Tak jak pisze Rafał do zrobienia całego tyłu jeszcze trochę ci brakuje bo tam jest co wymieniać.
Printable View
Tak jak pisze Rafał do zrobienia całego tyłu jeszcze trochę ci brakuje bo tam jest co wymieniać.
A ja dodam tylko od siebie z doświadczenia, że ilość koniecznych do wymiany tulei wyjdzie dopiero po rozebraniu zawiasu na części.
Panowie jestem w trakcie wymiany dolnego lewego wahacza i mam problem ze śruba od cukierka. Skubana kręci się wokół własnej osi wraz z nakrętką... Czy ktoś kojarzy czy od strony silnika jest jakaś opcja żeby skontrowac ta srube? Od strony sanek silnika.
wysłane z WC
Od strony skrzyni/silnika są śruby a od kola,nakrętki.Tam jest zwykłe połączenie.Musisz płaskim kluczem skontrować,jeśli się nie mylę,to 17mm klucz.
Kris Nowy montuje. Motogold jest dokładnie rak jak piszesz. Dzięki za pomoc skontrowalem i idkrecilem
wysłane z WC
Nowy fast zalozony. Poprzednio też miałem fasta ale zakładał mi go w 2009 mechanik. Na tamtym starszym od momentu montażu miałem wrażenie że koła są rozkraczone lekko. Na tym nowym stoi ładnie równo. Może coś poprawili od 2009...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/07/35.jpg
wysłane z WC
Panowie...żona zdecydowała się na małą regenerację zawieszenia z tyłu po tym jak zobaczyła zdartą oponę od wewnątrz /---\ aż do szwów. Generalnie na szarpakach nic nie wyszło poza dolnym dużym bananem z obu stron. Myślę o tym: allegro.pl/tuleja-wahacza-tylnego-wahacz-tyl-alfa-romeo-166-i5846681894.html
Naprawdę dużo poczytałem sobie na temat wahaczy i na temat dcsautko tylko jedną opinię znalazłem negatywną. Od nich zawsze brałem żeby przód robić na FAST. Wracając do tematu czy ten komplet ktoś zamontował i czy zadowolony był z niego? Czy lepiej coś oddzielnie szukać? Co polecacie do tego banana? Może jakąś przykładową aukcję dacie.....
P.S. Żona powiedziała: "Ma być dobrze i tanio podkreślam tanio"
I weź tu walcz z kobietą.... :)
Z tym tanio to trzeba uważać,bo czasami wychodzi drożej:P.gdy np.będziesz musiał 2 razy to samo robić i ustawiać geometrię za każdym razem.
Tutaj masz tuleję do banana:
http://allegro.pl/tuleja-wahacza-gor...120304842.html
Mówiłem, że tanio to z reguły się dwa razy płaci...ale co ja wiem. Żona wie lepiej hehe :)
Ta tuleja cała z gumy...już wolę na siłę namówić ją na cały wahacz co jest na allegro dostępny. A coś na temat tego dolnego wahacza z pływającymi tulejami? Jestem skazany na ten zestaw z Płocka czy coś da radę znaleźć lepszego? Bo też wyglądają tak nijak te z Płocka...
Z dolnymi pisz do użytkownika Chyzioslaff on w tylne wahacze zamiast pływającej TedGuma wprasowuje tuleje lemfordera po małej przeróbce.
Ja dałem sworzeń do regeneracji. Śmiga....
Można.Tylko powoduje unieruchomienie auta na parę dni pewnie.A z ciekawości jaki koszt regeneracji sworznia?I gdzie robiłeś?
2dni. 80zł. W Piekarach Śląskich ale takich zakładów jest na pęczki.
Też byłbym ciekaw ile kosztuje wprasowanie nowego sworznia(cała usługa):)
Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.
Od paru dni szukam tulei pływającej do tylnych wahaczy i miałem już dwie od różnych producentów ale żadna nie pasowała tzn. oryginalna ma fi52.8 a te miały ponad 53 a były dobierane z katalogu. Nawet na opakowaniu było napisane 52mm. Jutro mają być kolejne z jeszcze niby innej firmy ale jak znowu będą nie takie jak mają być to już nie wiem robić. Jak to jest z PU jakim cudem ludzie zakładają je w miejsce pływających?
Jedna to znana tu wszystkim firma TED... a druga niby włoska ale nazwy nie znam chociaż wyglądały prawie tak samo. To o ile Twoje miały rozjechane wymiary bo te były nawet o 0,5mm większe a tego raczej nie wsadzisz bez przeróbki.
No właśnie nie miały.Kupiłem,wprasowałem i jest super.Ja słyszałem tylko o 2 fimach tedgum i impergum.
A ja mam Lemfordery od Chyzia :D
Ma gotowe tuleje już z redukcją jak i wysyła też wahacze z wprasowaną już tuleją a ty mu po wymianie odsyłasz swoje.
ok jeżeli te co mają być jutro nie będą pasować to się do niego odezwę - do jasności piszecie o użytkowniku Chyzioslaff
Ktoś ma jakąś koncepcję co może skrzypieć w tylnym zawieszeniu, a właściwie głośno trzaskać, dźwięk jak podczas wprasowywania tulei w wahacz na prasie, takie głośne trzaśnięcia kiedy się przesuwa. Coś jak na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=Kdh4VqUKP7k
Tyle że u mnie dzieje się to podczas przejazdu przez nierówności, progi, i podczas gwałtownego hamowania. Stawiam w pierwszej kolejności na którąś tuleję wahliwą, sworzeń banana. Ale czy amortyzator, poduszka amora też może wydawać podobny dźwięk?
Może sprężyna? Najlepiej wejść pod auto i sprawdzić. Weź kogoś kto będzie bujać autem...
Dzisiaj nie dam rady załatwić pomocnika, ale sam nim bujałem i wtedy słychać to bardzo sporadycznie. W sumie z tydzień temu było to słychać głośniej, ale dalej ten trzask występuje. Ide zanurkować, może coś znajdę.
A może coś nie teges z maglownicą?
To dzieje się z tyłu.
Wytargałem zwrotnicę z amorem, i sprężyny mają takie zgrubienia na końcach, plastikowe nakładki. I to jest poprzecierane. Nasmarowałem w tym miejscu, jak zacznie za jakiś czas z powrotem skrzypieć to znak że sprężyny do wymiany.
Ktoś ma namiary na jakieś porządne tuleje do przedniego dolnego wahacza? Ewentualnie jestem w stanie przełknąć PU. Ktoś ma na przodzie z olkusza?
P.S.
Może by tak podwiesić ten temat?
Koło warszawy ktoś regeneruje. Rafal0717 to załatwia. Chyba nawet ma oryginały "pod zastaw". On już je przetestował na kilkudziesięciu tys.km. Ja też u niego robiłem.
P.S. Temat oczywiście jest podwieszony od dawna :) wszystko jest w HOW TO tylko nie chce Wam się tam zaglądać.
Ooo dzięki Marek. Ciągle tylko tył wszyscy przeżywają, a o przodzie cisza:)
Do How To jakoś nie zaglądałem wychłostaj mnie:D