podobno 149 ma miec swiatla przednie i tylne jak z Mito. To ja wysiadam...co gorsza, podobno zamierzają tak samo wykończyć 159 w nowej wersji..zabiorą gniewne swiatła z przodu i tyłu i dadzą te pajacowate oczka Mito....
czy to prawda?
Printable View
podobno 149 ma miec swiatla przednie i tylne jak z Mito. To ja wysiadam...co gorsza, podobno zamierzają tak samo wykończyć 159 w nowej wersji..zabiorą gniewne swiatła z przodu i tyłu i dadzą te pajacowate oczka Mito....
czy to prawda?
Ecco gli interni dell’Alfa Milano at Progetto 940 - Alfa Romeo “149″ Blog
Artykuł o wnętrzu 149. Z tego co przetłumaczyło google wynika że będą wzorować się na Alfie Romeo Giulia GT i ma to być całkiem nowe podejście w stosunku do 147/156. Tradycyjnie zegary umieszczone będą w tubach przed kierowcą. Zmiana szykuje się jednak w stosunku do konsoli środkowej. Tu "mały ukłon" w stronę bmw i bardziej pozioma orientacja.
http://www.progetto940.it/wp-content....thumbnail.jpg http://www.progetto940.it/wp-content....thumbnail.jpg
o ile te są jako takie to ta jest bajeczna
http://www.progetto940.it/wp-content..._interni_3.jpg
fajnie jakby ten szeroki poziomu pas bardziej nachylili bardziej pionowo i pozbyli się tego czegoś na wzór i-drive z bmw czy jak to się nazywa u nich
Nie wyobrażam sobie 159 ze światłami jak w MiTo. Raczej to nie przejdzie.
Taki Face Lifting 159 jest moim zdaniem jak najbardziej do przyjęcia:
Jak dla mnie ( pomijając wstawki z Mito ) to rewelacja :)
Jakoś ten daszek nad zegarami oraz panel klimy zabardzo mi zalatują nowym lancerem :)
http://66.160.188.111/.ee9dc96/cmd.2...edded..ee9dc91
hehe
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/04/300.jpg
Daszek to raczej jest stąd. A finalnie narazie nie wiadomo jak będzie to wnętrze wyglądac.
Po za tym "zalatywanie" w czasach globalizacji gdy 3/4 motoryzacyjnego świata projektowane jest przez Włochów i we Włoszech jest na porządku dziennym- to nie końcówka lat 70ych, gdzie z autem otrzymywało się gratis pakiet miejscowej kultury.
bo nowego lancera projektowali ludzie odpowiedzialni za 159 więc i będzie zalatywać, ale mimo wszystko w dobrym kierunku idą
na kilku portalach pojawiła się kolejna wizja 149
http://www.auto.it/images/auto/58/C_...gine_fgdet.jpg
cholera, pachnie mi to większą wersją Mito. Koncepcja tych wybałuszonych rybich oczu tak sobie mi pasuje... Trzy reflektory w 159 i brerze to jednak jest mistrzostwo...
Mam podobne odczucia jak Pingwin...
Ale znajc zycie jest to wersja stworzona w Photoshopie i zmieni sie pewnie jeszcze 14cie razy...
Jedno o co błagam Panowie konstruktorzy, projektanci nie idźcie w strone MiTo...fajne autko ..i wystarczy, bez kopiowania:(
Pzdr
podobno jednak nie 149 a Alfa Milano:
Kolejna piękna Alfa nadchodzi - Onet.pl Moto - 19.05.2009
Nie wygląda źle, może się podobac- ale agresywnosci tudzież pazura tu nie widzę. No i nazwa zapożyczona z modelu 75 na US.
Nie będzie alfy 149. Będzie alfa Milano. Następca zaś 159, za dwa i pól roku się ma pokazać będzie nazywała się Giulia.
Alfa rezygnuje z numerowania modeli. Dla mnie to zły krok, mnie się numery podobają. Te wszystkie giulie, srulie to dziecinada.
Giulia i Milano to nazwy historyczne, numerki były ok, ale czas na powrót do lat świetności przynajmniej nazwami:) Numerki jakoś bardziej mi do BMW pasują...
Tak Giulia, Milano to nazwy historyczne pięknych rasowych Alfek, niech więc projektanci nówek nie zrobia przypakdiem jakichs wtop, bo te historyczne nazwy Alf zaczą sie źle kojarzyć...
Niech nie idą w stronę MiTo, jest to jest niech sobie będzie ale po co to kopiować. Jak Alfke nazwą Giulia to niech to będzie piekne, rasowe autko z dobrym silniczkiem, a nie minimalistycznym 1.0 TB Eco Super Hiper Hybryda...
Gang boxera i V6 jest niezastapiony, choć i nawet mojemu TSikowi nic nie brakuje:):):)
Ja "chcę" żeby Alfe nadal kupowało się sercem a nie głową...poprostu:)
Pozdrawiam;)
raczej pójdą jednak w Mito. Zobacz ze kazda firma tak robi: upodabnia modele. Taka teraz moda.
Jak ktoś chce dyskutować o pięknie, niech spojrzy z przodu na Mito i na 159 albo brerę. Z przodu.
Kto wygra porównanie? Pytanie bez sensu nie? Ale obawiam sie, idzie czas Mitopodobnych alf.
podejdzmy do sprawy z 2 strony:) popatrz na tyl mito a tyl np 159, lubie 159, ale...ale to juz bylo....z 2 razy...
Było...ale...ten tył jast ładniutki więc po co poprawiac cos co jest udane:) Fajnie niech zmienią ale niech wymyslą cos nowego jak już...
Mogliby zrobic konkurs i każdy mógłby przedstawic swój projekt, wybranie najlepszych, głosowanie i wdrożenie w zycie:)
Jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził, to fakt ale chociaż większości niech dogodzi:)
Pzdr Alfisti
bo natura próżni nie znosi?:> a tył mito jest ładny. naprawde zgrabny i wogóle:) poza tym to jest coś nowego raptem wyszło w 8c i juz:)
Ale 8C to 8C, zupełnie inna historia, MiTo niestety ale daleko do 8C;)
Wszystko kwestia gustu i o tym sie nie dyskutuje...
Ja osobiści licze na to że nikt nie będzie kopiował MiTo na inne Alfki, bo moja fascynacja zatrzymała sie na 156, 159 i Brerze...teraz czekam na cos co mnie znów rzuci na kolana...
Pzdr
ja mam troszke inaczej. moja fascynacja stanela na 156...potem zwykly sedan 159, no torzche ladniejszy i dobrze sie prowadzacy ale o wadze czolgu i badziewnych silnikach, a teraz jestem szczerze za tylem mito, wlasciwie cos w strone mito, przod do poprawki:)
hmm okej tez bardzo licze na zaskoczenie, BTW w Auto Swiecie który ukaże się 1 czerwca ma byc 1sze zdjecie Alfy 149 wlasnie..
kwestia gustu, dla mnie tył Mito z tymi okrąglakami nawiązuje choćby do Kia (też takie okrągłe lampy). Żadne auto nie ma tak groźnie "zmrużonych" tylnych reflektorów, jak 159. Zadne auto nie ma trzech lamp w wąskiej w sumie szczelinie z przodu, jak 159. Tymczasem wybałuszone gały Mito miała juz wiele lat temu Corolla choćby. Taka usmiechnięta" pucołowata mordka, jak Mito, nie jest niczym szczególnym.
Szkoda. Krok w tył. Albo inaczej: krok w tłum.
hmm mi tył mito predzej w stornę Ferrari, fiata 850 leci, bo ja wiem, kotra kia ma okragle z tylu?
ekhm okroagle to ona ma przetloczenia nei lampy.....czekam na okragle lampy:)
Przetoczenia, nie przetoczenia...
Wystarczy spojrzeć:)
http://autofoto.pl/photos/alfaromeo/...6/500x375.aspx
http://esamochody.files.wordpress.co...lfa_mito_2.jpg
Jednemu podoba sie tesciowa innemu córka...Mnie nikt nie przekona że okrągłe i "żabie" jest lepsze od wąskiego i agresywnego:)
Nasze dyskusjie i tak nic nie zmienią, pozyjemy zobaczymy...oby było ładnie...nie uniwersalnie...
Pzdr
Fierglutek, Tobie się 159 nie podoba? czarna 159 jest urzekająco piękna.
Moim zdaniem 8C wypuszczono na początek długiej kampanii marketingowej. Teraz kilka modeli (jeszcze przynajmniej Milano i Gulia) będzie wyglądało bardzo podobnie do 8C. Tak, żeby kupujący myślał, iż może posiadać chociaż fragment, namiastkę takiego wspaniałego autka jak 8C.
Poczekamy -> zobaczymy.
Pozdrawiam
Silniczki to znamy, 1.4 i 1.8 tbi. Ale o design byłbym spokojny. Do tego Milano ma zrywać z dotychczasową polityką kalkomanii Brera prototyp->156 serie III, 147 serie II, 159, Brera, Spider; 8C->Mito.
To chcemy tego samego. Teraz tylko jeszcze do boxera i V6 dodaj klasyczne, aluminiowe gaźnikowe 4C i postaw od razu na pierwszym miejscu ;)Cytat:
, a nie minimalistycznym 1.0 TB Eco Super Hiper Hybryda...
Gang boxera i V6 jest niezastapiony, choć i nawet mojemu TSikowi nic nie brakuje:):):)
Ja "chcę" żeby Alfe nadal kupowało się sercem a nie głową...poprostu:)
Hmm, a taka Tipo 33, albo Giulia TZ, albo Giulietta Sprint, albo 1900 SSZ, albo 2600 SZ, no wszystko rybie i wybałuszone ;) Ale zgadzam się, że Mito zdecydowanie musi być zamawiana z obwódkami świateł w kolorze karoserii. Wtedy to zupełnie inny, bardziej włoski samochód. Najpierw testowałem to w paintcie, ale teraz jeździ ich po Poznaniu nie mało i widzę, że to się sprawdza.Cytat:
Jednemu podoba sie tesciowa innemu córka...Mnie nikt nie przekona że okrągłe i "żabie" jest lepsze od wąskiego i agresywnego:)
Trochę inaczej postrzegamy Alfy. Alfa niemal nigdy nie wyznaczała trendów stylistycznych, nie szła z ani przed modą. Alfa zawsze stała z boku, reinterpretowała style na swój sportowo-elegancki sposób. To jest w mojej ocenie klucz Alfy. Od mody, trendów to było Renault, Citroen, czasem Fiat, Opel.
No i dodam, że czarny chyba najmniej pasuje do Alfy. Zupełnie nie widać jej linii :) Następną kup w kolorze by można było ją podziwiać ;)
W temacie polecam śledzenie Progetto 940 - Alfa Romeo 149 Milano Blog Na analogicznym Alfa wypuszczała na bieżąco sprawdzające się później informacje o Mito.
A tak na marginesie o starych Alfach polecam 4 części z tego
YouTube - Coupe des Alpes (Part 1 of 4)
co nam przyjaciel podrzucił w linku. Tutaj Alfy nie tylko widać ale i słychać.
Alfa jednak trochę styl wyznaczała i wyznacza.
Mały przykład: Ukryte tylne klamki.
Teraz każdy producent aut, który chce być postrzegany jako "sportowy" instaluje ten patent.
Klamki w słupkach miał Nissan Terrano :)
NISSAN TERRANO I 2.7 TD TERENOWY SUPER! (653053291) - motoAllegro
Może i wcześniej były takie klamki, ale kto zapoczątkował modę ?