyba z tej samej wytłoczki).
Tak nie do końca jest to zgodne z orginałem, orginał ma 3 wtyczki, GPS, FM i GSM, to na zdjęciu ma dwie
Przecież napisałem, że brak części GSM, która w tym wypadku i tak do niczego nie służy, chyba że ktoś ma wbudowany telefon w radiu, ale u mnie on nie występuje. Mam tylko moduł SOS, który i tak by nie działał miałem jakąś kartę sim w module blueme a w menu nie ma opcji telefonu. Sama antena pasuje i zachowuje się idealnie, ale jak ktoś ma ochotę może kupić oryginał za ok. 400zl to jego wola. Ja podalem tylko wariant dla mnie jest ok i jak ktoś go odróżni od oryginału będzie mistrzem.
maroz czy wymieniłeś antene sam czy zleciłeś to jakiemuś warsztatowi ? Problem jest z odchyleniem podsufitki aby jej nie uszkodzić..
Post do usunięcia.
Sam, ale jest trochę zabawy. Potrzebny klucz chyba 22 oczkowy z wygięciem lub nasadka do odkrecenia nakrętki anteny i coś do wyciągnięcia spinek tapicerki. Da się odgąć podsufitke aby włożyć rękę i podejść do nakrętki która jest w zagłębieniu za wzmocnieniem dachu wystarczy trochę ostrożności i wmiare nieduża dłoń. Poszukaj zdjęć podsufitki i dachu, będziesz mógł łatwiej to ogarnąć. Robota na 1h.
Mówisz o SW czy sedanie ?
O SW, w sedanie nie wiem, ale może być problem w podejściu, a wyginać podsufitki za bardzo nie można.
Czy jest ktoś kto ma doświadczenie w zdejmowaniu podsufitki w sedanie i chciałby się podzielić jak to zrobić ? W internecie nie można znaleźć żadnych konkretnych informacji na ten temat.
Ja raz zmieniałem podsufitkę w sedanie. Trochę roboty jest ale nie jest to jakieś mega trudne, bardziej czasochłonne.
Proponuje na początek od razu wyjąc sobie przednie siedzenia, będziesz miał więcej miejsca i w ogóle umożliwi to wyjęcie podsufitki (przednimi drzwiami) z małym jej podgięciem, ale nie pęknięciem innej opcji nie widzę.
Trzeba zdemontować wszystkie lampki, daszki, uchwyty, osłony słupków przednich, środkowych i tylnych. Przednie i środkowe są zdaje się że na zatrzaskach a tylne ze śrubami pod zaślepkami air bag, nie jestem pewny czy tylko w tych miejscach czy nie będziesz też musieć zdjąć tylnej półki alby odsłonić jeszcze kolejne śruby bo robiłem to już dość dawno temu a właśnie wtedy to demontowałem po półkę także zmieniałem. Aby półkę zdemontować trzeba zdemontować oparcie kanapy(tak da się samo oparcie), tutaj mowa o wersji bez składanych siedzeń. Śruby oparcia kanapy są głęboko w szczelnie między siedziskiem a oparciem, zdaje się dwie. Półka ma zatrzaski za oparciem kanapy oraz nakrętki od spodu w bagażniku. Uszczelki przy podsufitce należy wysunąć.
Czy aby zdemontować oparcie tylnej kanapy trzeba odkręcić tylko te 2 śruby między oparciem a siedziskiem ? Bo nie chce ruszyć.
Zerknij jescze za tapicerkę w bagażniku,mogą być dwie nakrętki. Oparcie do góry powinno się wysunąć z takich uchwytów.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Odkręciłem 2 śruby pomiędzy oparciem a siedzeniem oraz 2 od strony bagażnika widoczne na zdjęciach, jednak oparcie nadal ani drgnie. Próbuje wysunąć je do góry ale nie chce iść. Czy jest może coś jeszcze co trzyma ?
https://imgur.com/a/K9FI2qm
Edit: Czy da się zdjąć słupki tylne bez zdejmowania oparcia i tylnej półki ?