byłem wczoraj w serwisie i pytałem o te natryski, (tak to są dysze) kosztuje to 11-12z szt.
potrzebuję pierścieni, w serwisie brak, nawet na zamówienie!!!
a z ciekawości pytałem o wał.. KOSZTUJE 7500 zł ;]
Printable View
byłem wczoraj w serwisie i pytałem o te natryski, (tak to są dysze) kosztuje to 11-12z szt.
potrzebuję pierścieni, w serwisie brak, nawet na zamówienie!!!
a z ciekawości pytałem o wał.. KOSZTUJE 7500 zł ;]
pirścienie robi AE (federal mogul) wg mojej wiedzy produkcja zakończona 3 lata temu, trzeba szukać resztek. dla ułatwienia numerek R67340STD (to nazwa kompletu) poszczególne pierścionki mają symbole CR1-138800 CR2-138800 i CR3 - 138800. to po szukaniu wg modelu. podobno pasuje goetze 08-138800-00 ale jajek sobie uciąć nie dam takie goetze byloby dostepne na zamówienie w cenie 55 zł za kplt na 1 tłok, lub jak uda się to po 40 za tłok, ale nie obiecuję.
W jaki sposob wyciagaliscie te natryski z bloku? bo musze sie za to zabrac a przetarte szlaki sa prostsze :)
No ja będę potrzebował kompleciku ;]
nie było żadnego remontu w mojej. Jest syf, jeden wielki syf w tym silniku!
zastanawiam się już czy warto... :( zarabiam tylko na nią :P
jak bedziesz jechal po te natryski daj znac, wezmiemy dwa komplety - ja tez potrzebuje :-)
Natryski są w opakowaniach po 10 szt. :P to wam 8 zostanie :D
Chyba że dogadaliscie się ze sprzedawcą i opyli wam na sztuki.
to ile tych dysz potrzeba na blok ? tylko jedna ?
byl remont na 100 proc widzialem jak poprzedni wlasciel ja kupil od goscia z Krasnegostawu ... silnik byl czysciutki na zewn i bylo widac ze nowe ma uszczelki i roznegorodzaju oringi.... poprzedni wlasciel przez pierwsze 2 lata nie zmienial oleju rok temu zmienil a przed sprzedarzy nalal 2 motodoctory .... a tak wogule to jezdzil miesiac bez filtra powietrza ...sam to widzialem ( zdialem swoja koszulke i naciagnalem przez obudowe bo nie moglem na to patrzec jak zasysal do silnika syf z ulicy)
To Cwel! pierścieni nie ma tak na prawdę w ogóle! Panewki wytarte jak... jeden wielki syf. nie było obudowy pod silnikiem (przy zamachowym chyba) i cały syf z ulicy leciał.... na szczęście buda jest zdrowa.
Remont? raczej rzeźba. patrząc jak wygląda silnik, to poprzedni właściciel zrobił szybką niechlujną naprawę panewek....
wiem tyle .. poprzedni wlascicel wsadzil kupe kasy w qV ale przy okazji jada bez filtra to juz przesada ... szkoda mi ciebie kolego ...
a to twoja QV http://www.youtube.com/user/dyny164#p/u/34/bFhRW9yzXsM http://youtu.be/bFhRW9yzXsM
to raczej nie moja, coś słabo się zbiera...
---------- Post added at 00:03 ---------- Previous post was at 00:02 ----------
to raczej nie moja, coś słabo się zbiera...
---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:03 ----------
coś słabo się zbiera.. to `raczej nie moja
Na filmie widać dokładnie że przy 5700 obr/min ciśnienie wynosi poniżej 3 bar(powinien mieć 3,9-5,8bar) to oznacza jedno silnik nadaje się do kapitalki i to od dawna.Jazda z takim ciśnieniem to dobijanie trupa.
a dlaczego taka wysoka temperatura?u mnie takie temepratury łapie w ciężkim korku w lato
odpowiedź prosta. Kierowca debil, silnik trup.
a poza silnikiem jaki jest ogólny stan bryczki, blachy, lakier, wnetrze, zawiecha, skrzynia itd ? zadbana jest ?
na szczęście tak :) Fotele elektryczne działają, spryskiwacze działają, podgrzewanie lusterek i foteli działają, (pamięci nie sprawdzałem), blacha ok, bez dziur ( jest jeden purchel na tylnym nadkolu i z tyłu na klapie), podłoga jak nowa, ale żeby nie było tak pięknie, to jest nieszczelność w układzie klimatyzacji (sprężarka działa) i mam nawiew tylko na szybę, ale koledzy mówili, że to wina jakiejś klapy. I pompa wspomagania leje.
Zastanawiam się nad sprzedażą w takim stanie jakim jest, ale strasznie mi jej szkoda, bo się nie nacieszyłem. Z kolei jak ją zrobię to będzie miała dożywocie. Bo już mnie to wkurza. Co zarobie, to idzie kasa pod maskę. Remont mnie wyniesie ok 9...
ja bym sie tym nie sugerowal , bo moze czujnik do dupy.. ja u siebie 3 mialem i 1 byl dobryal ale do czasu ... bo jak mialem okazje na chwile przelozyc to okazalo si eze czujnik zaniza ... bo nowy pokazywal dobre cisnienie ... a juz mi silnik na straty spisywali
---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
a wlasnie ze twoja ... on tu przez miasto tak jechal ..mam jego inne filmy i tam dopiero jedzie ... ale to juz przeszlosc... alfe dobil tak i tak .. i bez filtra i na koniec te motodokory...
---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
pompa wspomagania.. ( dal sie naciagnac) bo kupil uzywke i do tego jeszcze gorsza niz mial... z klima podobna sytuacja ...
Ten cały motodoctor to jest jeden wielki syf. Zaczęły mi po tym stukać zawory w 155. A misieq'a 164 chodziła b. fajnie. Miałem okazje się nią przejechać na prostej przy Cargo. Szkoda że tak krótko jeździła. :P
jeżeli będę ją sprzedawał teraz, to będę cenił na 7-8 bez gratów, a z nowym wałem, panewkami, uszczelkami i to co już kupiłem, kwestia dogadania. Czekam na pierścienie teraz...
Panowie a pytaie takie czy TB 2.0 powinno mieć takie same wskazania ciśnienia jak 3.0 czy może być niższe/wyższe.
wg Vivid Workshop, AR 164:
- 2.0 V6 TB - 3,8bar przy 4000obr/min -- 0,7bar przy 825obr/min
- 3.0 V6 24V QV - 4,5bar przy 4000obr/min -- 0,8bar przy 750obr/min
Dzisiaj trawers, belka podchłodnicowa i wąsy wróciły z piaskowania i malowania proszkowego. A oto efekty :)
Ładnie, czekam na wiecej.
Xofer, zacznij Ty trochę pałować to auto bo chyba dbasz o nią aż nadto:P A później będzie płacz że chuchałem, dmuchałem, polerowałem a silnik i tak padł. Szukasz chłopie dziury w całym;)
Chłopaki, troche fotek z dzisiaj :)
Załącznik 39534Załącznik 39535Załącznik 39536Załącznik 39537Załącznik 39538Załącznik 39539Załącznik 39540
Dobrze widzę tam Maćka i V6 12V?
I co będziecie z nim robić?