Więc nie jest tak "dziwnie tanio" jak by się wydawało ;)
Printable View
Więc nie jest tak "dziwnie tanio" jak by się wydawało ;)
Ale chyba przepisy na alle sie zmienily i po zakonczrniu aukcji sprzedajacy moze sie wycofac ze sprzedazy. I nie musi sprzedawac.
- - - Updated - - -
Jedyna konsekwencja to negatyw od kupujacego.
Ostatnio widziałem ją 3 lata temu, była w Klubie Jkaru koło Częstochowy, w całkiem fajnym stanie, ale teraz jest już u innego właściciela i trochę czasu upłyneło. wystawiona ostatnio za 22.000, ale może jeszcze coś się da z ceną ponegocjować. Jest LPG, to na plus przy takim silniku który pochłania ogromne ilości BP. Myślę że i gazu z 20 łyka ale to juz mniejsze koszta:)
Dzięki Lukas za info, faktycznie obecny właściciel kupił ją z Częstochowy.
20l w mieście spokojnie wypije, skoro moje 2,5 12v 16l połyka.
Do tej alfy dojdzie dosyć spory pakiet startowy łącznie z rozrządem, bo nigdy nie był wymieniany jeszcze.
Alfka którą zdaje się miałem kupić, wtedy za coś koło 26500 z Wrocławia, ale pan mnie wystawił. Takie autko na niemieckich stronach www kosztowało ok. 60000 PLN, więc MEGA okazja była. Czekałem kiedy pojawi się jako rozbita, bo została kupiona zamiast Audi TT ;) (ten uśmiech nie ma nic wspólnego z opinią Clarksona jakoby krowa w dresie była nadal tylko krową w kontekście vw golf -> audi tt) Widząc po prostu brak zrozumienia dla ducha marki, wiedziałem że niebawem zmieni właściciela, najprawdopodobniej zamęczona lub rozbita. Poszła do Częstochowy, potem dalej i teraz znowu na giełdzie, szkoda jej, niech ktoś ją kupi i uratuje. I ten Ktoś niech ma świadomość że o GTV 3.2 trzeba dbać i płacić, bo słomiany zapał i blady strach po przeanalizowaniu wydatków tylko niepotrzebnie siwych włosów przyprawi.
P.S. Aby ktoś nie pomyślał że wylewam żale ;) Wręcz przeciwnie, mam teraz piękną dopasioną GTV 3.0 w wersji pełna Pininfarina ze starym noskiem i jestem szczęśliwy że tak się ułożyło.
ArturK, masz wersje "pełna Pininfarina"... a były niepełne? :)
były Pininfa :sarcastic:
Pigna (szyszka sosnowa) :lol:
Poleciałem skrótem myślowym, chodziło mi o Enrico Fumia (chyba tak się go pisze) pierwotnego projektanta, oczywiście facelift też był zrobiony w Pininfarina, ale na siłę aby upodobnić przód do 147, taki przeszczep do genialnego przecież dzieła. To nie był pierwotny projekt od pierwszej kreski. Sorki za zamieszanie. Tak samo nie uważam mojej 156 FL za kompletny projekt, też na siłę zmieniono pierwotny zamysł. Nie wiem czy dostatecznie wyjaśniłem o co mi chodziło ;) ale przynajmniej poprawiłem Wam humor. Nie to było przedmiotem postu a po prostu tułaczka tego biednego egzemplarza.
chodzi Ci o to, że phase 2 i phase 1 były po prostu ładniejsze niż phase 3 ? :)
Interesują mnie te 2 egzemplarze:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C26815911.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-3-0...C28375107.html
wiem, że po opisie i po zdjęciach trudno coś powiedzieć, ale może coś podsuniecie
Wiem że wiosna się zbliża i autka chce się kupować, ale te ceny! Za 1996 spidera ze zdewastowaną tapicerką i matową maską 11,9k, a za GTV 1998 totalna seria tylko bez dywaników, na całkiem niefajnych dla GTV felgach (spider ma ładniutkie) ponad 13k, to spora przesada. Niedawno była poliftowa czarna GTV 2004 z pomarańczowymi skórami 3,2V6 za chyba 15,5kzl, to była dobra cena, można tyle wydać za perełki ale za te po prostu zwyczajne egzemplarze?
GTV wygląda przyzwoicie, ale za <10k.
Acha, moja 170k przebiegu ma skórę bez porównania lepszą niż w spiderze, mniej więcej jak w GTV, fotel kierowcy w spiderze ma skórę jakąś pofałdowaną, zmasakrowaną, pasażera powinien być ideał! Chyba w deszczu bez dachu jeździł i nieco więcej niż te 155k, tak ze 100-200k więcej;). Więc po lakierze i skórze wnioskuję że stan techniczny będzie równie fatalny, a doprowadzenie tych autek do zdatności kosztuje sporo.
Kolego Spidery trzymają ceny i trzeba się z Tym pogodzić. Nie jest to auto na co dzień. Zobacz ile egzemplarzy zostało wyprodukowanych. Ja tam się nie dziwię, że ceny trzymają, moim zdaniem nawet dobrze. Taka fura to niezła inwestycja na przyszłość. GTV to samo.
ten czerwony stoi juz z pol roku albo lepiej, przejrzyj ten temat bo juz ktos o niego dawniej pytał, skoro nadal stoi to cena nie jest dobra, bo v6 juz dawno ktos by kupil, albo nikt go dobrze nie obejrzal a wystraszyła go cena, tapicerka wyglada na minimum 200-250 kkm, gtv wyglada dobrze i warto sie jej przyjrzec, choc cena tez nie jest okazyjna no i fele koniecznie do wymiany
trzeba pamietac ze 3.0 v6 to w zasadzie unikaty i beda mialy wysokie ceny niezaleznie od rocznika, bo on nie ma znaczenia a stan aut sie liczy
eee noa ale nie przesadzajcie.... GTV wyglada po fotkach calkiem spoko,choc dziwi troche konsola przed liftem skoro to 98...
Poza tym gdybym szukal kolejnej to bym pojechal obejrzec,bo przeciez cena jest do negocjacji ;)
Jeśli dobrze pamiętam, to o czerwonym Spiderze chyba nawet właściciel przez tel. nie wypowiadał się w superlatywach... chyba, że to nie to auto. Ale ktoś chyba dzwonił i opisał rozmowę gdzieś na forum.
spider wygląda na lakierowany i to słabo...cała maska i zderzak są lekko matowe więc ktoś po kosztach polakierował w garażu to tak na pierwszy rzut oka.
Czasem trzeba usłyszeć krytyczne głosy, ale przejrzeć na oczy
Taka mała dygresja co do maski w spiderze, to z tego co mi wiadomo to jest plastikowa i często matowieje.
teraz to świat mi się zawalił, jak to z plastiku?:D
Czytałem już tą informację na kilku forach, więc myślę, że może coś na rzeczy jest jeśli chodzi o Spidera i jego maskę.
Wiadomo, że odpalasz rotację i już pięknie błyszczy, więc to nie problem.
no ja tez nie widzialem nigdy gtv/spider z matową maską więc to kwestia słabego klaru przy malowaniu, ale to że maska była malowana jeszcze nic o aucie nie mówi, bo maska kruszy się jak porcelana nawet przy drobnej stłuczce, wiec nie jest to jakis wielki problem poki nie spojrzy się głębiej
tutaj znalazłem taką informację
http://www.magazynauto.pl/uzywane/op...006,nId,725114
Tez lakiery czerwone mają to do siebie ze sie utleniaja w słońcu szybciej niż np czarny czy srebrny a co za tym idzie matowieją.. a tym bardziej ze maska jest prawie pozioma wzgledem promienii to tym bardziej.. chociaż w tym spiderze raczej wada lakiernicza lub zaniedbanie ( klapa bagażnika nie wyglądają juz tak źle ). Troche chęci i pracy i w pare godzin można przywroćić fabryczny błysk :)
- - - Updated - - -
wiem jak swoją kupiłem , Lakier na całym samochodzie oryginalny a dach , maska , klapa były ewidentnie zaniedbane i nie pielegnowane przez poprzedniego właściciela.. jeden dzień , Pasta G-3 , maszyna do polerki.. i świeci sie jak lustro juz 3 rok ;)
co do rosso to porazka jakas, klar zlazi dosyc czesto, przynajmniej to juz kolejna alfa ktorą widze, co ciekawe moja gtv przebieg 14tys, postawiona na dworze od pazdziernika do dzis, bo i tak mam ja malowac niebawem, moje zaskoczenie kiedy przychodze w ubieglum tygodniu i widze ubytek klaru na dachu wielkosci 40/20cm, oraz na tylnym blotniku, poprostu albo go odparzyło albo nie wiem co, maska i zderzak rózowe praktycznie bo alfa stala w garazu przodem do okna przez prawie 3 lata
Wesołych Świąt Panowie i Panie ci jeżdządzy Gtv oraz innymi alfami :) Mam ofertę zamiany swojego motocykla na taką Gtvkę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-moz...C28462251.html
Jako że mam 159, miałem styczność ze 156 i słuchałem/ jeździlem / dotykałem tylko JTDmów. Proszę o radę w przypadku powyższej Gtvki, może ktoś ją zna oraz czy warto zainteresować się silnikiem 2.0TS w takim modelu?
Pozdrawiam
Jak zadbana to czemu nie :D a jaki masz moto????
zadbany TS jest bardzo fajny, niestety nie ma prostej metody zeby sprawdzić czy ten jest zadbany, ale na początek trzeba odrzucic wszystkie zabobony zwiazane z tym silnikiem i jak najszybciej wlac nowy porzadny olej, autko wygląda nieźle, spojler tylko ma wieśniacki ;) no i cena nie jest jakas wyjątkowo atrakcyjne, ale że rocznik w miarę młody to da się zniesć, koła na +, pod maską tez zadbane...
po stronie kierowcy brak znaczka na tylnym błotniku, poza tym całość wyglada na całkiem nowy lakier, więc trzeba się dobrze przyjrzeć czy aby nie ma reszty słupa w środku ;) brak tez fotki boczka fotela kierowcy, który coś by nam powiedział więcej o możliwym przebiegu
po wyrzuceniu anten, spojlera i - 30 na zawiasie moze byc kozak o ile lakier na zywo wygląda równie dobrze
Ładnie wygląda jak na calibre ;) A tak poważnie, moment obrotowy w Twojej 2.4 i dynamika + doświadczenia z motocyklem - murowany niedosyt przy 2.0. Ledwo V6 3.0 daje radę z JTDm.
AtrurK pytanie do czego sie kupuje auto, bo jak do zapieprzania to faktycznie TS jest słaby w zestawieniu z V6 ale do zwyczajnej nawet w miarę szybkiej jazdy wystarczy w zupełności, wiec nie przesadzajmy, to nigdy nie było auto stricte sportowe a raczej miejsko lansiarskie ;)
Moja Gtv na sprzedaz.Zdjecia stare i inne cenne wiadomosci poszukajcie na naszych bellach.Nowe zdjecia jak bedzie cieplej.Cena to 19900.Zapraszam.
Dzięki Panowie za rady, jeżeli będzie możliwość to obejrzę tą bellę.
Schnnazzi motocykl to Kawasaki ZX9R z 2000r. A chcem go sprzedać/zamienić na auto bo mam go od 2007 roku i przez ostatnie dwa lata poprostu brak czasu na motocykl. A chętnie chciałbym zobaczyć jak się jeździ Gtv.
hmmm... mam wrazenie ze widzialem te zdjecia przy okazji innego ogloszenia...GTV-ka fajnie sie jezdzi :)
Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad dołączeniem do Waszej społeczności, do tej pory użytkowałem 406 coupe i zamierzam zachować część pieniędzy po jego sprzedaży i przesiąść się na GTVkę, dlatego też prosiłbym o pomoc wyżeraczy w ocenie egzemplarzy, które mnie interesują :)
http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...164128508.html - rzucił mi się w sumie jako 1. w oko z racji, iż jest po 1. lifcie, jednak brak znaczków pininy i dosyć niska cena nieco mnie obawiają. Naklejki odrazu do usunięcia, jednak oryg. spojler również na plus. Przebieg również jest chyba tajemnicą :)
38 sztuk na chwilę obecną tylko na allegro, więc ciężka droga chyba przede mną w poszukiwaniu auta :) Może ktoś ma do polecenia jakąś sztukę? Chciałbym zamknąć się w 9 tys. wraz z LPG. Interesują mnie tylko TSy :)
Sprzedaję swoją gtv, może ktoś chętny?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...C28946571.html
sie ma