CENTRA FUTURA 72 Ah !
Printable View
CENTRA FUTURA 72 Ah !
Wyszukiwarka jenoxa podpowiada 74 Ah 680 (kod: 077624ZN). Jeśli nie jeździsz długich tras to faktycznie 88 Ah może być niedoładowany, choć na dużą ilość elektroniki mógłby się przydać. Cokolwiek zdecydujesz, pamiętaj jeszcze, żeby sprawdzić czy wymiary się zgadzają.
Chciałem przedobrzyć i zapakowałem akumulator 93Ah do Cromy 1,9/jtd/150KM i w 3 roku biały dym z alternatora. Dlatego teraz w mojej belli mam 70Ah czyli środek przedziału i wszystko hula...można większy jak ktoś zamierza jeździć na samym akumulatorze :)
Wcześniej miałem akumulator Bummar który wytrzymał mi 3 lata - a wydaje mi się, że normalnie go użytkowałem. W tym roku jeszcze przed zimą zainwestowałem w akumulator VARTA (zamówiony w motointegrator bo z doświadczenia wiem, że nie robią tam problemów gdyby coś było nie tak). Mam go już od 6 tygodni i jak na razie spisuje się na tip top. Tylko z drugiej strony nie było jeszcze żadnych większych przymrozków. Czy problemy z odpaleniem mogą dotyczyć głównie słabego akumulatora? Czy może to też zależeć od przewodów zapłonowych?
Hej.
Podepnę sie pod temat. Akumulatorów przerobiłem sporo w nauce jazdy (różnymi autkami i w wielu kategoriach). Bawiłem sie w to przez 12 lat, ale chcę sie upewnić od Szanownych Forumowiczów. Posiadałem Varty, Bosche, Exide i wszelkiego rodzaju Nonemy. Każdy wytrzymał krócej niż gwarancja. Więc wszystkie poszły do wymiany.
Obecnie żona ma AR 159 1.9 jtdm 150 (mała odległość do pracy - ok. 9km)
Myślałem o tym na allegro: 4949265882
Co powiecie?
Dzięki, pozdrawiam.
Ja tydzień temu założyłem identyczny (w sklepie firmowym Centry - 330 zł). Narazie mogę powiedzieć, że pasuje (choć opaska materiałowa jest za mała) i pali żwawiej w porównaniu do poprzedniego.
Wiadomo, że ile marek i użytkowników tyle opinii. Niby tu jest 3 lata gwarancji i assistance ale różnie z tym bywa. Poprzednia generacja nie miała najlepszych opinii ta podobno jest poprawiona.
Też dużo jeźdzę głównie po mieście na krótkich odcinkach mialem dylemt co by nie był za duży ale miał sensowny prąd rozruchowy a to idzie w parze wybrałem kompromis a jak będzie z trwałością to się okaże.
To jest fałszywy mit. Dobry elektryk wytłumaczy ci dlaczego. Nie ma czegoś takiego jak niedoładowany akumulator z tego powodu, że jest on zbyt duży. Ten mit powstał w czasach syrenki i warszawy i nijak ma się do dzisiejszych samochodów. W praktyce duży akumulator będzie mniej niedoładowany niż mały.
Miałem centre futura w poprzednim aucie. Wytrzymała ok. 5 lat. Dla mnie to jest właśnie tyle ile powinien wytrzymać akumulator.
Miałem zamontowaną vartę 74Ah i 580A prądu rozruchowego, przez co były problemy z odpalaniem. Zamontowałem EXIDE Premium 77Ah i 760A. Teraz chodzi jak igła ;)
Po części prawda, ale duży niedoładowany, zużyty, rozładowany (poprzez długi postój, słuchanie muzyki na postoju) mocno obciąża alternator podczas ładowania "ubytków", dużo bardziej niż mniejszy.
Więc coś z tej prawdy ludowej ludziom w głowach dzwoni, tylko nie wiedzą w jakim kościele.
72ah 720a centra czy jakoś tak do 1.9 jtd 16v, wcześniej był trochę słabszy 680a. Pół roku na nim śmigam, na mrozie pali bez zarzutu. Wcześniejszy był już tak wyjechany że po wsadzeniu kluczyka czas oczekiwania na rozgrzanie świec żarowych był taki że można było gazetę czytać
Słuchajcie
Ostatnio byłem w ASO Fiata i zobaczyłem ceny oryginalnych akumulatorów. Skoro w Alfie 159 1.9 JTD z 2007r. Dalej jest oryginalny, to warto przemyśleć zakup oryginału Magnetti Marelli. Ceny rewelacyjne nawet tańsze niż markowe zamienniki!!!!
Polecam
ok to ile ?
A skad wiesz, czy MM na aftermarket to ta sama jakosc co na fabryczny montaz?
Ostatnio ogladalem 159 2.4, 3 sztuki, lata 06, 08, 09, wszystkie mialy juz nieori aku.
Ja bym bral Centre Future, zalozylem juz kilka i nigdy problemow nie mialem.
Tylko Centra Futura 72ah. :)
W jednym aucie Fururę mam już ponad 6 lat i pali w zimie bez zająknięcia, drugą mam w Alfie młodziutką, 8 miesięczną.
Witam,
ja początkiem roku też zmieniałem akumlator. Miałem założony Magnetti Marelli 60Ah. Postanowiłem założyć Centre Futura 72Ah 720A. Pali zdecydowanie lepiej, bo stara bateria była już rozładowana(prawdopodobnie była od nowości) a poza tym wszystkie błędy pojawiajace się wcześniej przy zapalaniu zniknęły. Narazie zmiana na plus, zobaczymy co będzie dalej.
W listopadzie 2012 zakupiłem AKUMULATOR VARTA SILVER DYNAMIC 77 AH 780A 77ah 8S. Niestety powoli akumulator jest już coraz słabszy. W alfie po trzech dniach stania w temperaturze +14 stopni w garażu napięcie na akumulatorze spadło do 12,3V. Dodatkowo na początku roku po 8 dniach stania na lotnisku już nie odpaliła i skonczyło się na skorzystaniu z assistance. W eper podane są takie akumulatory:
71751146 AKUMULATOR 70AH 450A(IEC) 720A(EN) - cena z VAT 877,97 PLN !!!!
71751141 AKUMULATOR 60AH 380A(IEC) 540A(EN) - cena z VAT 299,39 PLN
71751149 AKUMULATOR 88AH 580A(IEC) 900A(EN) - cena z VAT 463,35 PLN
71751150 AKUMULATOR 90AH 440A(IEC) 700A(EN) - cena z VAT 441,96 PLN
Ceny z najnowszego eper-a tak wiec trzeba potwierdzić ile kosztuje z rabatem ASO. Jeżeli chodzi o ten pierwszy to cena z kosmosu, ale jeżeli o dwa ostatnie to cena całkiem atrakcyjna jak za taką pojemność. Pytanie tylko czy ta pojemność nie jest przewidziana na rynek skandynawski. Moja pochodzi z Włoch i w oryginale miała zapewne 60AH 380A(IEC) 540A(EN) ale niestety nie pamiętam dokładnie.
60 Ah to zbyt malo na nasza zime. Bralbym jak najwiekszy, o ile nie ma ograniczenia wymiarem. Jest szansa, ze po zimnej nocy jeszcze duzo pradu w nim zostanie.
Nie ma też sensu przepłacać gdyż teraz akumulatory mają podobną żywotność. Maks 3,5 roku.
Jako, że pierwszy post, to chciałbym się przywitać, tak więc witam :)
Dzisiejszego poranka oryginalny aku powiedział, że nie odpali samochodu, który posiadam nota bene od 1,5 tygodnia, tak więc trzeba chyba zakupić nowy.
Moje pytanie brzmi, jaki? I nie tyle chodzi mi o producenta czy model, ale o jego pramatery. Jaki prąd rozruchowy? Jaka pojemność? Silnik 2.0 JTDm 170 KM
Wziąłbym coś z przedziału 74-77 Ah
Jaki sprawdzony akumulator do silnika 2.4 polecacie? Oczywiście taki sprawdzony co to i się zmieści w środku i wytrzyma ze 3 zimy.
No właśnie MagnettiMarelli... mam ten oryginalny aku w swojej Belli i przy silniku 1.9 JTDm moc rozruchową ma [uwaga]... 450A i pojemność 70Ah i też szukam obecnie jakiegoś dobrego na wymianę, bo przy tej łagodnej zimie, która była kilka razy unieruchomił moją "Romkę" ;) przez co musiałem go doładowywać. Nie wiem kto wpakował tam taki mały aku, idąc tropem, że jest oryginalny można wnioskować, że jest tam od samego początku (fabrycznie by taki mały dali?), ale zważywszy, że auto w tym roku będzie miało dziesięciolecie ;) nie sądzę, żeby oryginał i to tak mały tyle wytrzymał :blink:. Co prawda dopiero w ubiegłym roku auto zmieniło "narodowość" i dopiero od wtedy zaczęło jeździć po naszych "pięknych" drogach.
Czy to 700A rozruchu to faktycznie minimum jakie powinno być przy takim silniku czy jednak jest to wartość podana trochę na wyrost?
Dorzucę swoje trzy grosze ;)
Ze swojego doświadczenia mogę zdecydowanie odradzić akumulatory bosch/varta (to jedno i to samo z tej samej fabryki). Miałem zakupione w podobnym okresie bosch s5 77Ah do vectry B, bosch s4 72Ah do Signuma i s4 44Ah do corsy B. Wszystkie padały w przedziale 2 do 3 lat i wszystkie zdecydowanie osłabły po pierwszym roku co objawiało się słabszym kręceniem rozrusznika, a później lekkim przygasaniem kontrolek przy odpalaniu. Takie same doświadczenie z tymi akumulatorami ma 3 moich znajomych więc nie wydaje mi się to przypadkiem. Po wymianie kilu elementów w układzie paliwowym vectry potrzebowałem dłużej pokręcić rozrusznikiem i aku wytrzymał max 50 s przerywanego kręcenia przy letnich temperaturach zewnętrznych. Jako, że mam garaż to co jakiś czas podłączę aku do prostownika (dobrego automata), a mimo to nie zachowały sensownej żywotności. Wszystkie te akumulatory dość szybko zjechały z napięcia 12,6 V (nówka) na 12,4 V przy pełnym naładowaniu i bez obciążenia (odłączone od instalacji samochodu). W signumie żyje ostatkiem sił, tzn. ledwo daje rade odpalić przy ujemnych temperaturach, a tak sig jak i VB robiły większe trasy i alternatory są na 100% sprawne.
Wcześniej miałem kilkanaście lat inną Vb, a między czasie jeszcze jedną gdzie sprawdzały mi się akumulatory centra futura (min. 5 lat), natomiast padały podobnie jak bosch centry plus (zgłaszając pod koniec gwarancji na reklamacje nie została ona uznana - podobno taka reakcja serwisu to norma w Centrze). Obecnie w 9 mam od kilku miesięcy exide premium 77 Ah (czyli odpowiednik Futury) i póki co nie mam do niego zastrzeżeń (z czasem się okaże co jest warta ;)).
Kolego proponuję i z gwarancją. Skoro wytrzymał to chyba dobry. A 7 lat użytku bez problemowego to chyba wystarcza!!!
Poza tym wiem, że oni coś podają w innych parametrach.
Na moim fabrycznym Magnetti prąd rozruchowy był podany wg normy IEC więc te 450 A to odpowiednik 640 A dla normy EN w której jest podana zdecydowana większość oferowanych akumulatorów, czyli nie jest źle :)
Przykładowy przelicznik różnych norm:
Faktycznie na aku widać w nawiasie, że wartość jest podana w IEC, także wychodzi na to, że to jednak 640 A. Dziwne trochę, że skoro rozruch podawany jest w jakiejś konkretnej jednostce (np. amperach) to według jednej normy 640 A to 640 A, a według innej już 450A http://www.forum.alfaholicy.org/imag...lies/blink.gif
To trochę tak jakby np. prąd o napięciu 230 V w Polsce miał 230 V, a we Włoszech 150 V :confused:
Pany a taki akumulator bosch silver s5 77AH 780A Wejdzie pod maskę 159 2.4 jtdm ? ;) Ma dobrą cenę i mam nadzieję, wystarczającą pojemnosć / rozruch ? ;) Wg katalogu boscha, wejdzie, ale wolę się upewnić :) Wymiary szer 175 wys 190 dług 278 Obecnie mam o wysokości 175, czy te 1.5 cm zrobi różnicę? Wydaje mi się że akumulator dość nsko siedzi i powinno grac
Wejdzie mam taki sam w 1.9:)i sprawuje się bardzo dobrze.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłem Exide Premium, jako jedyny miał 3 lata gwarancji
Ja mam u siebie od prawie 6 lat Boscha S4 74Ah 680A prądu rozruchowego. Nigdy nie miałem żadnych problemów z rozruchem. Ale u mnie silniczek to tylko 1.9 JTDM. Bajerów brak. Zazdroszczę koledze Andrzej miejsca zamieszkania, cieplarniane warunki. U mnie mimo łagodnej zimy temperatura blisko przez tydzień utrzymywała się około -25 stopni w nocy. A dwa lata temu miałem ekstremum - 36 stopni i o dziwo zapalił. Osobiście Boscha polecam. Wydaję się, że większe znaczenie w takich temperaturach ma jakość paliwa niż akumulator.
Koledzy poradźcie mi gdzie szukać problemu...
Dwa miesiące temu kupiłem nowy aku Magneti Marelli 80Ah 700A, w ciągu ostatnich dwóch tygodni trzy razy auto mnie zawiodło (raczej aku), gdyż nie mogłem odpalić. Auto po dwóch dniach postoju nie jest w stanie zapalić (dwa razy zakręci i potem cisza).
Na starym aku (centra o tych samych parametrach) mogło stać co najmniej tydzień i paliło bez problemu.
Teraz konkrety AR 159 2.4 JTDm, prąd ładowania 13,9V, pobór prądu na postoju 96mA
Byłem w sklepie w sprawie reklamacji to sprawdzili akumulator i niby jest wszystko ok... ale problem dalej się pojawia, gdzie szukać przyczyny, jak ugryźć sprawę? Auto czy aku?
A jakby tak na próbę zrobić dość mozolną sprawę. Naładować i podpinać do auta tylko kiedy trzeba, np odpinać na noc , wtedy masz pewność że auto nie kradnie prądu, tylko nastepuje szybkie samorozładowanie..
Panowie, mam pytanko. Jaki akumulator pasuje ( i jaki ewentualnie polecacie) do brery z silnikiem 2.2? :)