Żeby tylko się udało...
Printable View
Żeby tylko się udało...
no własnie kupno to połowa sukcesu ,tylko czy da sie je doprowadzic do stanu używalnosci ? tak czy siak za flaszke nic nie stracisz i napewno dobry interes zrobiłes gratulation..
W sumie kupno to już połowa sukcesu.
Zendery są warte każdego wysiłku :)
no tak ...mnie powstrzymała odległosć i brak czasu ,bo widzialem te ogloszenie zaraz po jego pojawieniu sie...:) ustawiam sie w kolejce i pewnie przyjdzie kolei i na mnie wedżi jest pierwszy....
Za 0.7 to nawet gdyby nie udało się ich naprawić to i tak te 2 dobre nawet bym sobie na ścianie w pokoju powiesił <3
Tak chłopaki, jestem pierwszy w czas, żeby nie było żadnych wątpliwości ;d
jedną na bank się da i to całkiem łatwo
z czwartą trzeba będzie powalczyć
:cool:
Ta gtv to nawet dla czesci warto kupic... Kto ma jakis plac i chce sie zrzucic na ta gtv? Ja wchodze! :)
Sent from my iPhone
żeby nie duża rozbieżnosc tych trzech odległosci to bym sie zastanowił....żaluje ze nie zapytałem go za ile poszły te zendery,,,wydaje mi sie ze nie wiedzial co ma..:)
- - - Updated - - -
a w temacie felg wogóle sprawdzajcie panowie dokręcenie kół po wyjezdzie z warsztatu ,,,,dzisiaj mialem niemiłą niespodziankę ,dwie szpilki u mnie poszly .po niedokręconym kole....którys z uczni kuzyna myślal juz o panienkach zapewne jak je dokręcał...stanąłem mówie sobie nie mozliwe ,przeciez wszystko ostatnio porobiłem wszystko bylo przeglądnięte szczegółowo żeby nie było niespodzianek ,i dalej mówię sam do siebie ,to co do jasnej faki co mi stuka,trze czy co?...a to nie dokręcone koło zmiłuj sie Panie nad tym uczniem..ale będzie sajgon w poniedziałek jak tam zajadę ojjj będziee:mad:
szpilki to są w starze :P
Panowie, maras trochę narobił fermentu :P Te czerwone Zendery się nie sprzedały, facet mi powiedział, że są zarezerwowane do poniedziałku. Chce za nie 1250zł, ale nie wiem czy z oponami. Jedna felga była spawana. Podesłał mi kilka zdjęć, więc jak chcesz jest zainteresowany to niech poda @ to po powrocie z pracy wyślę.
mnie powiedzial ,ze sie spózniłem sprzedane. po tych słowach powiedziałem dziękuje do widzenia,,,,,pewnie powiedział sprzedane bo juz mial zarezerwowane i traktowal jak sprzedane ,ale od telefonu do kupna to daleka droga.....
- - - Updated - - -
szpilki czy igły czy jakos tam:) teee sruby takie co sie do koła wkręca tym wkrętakiem takim:)
- - - Updated - - -
wedżi ty sie ogłaszales że jestes pierwszy w kolejce to udeżaj i bież je:) a ty jeszcze konkurencje informujesz jaka cena i wogóle:)mnie nie wiń że namieszałem bo ja tam nie wnikałem jakie gosc tam umowy ustne zawarł,,,mnie powiedział jak pisałem ,sprzedane ,,pewnie juz klient sie rozmyslił
- - - Updated - - -
to może ja je kupie jak nikt nie chce?:)
Ja ich nie chcę. Jak doliczysz koszt piaskowania i malowania to cena będzie normalna, żadna okazja. Musiałbym zajrzeć na pocztę, ale wydaje mi się, że oprócz tego, że jedna sztuka była spawana to chyba druga jest krzywa. Poza tym jestem jeb**y w domu, że wszystkie pieniądze pakuję w samochód...
Chcesz maras zdjęcia?
Panowie a jakby się zwolniła rezerwacja? Ile wg Was są warte te koła? Czerwony to dość kontrowersyjny kolor więc musimy założyć konieczność malowania ich na srebro tak jak pisze Wedzi.
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
"jedna z nich byla spawana niestety.
3 sa dobre i nieprostowane. cena to 1250 pln" tak mi napisał właściciel tych kółek ;) Ciężko mi powiedzieć ile są warte... bo nie wiadomo w jakim tak naprawdę są stanie, chociaż facet wydaje się wiedzieć, co użytkował. Jakbyś chciał sienny w idealnym stanie to ze 2000-2500zł musisz liczyć.
za 1000zl i przesyłka w cenie można by sie zastanowic....jedna mysisz dokupić ,teraz robota z piaskowaniem i porządne malowanie grubo ponad 2000 wyniosą
- - - Updated - - -
teraz policz jego 1250 plus przesylka ,chyba że odbierzesz osobiscie..
Więc widzisz, że to żadna okazja.
[dubel do usunięcia]
Ewentualnie odpada opcja malowania bo robimy Sienny polerowane na błysk. Ktoś to widzi? Co myślicie Panowie?
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Bart87, jeśli chcesz spolerować aluminium i zostawić je bez żadnej powłoki, to będą śniedziały i ciągle trzeba będzie robić odświeżanie pastą. Z kolei pokrycie spolerowanego alu jakąś warstwą ochronną, np. bezbarwnym lakierem zepsuje efekt lustra.
Druga sprawa to samo polerowanie - jeśli chcesz to zlecić komuś, wyjdzie drożej niż zlecenie lakierowania.
tak kombinujecie
a nie można na kolor chromu pomalować?
Kombinuja i kombinuja tak jak by kazdy chcial kpl zender siena za jakas flaszke jacka :D:D:D
no ja ich nie rozumiem :D
Dzięki Panowie za pomoc, sporo mi doradziliście to teraz ja odkrywam karty.
Felgi był zarezerwowane dla mnie. Początkowo była to mega okazja bo kupowałem po cenie złomu tylko dwie dobre sztuki (dwie miały być mocno spawane) do późniejszego skompletowania dwóch dobrych na sztuki. Miałem dostać fotki i tak też się stało. Były jeszcze dwie informacje - dobra i zła. Dobra to stan felg bo jak się okazało spawana była tylko jedna, wcale nie tak bardzo i koła są do jazdy. Złe wieści dotyczyły ceny, która wzrosła z 250 do 1000 zł. Przy doliczeniu kosztów lakierowania temat robi się średnio opłacalny, zacząłem więc myśleć o polerce i błysku w których Zendery nie powinny stracić swojego uroku - bo jakby nie spojrzeć ta czerwień jest mocno kontrowersyjna. Polerka własnoręczna nie wiem czy byłaby w ogóle możliwa bo felgi mają dość skomplikowaną strukturę i po weekendowym intensywnym myśleniu ja odpuszczam temat.
Felgi jutro mają być na Allegro za 1500zł - ale jeżeli ktoś jest poważnie zainteresowany to ma otwarte pole do negocjacji bo jak sami widzicie pojawiały się tutaj różne wersje cenowe :)
P.S. Osobiście zostaję przy czarnych Selespeedach w 17", które też już mam zaklepane. Sienny choć legendarne i cholernie rzadkie to nie podobają się mojej Narzeczonej, a poza tym w mojej opinii miażdzą tylko na czerwonym Spiderze/Gtv, na szarym aucie jak moje nie miałyby już takiego efektu.
Nie ma sie co dziwic ze cena wzrosla po czytajac chocby ten temat widac ze na towar jest spory popyt , zapewne telefonow gosciu mial sporo to i dzwignal cene bo za nic mial dane tobie slowo z umowiona cena skoro wielu innych dopytywalo o kola
Kolega z forum tez spokojnie mogl zrobic licytacje i zyskac na kilka jackow zamiast jednego ale okazal sie slownym czlowiekiem ktory szanuje swoje slowo i stawial tylko jeden warunek - kto przyjedzie ten zabiera i juz.
A teraz na zakonczenie to niech sie ten sprzedawca pobuja z tymi czerwonymi na allegro kilka miesiecy nawet , albo niech ktos " da mu slowo" ze przyjedzie po kola tylko niech wycofa aukcje zeby nikt nie podkupil...
A potem...
;)
no to dzwońcie :) http://allegro.pl/felgi-zender-siena...771020282.html
Dajcie spokój... Człowiek robi z ludzi idiotów. Najpierw wystawią całą GTV z tymi felgami i uszkodzonym silnikiem za niecałe 2tys.zł, a teraz nagle same kółka za 1,5tys.?
Na pewno nie są tyle warte. 250zł/szt. to jest max w tym stanie i to pod warunkiem, że komuś naprawdę zależy.
też tak uważam ,gosc zrobił sie zachłanny i zapewne częste telefony z pytaniami o felgi dopiero go uswiadomiły co ma....250 zł to max ,,kupic trzy od niego i szukac dalej jednej ...temat dla wytrwałych..
po cenie z aukcji były wystawione ostatnio na alfaowner zadbane srebrne, też chyba 18", zresztą ten gość sam mi to mówił dlatego początkowo chciał brać tak mało.
on też zapłacił za nie podobne pieniądze jak z nim gadałem ale wtedy nie były spawane i pewnie były jeszcze srebrne.
dobrze, że odpuściłem temat.
Cześć,
Mam pytanie czy te felgi są oryginalne od AR
http://postimg.org/image/fd98vfczn/
http://postimg.org/image/ehagregfh/
i jeśli ktoś ma pojęcie jakie śruby trzeba zakupić aby je założyć na AR 147.
Z góry dzięki za odpowiedz.
Pozdrawiam
To są fabryczne 16stki od gtv. Aby założyć je w 147 możesz potrzebować dłuższe śruby.
Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a
Koledzy, bardzo proszę o pomoc. Jestem zmuszony pierwszy raz założyć zimowe opony do gtvki i w związku z tym zakupiłem oryginalne alu 15". Zmieniam felgi z 17". Moje pytanie brzmi: czy te same śruby będą pasowały do obydwu zestawów felg? :D
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Najprościej będzie jeśli porównasz na obu felgach ile wystaje śruba po włożeniu w otwór.
Jeśli na tych 15" wystaje ona mniej niż na 17" to musisz kupić nowy komplet śrub, dłuższych śrub...
Dodatkowo jeśli masz Gtv 3.0 to 15" nie wejdzie na przód ze względu na zaciski Brembo.
Dzięki za odpowiedź. Tak bym zrobił, gdyby nie to, że 17" alu mam na aucie właśnie zamontowane, a zmieniać koła na 15" alu będą w serwisie ;)
Stąd właśnie moje pytanie o te śruby. Dodam, że zarówno 17" jak i 15" to oryginalne alufelgi. Nie wiem akurat jak w Alfie ale w wielu markach różne rozmiary oryginalnych alufelg można bez problemu montować na tych samych śrubach.
Mam 2.0 TS'a więc na pewno wejdzie.
Odkręcenie tego koła zajęłoby Ci mniej czasu niż napisanie tych dwóch postów, ale jak kto woli... :D
Serwis będzie robił, serwis zadecyduje.
Witam Panowie, jestem posiadaczem Alfy GTV 1,8 z 2000r. Szukam felg zimowych (stalowych) chciałem zapytać jakie felgi proponujecie oraz opony. Zaznaczę że moja Bella jest moim pierwszym samochodem i nie znam się kompletnie na nich. Dlatego kieruję pytanie do was.
Pozdrawiam!
Złoty środek między rozmiarem a cenami i dostępnością opon na zimówki to felga 16' z oponami 205/55. Najlepiej poszukaj oryginalnej alufelgi AR 16' 5x98 dedykowanej do Gtv, czyli takiej: http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../01/4805360174
Będzie się dobrze prezentować, bo ma ET w okolicach 30 mm. Większość felg AR (np. do 156, 147) posiada ET w okolicach 40, co sprawie że po zamontowaniu u nas felga jest zbyt "schowana" w nadkolu.
Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/felga-stalowa-alfa...751053906.html
Myślisz że warto zwrócić uwagę? Bo zależy mi na jak najszybszym nabyciu :)
Pozdrawiam
I jeszcze takie http://allegro.pl/felgi-stalowe-5x98...802911440.html
Ale ET 27. Nie wiem czy to nie będzie za mało?
Jeśli pytasz, czy warto zwrócić uwagę na stalówki, na dodatek do przepięknej Gtv, to odpowiadam - nie warto!