Jak dla mnie super. Na ostatnim zdjęciu jakby raziło trochę- jak jest w rzeczywistości?
Dziś wpadły mi soczewki na D2S z ori xenonów. Można włożyć takowe do 156. Jak znajdę bixenon na D2S to zmienię swoje i wrzucę fotki jak to odcina linię światła
Printable View
Jak dla mnie super. Na ostatnim zdjęciu jakby raziło trochę- jak jest w rzeczywistości?
Dziś wpadły mi soczewki na D2S z ori xenonów. Można włożyć takowe do 156. Jak znajdę bixenon na D2S to zmienię swoje i wrzucę fotki jak to odcina linię światła
Wczoraj w nocy trasa Katowice-Kraków-Katowice. Lekka mgła, padał deszcz, a ja wszystko widziałem aż miło :D Po prostu miodzio :D Kolejny raz lampki pokazały swoją ogromną wyższość nad tymi starymi :D
To tylko wrażenie, że rażą - taki ze mnie fotograf :D
W rzeczywistości nie oślepiają, po pierwsze jak pisałem zaraz po założeniu pojechałem na stacje diagnostyczną w celu ustawienia wysokości, diagnosta powiedział że jest bardzo dobra, ładna linia światła, po drugie ani razu nikt mi nie mignął z naprzeciwka.
Witam
dzięki za lampeczki wygląd zdecydowanie o niebo lepszy i widoki przed szybką w nocy są zniewalające ;) hhehehhehe. Jeszcze tylko hidy z ładnym światłem i będę wreszcie zadowolony z jazdy nocą moją Bellą :)
napisz kolego na priv gdzie lampki odesłać bo kwita z poczty mi wyrzucili
Fotki wrzucę przy jakiejś ładniejszej pogodzie :)
Hmm, zrobię ok. Tylko nie wiem na co, równie dobrze możesz sobie znaleźć na internecie- tam się nic nie zmienia.
- - - Updated - - -
Czarne
Załącznik 82331
Srebrne
Załącznik 82332
Dzisiaj dostałem lampy. Jak wyjąłem z pudła to aż mi kopara opadła. Jeżeli świecą w połowie tak dobrze jak wyglądają to już będzie cacy :cool:.
mogę powiedzieć że świecą równie zniewalająco (zupełnie bez porównania do zwykłych), choć mam na razie na zwykłych h7 to światełko jest zdecydowanie bielsze
niedługo podziele się jak świecą na xenon-ach
Kryniu, nie chodzi o barwę świecenia tylko o skuteczność ;)
napisałem ogólnie, że światło bielsze w lampach a i przed maską również zdecydowanie lepsza widoczność :)
na normalnych lampach po deszczu masakra a teraz "banan" ;)
Dzisiaj zabudowałem lampy od kolegi. Powiem krótko - są zajebiste. Jeździłem na seryjnych, później na Depo i generalnie było kiepsko - nie ma się co czarować. Soczewki wykonane przez Proximo@Ar dają wspaniałe światło, wyglądają zacnie. Przeróbka wykonana bardzo fajnie, od strony technicznej pełna profeska.
Dzięki Proximo@Ar.
Dzisiaj zabudowałem soczewki do mojego TS. Efekt jest powalający. Świecą rewelacyjnie, wyglądają zacnie, wykonanie od strony technicznej profesjonalne. Wcześniej jeździłem na seryjnych - katastrofa, później Depo - trochę lepiej ale nie wiele, dopiero szoczewy dały ognia.
Na gorąco foty:
Załącznik 83262Załącznik 83263Załącznik 83264
Powitać
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem lamp soczewkowych z ksenonami od Proxim@Ar.
kilka fotek, w tygodniu dodam foty jak sie prezentują po zamontowaniu, do lamp dokupiłem żarówki postojowe zgodne z CAN BUS pod kolor ksenonów 6000K i pasują idealnie, komputer nie wskazuje spalonej żarówki więc jest ok
Załącznik 83620Załącznik 83621Załącznik 83622Załącznik 83623
do przetwornicy jest wpięta tylko jedna żarówka, z przetwornicy wychądza zawsze dwa klabe więc jednen poprowadziłem od strony swiateł mijania a drugi od strony swiatel drogowych, kable od przetwornicy byly dość długie a że nie chiałem ich ciąć to poprowadziłem je w ten sposób. przewornice przymocowałem za pomocą pasków plastikowych do spawania
Światła mijania + pozycyjne(postojowe):
lewa strona (zwykłe żarówki), prawa strona ksenon 6000k + postojówka LED
Załącznik 83632
Pozycyjne (postojowe)
lewa strona (zwykła żarówka), prawa strona Led
Załącznik 83633
po zamontowaniu:
Załącznik 83646Załącznik 83647
później dodam fotki jak świecą w nocy
Całkiem całkiem ;)
W przygotowaniu kolejny komplet poliftowy, zapraszam.
Do mnie właśnie dziś dotarły soczewko poliftowe do 156 od Proxim@Ar . Jak zamontuje w autku to się pochwalę, na razie mogę powiedzieć, że prezentują się zacnie :)
Pochwalę się lampki od kolegi dzisiaj doszły. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/156.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/157.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/158.jpg
Jedyny mały minus to ten brzydki klej ;-(
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/159.jpg
Nie pamiętam czy wstawiałem...:)
Załącznik 88419Załącznik 88420Załącznik 88421Załącznik 88422Załącznik 88423Załącznik 88424
Ogólnie świetna robota Promixa....nawet na zwykłych żarówkach o wiele lepsza widoczność i odcięcie światła :)
Cieszę się, że się podoba.
Chapeau bois !!! Kolega Witek zrobił kawał dobrej roboty. Lampy są zajebiste !!!
Linia odcięcia idealna. Na zdjęciach jeszcze zwykle żarówki ale dzisiaj wieczorem bedą xenony.
Proxim@ar - kocham cię !!! Nareszcie będę widział w nocy.
przem- jak będę miał wolny komplet, to się odezwę. Zdarta folia- domyślam się, że chodzi o łuszczącą się powłokę lamp- z tym nie ma problemu.
Ale urwany zaczep, to już gorzej- sam pewnie nie chciałbyś dostać swoich nowych lamp z naprawianym uchwytem.
Jeżeli masz możliwość, to podeślij mi swoje lampy, zrobię operację na nich ;)
Pisz na PW w razie czego, pozdrawiam.
Na prawdę kawał dobrej roboty proxima@ra ! Bałem sie o linie zalamaniamitd. Ale jest wszystko git nawet kolega który montowal z Itcars powiedział ze są super
Cieszę się, że się podoba ;) Hmm mam nadzieję, że moja nie będzie tu zaglądać :D
Jak tam kolego przeróbka lamp, bo potrzebowałbym komplet do 156 przed FL
Zapiszę Cię i jak będę miał wolny komplet, to dam znać.
Zielo- Twoje sa wyslane.
A teraz przyznać się który miał problem z niebieskimi, bo ja się ciągle ze względu właśnie na przepisy waham :P
Witam. Czy mozna sie zapisać na komplet po FL? jaka koncowa cena bez HID-ów? Jakie oceny świecenia na zwykłych żarówkach nie grzeje sie? Jak z zywotnoscią takiego rozwiazania ? Pozdrawiam :)
Poliftowe mam na warsztacie, to w zasadzie na dniach mogę zrobić. Nie grzeją się, wydaje mi się, że mniej się grzeją od zwykłych odbłyśników, ale w zasadzie nie sprawdzałem nigdy pod tym kątem. Żywotność- pytasz o soczewki, czy jak? W zasadzie nic się z nimi nie dzieje, mogą się wypalić, ale to tak za 10 lat mniej więcej ;)
Cena za poliftowe to 550 zł przy odesłaniu potem swoich. Szczegóły na PW lub maila, pozdrawiam.
Jak już odpowiadam, to napiszę, że mogę mieć też przedliftowe na dniach.
Posiadam poliftowe do 156 na sprzedaż.
Proxim wkoncu wyregulowalem swiatla tak jak nalezalo:) ponizej zamieszczam zdjecia dla potomnych;) Załącznik 92484Załącznik 92485Załącznik 92486Załącznik 92487Załącznik 92489Załącznik 92488
Naprawde polecam zakup przerobionych przez Proxima lamp:) pozdrawiam Krzysiek:)
Dotrą dotrą z rozliczenia, paczuszka wyjdzie w przyszłym tygodniu do Ciebie...
Wrzucam parę fotek tak jak obiecałem Mistrzowi, który mi je zrobił;) 150% zadowolony jestem z soczewek, nawet na zwykłych zarówkach, które były w zestawie super świecą;)Polecam Takiego Alfistę, który zna się na rzeczy:)
Może zdjęcia nie odzwierciedlają tego ale dużo jeżdzę w nocy albo wcześnie rano i całkiem inna jazda jak na starych zwykłych;)Załącznik 93696Załącznik 93684Załącznik 93695