http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...1_405_406.html
100 mm
Printable View
Ok, dzięki. Myślałem, że wymieniałeś same końcówki a z tego co widzę to tłumik...
Ja mam wymieniony tłumik na podwójny i teraz szukam samych końcówek :)
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Dogadaliśmy się :rolleyes: mam oryginalny końcowy wydech jakby ktoś chciał od QV
Czy ktoś sprawdzał czy rura środkowa z 2.0mjtd pasuje zamiennie do 1.75tbi ?
Chce delikatnie poprawić dźwięk w mojej QV ale z zastrzeżeniem możliwości powrotu do serii...dlatego nie wycinam od razu środkowego
Co prawda w eperze numery uszczelek od strony silnika, nie są takie same ale na stronie http://www.ragazzon.pl/p/345/153/tlu...o-katalog.html jest napisaneCytat:
Dane techniczne produktu:
Materiał wykonania: stal nierdzewna
Montaż: bezinwazyjny, pasuje do oryginału
Cytat:
Produkt pasuje do:
Alfa Romeo - Giulietta(940) - 1750TB (172,5kW) 2010>>,
Alfa Romeo - Giulietta(940) - 2.0JTDm2 (103 / 125kW) 2010>>2013,
Alfa Romeo - Giulietta(940) - 1750TB (177kW) 2014>>.
Jest taka sama. Sprawdzałem przy okazji zamiany u mnie w 1.4
1.4 jest tożsama z dieslem 1.6, a ta z 2.0 z tą z 1.75.
Na stronie Ragazzona zresztą sprzedają właśnie w takich konfiguracjach.
No własnie tak obstawiałem po lekturze na ragazzon, zmyliły mnie jedynie inne numery uszczelek :rolleyes:
ale skoro sprawdziłeś to szukam środka z 2.0:cool: dzięki pozdrawiam
Załącznik 259201
Szybkie pytanie do bardziej zorientowanych ode mnie - Giulietta 1.4 MA 150KM. Zamówiłem wydech, który właśnie "się robi". W zakładzie wstępnie ustaliliśmy, że kołnierz łączący rury, znajdujący się zaraz przed pierwszym tłumikiem (zaznaczyłem strzałką), utniemy, żeby przyspawać go do nowego wydechu. Pomysł niby spoko, ale cały czas nie daje mi spokoju to, że lepiej byłoby mimo wszystko kołnierz mieć nierdzewny.
Ponieważ nie mam warunków ani możliwości, żeby ściągnąć mój wydech i pomierzyć kołnierz, wpadłem na pomysł, żeby po taniości kupić jakąś rurę z innej giulietty i na niej zrobić sobie pomiary, albo to z niej zrobić dawcę (żeby mimo wszystko nie ciąć oryginalnego wydechu). No i moje pytanie:
- czy we wszystkich wersjach silnikowych giulietty te kołnierze były takie same? Czy jak kupię rurę z diesla 1.6 (np. taką https://allegro.pl/oferta/alfa-giuli...mik-7354220498 ) to będzie ona miała taki sam kołnierz?
Kup uszczelke.. o ile tam wystepowala.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, jest uszczelka z tego co pamiętam z rozkręcania w zakładzie. Ale ona chyba jest minimalnie mniejsza niż kołnierz?
Niech ci przyspawa twój kołnierz i tyle.
Po co się wpędzać w koszty
[MENTION=734]omen[/MENTION]
Też prawda, celna uwaga.
[MENTION=6]Piotriix[/MENTION]
I tak i nie - spawanie zwykłej stali z nierdzewką będzie pierwszym najsłabszym punktem jeśli chodzi o zużycie układu. Poza tym jakie to tam koszta, wycięcie takiego kołnierza to może ze 30 złotych:P
Masz rację dlatego uważam zakup rury na wzór zbędnym wydatkiem
A połączenie starej rury nie będzie potencjalnym żródłem korozji?
Też będzie.I chyba nie ma rozwiązania idealnego
Będzie, masz rację. Przy czym na połączeniu starej rury (zakładam, że mówimy o kolejnym kołnierzu jeszcze w stronę silnika) jest oryginalny, fabryczny spaw położony w (powiedzmy) dobrych warunkach, z resztkami ocynku, który jeszcze się ostał po tych dwóch latach. Ja mówię tylko i wyłącznie o nowym spawie łączącym ucięty kawałek rury z kołnierzem do nowego tłumika. Takie moje zboczenia zawodowe.
A tak wracając do głównego pytania to ktoś z Was wie, jak jest z tymi rurami? Czy różnią się pomiędzy wersjami silnikowymi?
Ulter robił akcję do wszystkich julek - min ja załozyłem do swojej 1,75 qv i gada bajecznie a taniej niż Ragazzon.
Robię środkowy i końcowy, poczynając od miejsca zaznaczonego strzałką, włącznie z zamianą pojedynczej końcówki na podwójną. Czyli rozumiem, że skoro pasują plug & play to kołnierze też są te same?
Okej, dzięki wielkie - to już wiem wszystko co potrzebuję!
Tak samo jak podwójny od diesla 2.0 założony do 1.4. Inne częstotliwości są tłumione. Wywal środkowy tłumik, albo zamień rurę z tym tłumikiem, na tą z diesla 1.6 i będzie głosniej, ale nie przesadnie głośno.
U mnie z podwójnym od diesla też było ciszej, ale już bez środka brzmi to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=YWuqDU4UBVU
Post informacyjny, żeby rozwiać wątpliwości co do pasowania rury środkowej 1.75 TBI <-> 2.0 MJTD NIE PASUJE P&P
Załącznik 259995 jak widać wygladają bardzo podobnie
Załącznik 259997 przebieg również podobny mocowania pasują itd
Załącznik 259996 zdjęcie uszczelek, widać doskonale, że konieczna przeróbka flanszy
Załącznik 259998 rura w dieslu ma mniejszą średnicę, jedynie na końcu jest poszerzona, w QV 60,3mm zewnętrzna średnica a w 2.0 MJTD bodajże 55mm
.
Pytanko :) czy ta blache pod zderzakiem można wyciąć aby wszedł taki wydech ????
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ric::5301.html
[MENTION=78485]lookash[/MENTION] świetny dźwięk :)
Chciałbym, żeby w mojej QV było nieco głośniej.
Czy taki zakup spełni moje oczekiwania?
Czy w trasie będę krwawił z uszu?
Czy nie wpłynie to negatywnie na moc auta?
http://www.ragazzon.pl/p/345/153/tlu...wydechowy.html
Jak martwisz się o hałas, który będzie Cię męczył w trasie - rób wydech z flapperem.
Tak jest to normalne. Wydech w qv jest zdecydowanie za cichy i za mało agresywnie brzmiący. Ja na wiosne robię podmiankę na Ultera.
A czy w Giuletcie po liftingu (Veloce chyba od 2016 roku) coś poprawiono ws dźwięku? Bo w mojej (rocznik 2017) jest naprawdę nieźle. Fajnie burczy, delikatnie strzela z wydechu i ładnie to słychać (chociaż mogłoby być nieco głosniej ;-)) wewnątrz i na zewnątrz.
Tak późniejsze wersje lepiej brzmiały, początki produkcji totalna cisza.
Usunięcie środkowego pomaga, ale nie na długo...apetyt rośnie w miarę jedzenia
Jeśli wrócę jeszcze do QVki to na pewno zdecyduje się końcowy z klapami, tak jak ma Rafał, fajne basowe brzmienie
Planuje Ultera bez klap. Jest nawet filmik qv z tym tłumikiem, gdzieś ktoś wrzucał nawet ze strony oficjalnej Ultera. Na razie środkowy zostawiam w spokoju, zobaczymy jak to będzie brzmiało po samym końcowym.
W przyszłym tygodniu zakładam przelot Raggazona H2, w konfiguracji: ori kat, ori środek, przelot zamiast końcowego. Dam znać czy wystąpił krwotok z uszu czy nie :cool:
Załącznik 265905
Załącznik 265904
Będzie pierdzieć ale ryczenie przy max obrotach pewne.
Tak na chłopski rozum... Czym taki Raggazon, który defacto nawet nie jest przelotowym tłumikiem tylko "zwykłą rurą" z metką za sporo cebulionów, różni się od porządnie wyspawanej kwasówki? Serio pytam bo wizualnie nie mogę dostrzec "różnicy"?