Też mam czerwony więc kupiłem paraflu ( niebieski ) i dolałem po wymianie.
Printable View
a gdzie znajduje sie termostat??Z tego co czytalem to gdzies pod aku??Trzeba go zdemontowac i tam gdzies tak??
http://img269.imageshack.us/img269/2...mostats.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us mniej więcej w tym miejscu pod spodem jak ściągniesz pokrywę i popatrzysz z boku to będzie widział go. Ja nie ściągałem aku ale robiliśmy to w dwóch a namęczyć się trzeba bo mało miejsca i dużo opasek i męka z ich późniejszym zakładaniem
sam tego nie zrobie ale chcialem wiedziec gdzie sie znajduje.Dzieki Junior
Też tak mi się wydawało że do czerwonego UP'a tylko UP można dolewać, natomiast niebieski chyba jest mieszalny z innymi podobnej klasy.
Jak ci się zrobi kisiel w układzie chłodzenia i przegrzejesz silnik to dopiero będzie jak to ująłeś po frytkach.... - na razie jest stosunkowo chłodno
Ja dolałem wody destylowanej. Weszło około 0,7l.
Natomiast co do sensu samej wymiany. Teraz jak silnik załapie temp 90*C, to trzyma cały czas.
Więc cieszę się, że wymieniłem.
Pozdrawiam.
- Rafał
Czy zauważyliście jakieś zmiany po wymianie termostatu np. czy zmieniła się kultura pracy silnika lub mniejszy apetyt na ON itp. ?
Delikatny spadek zużycia paliwa (o ok. 0,5l/100km w trasie).
Tak, wg wskazań komputera na tej samej trasie z włączonym tempomatem na takiej samej prędkości.
Prawdopodobnie również muszę wymienić termostat bo temp skacze jak szalona w zakresie 77 - 90. Spalanie wzrosło o ok. 0,5 l na tych samych codziennych odcinkach z wyłączoną klimą.
Można wywnioskować czytając cały temat, że 4-5 lat dla oryginalnego termostatu to maximum żywotności.
dzis zamowilem termostat u DamianaS-Wahlera.Teraz czekam na przesylke i pozniej jade na wymiane.Mam nadzieje ze wyeliminuje juz wszystkie niedomagania mojej AR i bedzie grzeczna.Pozdrawiam
Słuszne posunięcie Czarny :) Pan Bóg wynagrodzi Ci to w zmniejszeniu wydatków na paliwo oraz w dobrodziejstwie, które spłynie na Ciebie w postaci uniknięcia kosztów napraw związanych z niedogrzaniem silnika :) Pozdro !
:):):):)
Na razie mogę powiedzieć, że przy 0C rano wskazówka doszła do 90C i ani drgnęła, wcześniej na starym behr'ze temperatura na trasie spadała do 80C. Zobaczymy jak przyjdą (jeśli przyjdą) mrozy :P
U mnie również jak osiągnie 90*C to tak pozostaje. Ostatnio sprawdzałem podczas bardzo długiego zjazdu z góry bez dodawania gazu (około 5km) i było nadal 90*C. Wcześniej po zjeździe z tej samej góry temp była na poziomie 70*C.
Pozdrawiam.
- Rafał
Kupiłem termostat i będę dzisiaj wieczorem sam wymieniał. Nie jestem tylko pewien odpowietrzenia układu po wymianie. Z tego co napisaliście to są w dwóch miejscach odpowietrzniki ale podobno nie trzeba nic odpowietrzać gdyż układ potrafi się sam odpowietrzyć i wystarczy dolać do pełna płynu ( w moim przypadku paraflu up). Po rozgrzaniu silnika uzupełnić zbiorniczek do kreski. Czy to wystarczy aby wszystko funkcjonowało jak należy ?
dzis dostalem termostat.Tak na marginesie polecam sklep Damiana-blyskawiczna obsluga wczoraj wyslali dzis juz go mam.Teraz tylko musze pojechac gdzies sie umowic na wymiane.Jak wymienie to napisze jakie sa efekty.Mam nadzieje ze takie jak koledzy pisali czyli gitarka bedzie grala:)
nie ma innej opcji - musi grać :)
Wahler -173 zl z przesylka po malym rabacie.Na pudelku mam Ricambi Originali
156 zl(szkoda ze nie 159 zl :)) za termostat plus 17 zl przesylka
Wahler - 165PLN z przesyłką :P
dzis bylem sie umowic na wymiane.Jutro jade wymieniac.zaspiewali sobie 100 zl tak samo jak w przypadku swiec zarowych ktore tam wymienialem ale przynajmniej wiem ze sa tam dobrzy mechanicy a nie jakies mamziaki.
100zł to dużo.... ja za wymianę zapłaciłem 50zł.
Wielkiej filozofii w tym nie ma.