Jestem fetyszystą, bo lubię mieć auto w 100% oryginale. To chyba nie jest karalne?
Printable View
Jestem fetyszystą, bo lubię mieć auto w 100% oryginale. To chyba nie jest karalne?
Nie wiem, ale akurat te będę wymieniał na zielone EBC zapewne.
Michał a ja bym widział na niej taki akcencik na koniec prac ;)
http://img541.imageshack.us/img541/5572/3317n.jpg
Kolego, a ruszałeś silnik? Zdejmowałeś głowice?
a ma ktoś może na zbyciu koniczynke na tylną klape ?
Kolego stabipl Ty masz 16V? Będziesz ruszał głowicę?
Podzielę się moim problemem, bo po zmianie uszczelki chciałem założyć nowe śruby i tutaj klops, nigdzie nie mogłem znaleźć, ani ASO, żaden intercars,
Dopiero dzisiaj kupiłem je na eBay'u w UK i czekam na przesyłkę :/ więc trochę sajgon
Efekt dzisiejszych prac:
-czyszczenie drążków i wahacza tylnego
- rozbiórka przekładni kierowniczej
- rozbiórka tylnego mostu
Załącznik 96946Załącznik 96947Załącznik 96948Załącznik 96949Załącznik 96950
Super robote kolego robisz - trzymam kciuki
Fajnie, że samemu wszystko chociaż to dużo roboty :/
A kolego, będziesz ruszał skrzynię? Mycie? Uszczelki?
Mógłbyś podesłać fotkę sprzęgła elektromagnetycznego, czy jakkolwiek się nazywa to coś co se skrzyni wystaje? :P
Odradzam rozbiórkę przekładni kierowniczej. Najprawdopodobniej skończy się uszkodzeniem uszczelniacza i mega wyciekiem który ukaże się jak wszystko będzie zmontowane. Lepiej od razu zanieść do zakładu regenerującego przekładnie kierownicze. Zaoszczędzone nerwy i pieniądze - no chyba że masz ściągacz do tego uszczelniacza i drugi na wymianę....
(tak z dobrego serca... - wiem jak boli)
Stabi, jaki masz pomysł na tuleje wahaczy/drążków? Oryginalna guma, czy poliuretany?
- - - Updated - - -
O który uszczelniacz chodzi? Moja była rozbierana, ale nic takiego nie miało miejsca. Natomiast były spore problemy z wbiciem "korka", błędem było użycie prasy, co nieco nadwyrężyło korpus. W każdym razie po 1,5 roku czasu od złożenia magiel zaczął chyba troszkę się pocić..
Ten który uszczelnia listwę zębatą i siedzi głęboko w obudowie. A korka się nie wbija tylko wkłada i zabezpiecza "kawałkami" pierścienia.
No cóż - skoro działało to gratulacje. U mnie gumy napompowało olejem do wspomagania i zabawa się skończyła.
Do listwy kierowniczej muszą być specjalne uszczelnienia tzw. wysokociśnieniowe. Wyglądem się niczym nie różnią od zwykłych simeringów, dlatego w zwykłym sklepie mogą nic o tym nie wiedzieć.
Dzisiaj wpadłem na chwilę do garażu i oto efekt:
Załącznik 98200Załącznik 98201
Ile tam do finalnego efektu jeszcze zostało? :)
Jak nie ma parcia, to lepiej robić wszystko powoli i dokładnie, a na efekt końcowy i tak się doczekamy ;)
Nie będzie już muchomora :)
To będzie niespodzianka :)
Projekt godny pochwały! Alfa ma u Ciebie dożywocie chyba.
Wysłane z mojego GT-S5660
Trochę dzisiejsze pracy :)
Załącznik 98861Załącznik 98862Załącznik 98863Załącznik 98864Załącznik 98865Załącznik 98866Załącznik 98867
Posiadam czesci do tego modelu jesli cos bys potrzebował
Warto takie autka reanimowac.
514 684 379
posiadam czesci do alfy 33 jeszcze troche z niej zostało :) i do alfy 146 jest jeszcze cała
wykładzinę wnętrza czarną albo inna niż szarą ktoś ma??
Kurcze miałem czarna stan bdb ale lezała zawadzała to pociołem :(
Witam ponownie
Trochę się nic nie działo, ale informuję że nie straciłem zapału tylko trochę brak czasu. A o to efekt elementów składowych tylnego zawieszeni. Jutro jak wszystko się powiedzie wrzucę jeszcze coś ciekawego :cool:
Załącznik 105703
Do niektórych użytkowników: ten temat to nie bazar, proszę załatwiać interesy na priv lub w tematach które do tego służą !!!
Dyfer po szkiełkowaniu i po pryśnięciu klarem :cool:
Załącznik 105722Załącznik 105723
I oto kilka elementów osprzętu, również po szkiełkowaniu i położeniu klaru :D
Załącznik 105795Załącznik 105796Załącznik 105797Załącznik 105798
To sobie znalazłeś hobby na stare lata :)
Poskładasz ją nim dostane siwe włosy?