Pewnie że robi na przywiezionych klamotach cennik ma wywieszony na swojej stronie, wejdz w jego profil ma tam link do swoich usług
Printable View
to i ja dołożę swoje 3 grosze na temat arkuszowej 2a... za pierwszym razem wszystko było OK, ale za drugim kołpak na koło założyli tak, że gdzieś go zgubiłem po drodze, a jeździłem z tymi kołpakami już parę miesięcy i mocowania miały dobre... poza tym jak odbierałem auto, to było ciemno i podchodziłem do niego od tyłu więc nie zwróciłem uwagi, że maska była nie domknięta... :/ tak więc panom podziękowałem, bo nie mam zamiaru za każdym razem sprawdzać czy aby koła podokręcane itp.
Bardzo solidny warsztat, robię tam wszystko w mojej AR 145 i nie tylko.
Rozrządy, zawieszenia, hamulce.:)
Polecam ponieważ jestem zadowolony z bardzo szybkiej i rzeczowej obsługi, oraz uczciwych cen.
Po wjeździe za bramę należy jechać do końca, warsztat jest w głębi na końcu.
Mechanika pojazdowa
Pan. mgr inż Fogiel
WarszawaUlica: Mlądzka 17 Tel: 226104137
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 16:54 ----------
Ja odkąd przeprowadziłam się do Marek zaczęłam szukać jakiegoś serwisu tu na miejscu i po odwiedzeniu kilku różnych miejsc, z bardzo mieszanymi uczuciami po naprawach trafiłam do Sobczak Auto Serwis. Początkowo tylko na klimatyzację (to było rok temu) bo przestała mi chłodzić a tam wykryli mi usterkę, okazało się, że miałam gdzieś dziurę i dlatego schodził cały ten płyn w tym układzie który chłodzi. Do tego zrobiłam odgrzybianie bo mieli taką promocję na obie te usługi klimatyzacja plus odgrzybianie, chyba wymieniali mi filtr i faktycznie klima w wakacjje bardzo dobrze chłodziła, nie miałam problemów z przykrym zapachem którzy czasami się pojawiał i byłam bardzo zadowolona.
Pojechałam do nich też na wymianę opon wraz z przechowaniem i ostatnio coś waliło w kole więc wysłalam męża, więc nei za bardzo mogę opisac to co zostało tam naprawione ;) ale teraz samochodzik śmiga bez problemów:) Polecam ten serwis też dla ludzi z Warszawy, bo to naprawdę niedaleko z Warszawy, a i ceny wydają mi się przystępne. Serwis prowadzi pan Robert Sobczak, bardzo miło mi się z nim zawsze rozmawia i nie traktuje mnie jak głupią blondynkę ;) to taka informacja dla Pań. Warsztat jest na ulicy Legionowej i dokoła są powieszone białe reklamy z logo Sobczak Auto Serwis(na tej samej ulicy jest kilka serwisów, więc trzeba uważać żeby tafić do dobrego:)
pozdrawiam :)
Pytanie, czy słyszał ktoś, moze nawet naprawiał, u Artura z Warszawy ma serwis na Bonifacego-po godzinach, wczesniej pracuje w alfie na 5 sierpnia chyba.
a może ma ktoś jakieś info o serwisie na Ursynowie- okolice Kabat Imielin?
Szukam jakiegoś dobrego mechanika, który by zrobił/zregenerował maglownice, bo chyba mi się w 33-ce posypała, płyn zleciał mi w ciągu kilku dni do dna. Jakby ktoś mógł kogoś polecić to dawać namiary.
Spróbuj zadzwonić do Tomka Seligi, może Ci powie, gdzie on wozi do regeneracji (ja u niego robiłem prawie 2 lata temu, razem z innymi rzeczami, ale wiem, że magiel do kogoś zawoził). Myślę, że nie będzie trzymał w tajemnicy namiarów, bo to dla niego zero trochę wożenia, a ile mógłby wziąć "marży"?... Ja płaciłem 450 zł, ale do 156ki.
Panowie, potrzebna pilna pomoc. Moja włoszka przyjechała do Warszawy na komunię i tak jej się spodobało, że postanowiła zostać, tymczasowo uziemiając mnie również. Potrzebuję namiary na kogoś kto nie załamie rąk widząc 164'kę. Generalnie coś z układem paliowym mi siadło, a tutaj nie mam warunków żeby cokolwiek grzebnąć. Prosiłbym o szybką odpowiedź, bo chciałbym jeszcze dzisiaj skorzystać z nocy i zaholować ją pod warsztat a jutro z rana dogadać sprawę. Mówię, sprawa dla mnie bardzo pilna, bo muszę wracać na dniach do Wrocławia. Z góry dzięki za pomoc
Ogolnie to nie często bywam u mechaników, ale jeżeli coś pilnego i potrzeba znawcy to proponuje spróbować w warsztacie na bemowie. Zajmują się ferrari, maserati i alfami, więc będzie drogo, ale znać się będą znali.
Arkuszowa 2. http://mapa.targeo.pl/Serwis-mechaniczny-Alfa-Romeo-Abarth-Ferrari-Maserati-~4450952/Autoserwis/adres
Edit:
Sorry nie doczytałem i ja. Faktycznie na arkuszowej trochę wycisną kasy, ale myślałem, że przynajmniej naprawią.
Nie jedź tam bo jeszcze Ci zepsują i na mnie będzie :P
To chyba jak nie chcesz potem dojechac do Wroclawia! Jak poczytasz ten i inne watki, to raczej sie tam nie wybierzesz. Moim zdaniem najlepiej moze skontaktuj sie z kolega Pablo z forum. Pablogarage.pl - inne namiary na pewno w tym watku i chyba w jego stopce. Pozdrawiam i powodzenia z Bella!
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Panie Pawle od kiedy letnia przerwa w dzialalnosci ? Od kiedy bedzie czynne ?
W takim razie, ja również polecę:
Robi-car auto naprawa Roberta Soczewki (Kołbiel, dokładniej Rudno)
Dobry kontakt, fachowa i mila obsługa, niewygórowane ceny i przystępne terminy :D
Mam pytanko trochę na bocznych torach tego wątku :D Czy ktoś ostatnio wstawiał/odbierał samochód od Tomka, S. Bo już od dwóch tygodni nie mogę się do niego dodzwonić. Na szczęście nie mam Belli do odebrania (bo już bym tam pojechał pewnie), tylko chcę wstawić (mam mi podmienić przepływomierz i dokręcić gdzieś wydech, którego nie dokręcił i czasem na zimno się trochę odzywa)... kontakt z nim zawsze był... specyficzny :D, ale ostatnio (przez jakieś ostatnie pół roku) zawsze co najmniej oddzwaniał, a teraz dzwonię po kilka razy dziennie i nic :(
Polecam zdecydowanie tego pana jeśli chodzi o geometrię :)Cytat:
Zasuwik Krzysztof. Komputerowa geometria kółKom.: 601 941 593
05-502
Piaseczno,
ks. Marka 20
woj. Mazowieckie, pow. Piaseczyński, gm. Piaseczno
Człowiek który wie co robi. Dodam tylko, że całe ustawienie autka to ok 1.5-2h, ale warto. Skrupulatny i pedantyczny, a do tego ma bardzo dobry sprzęt..
Co ciekawe - w czasie rozmowy powiedział mi, że kupił drugie urządzenie do geometrii tylko po to by porównać z pierwszym (!)...
Cena - 150zł
Ja polecam http://www.twardowski.pl/adres.html.
Wiedzą co robią i wcale tak bardzo nie zdzierają...
moi drodzy :) niedawno przenioslem sie do Pruszkowa i dzisiaj w drodze powrotnej skonczyly mi sie klocki :) jade tez niedlugo nad morze i musze zbieznosc zrobic.... powiedzcie mi prosze, gdzie na trasie Pruszkow-Wawa (wlochy, ursus, pruszkow, aleje jerozolimskie, popularna) wymienia mi od reki klocki i w jakims sensownym terminie ugadam sie na zbieznosc?
nie musi to byc chyba koniecznie dedykowany warsztat dla Alfy, akurat naprawy takie powiedzialbym "uniwersalne"
dzieki
Na pewno godny polecenia jest serwis Francuzów na Jerozolimskich (między Tesco w Piastowie, a zwężeniem przy Zniczu, po stronie Tesco) - słyszałem już o nich wiele dobrego, tylko nie mam pojęcia jak u nich z terminami (nie miałem nigdy Francuza, ale moja mama ma i kiedyś robiłem rozeznanie :P) i czy wezmą się za Alfę.
Zadzwoń do nich to się dowiesz: http://francuskieserwis.pl/
A klocki kupisz np. w Intercarsie - praktycznie naprzeciwko tego warsztatu - za myjnią samoobsługową, jak jedziesz do Warszawy :)
Witam, w Pruszkowie ja kilka rzeczy w alfie i wcześniej w fiacie robiłem tutaj...kawałek za Lidlem koło stadionu Znicza. Pozdrawiam
http://www.automoti.pl/warsztat.php?wid=5210
Bylem w tych francuskich, niestety nie chcieli sie podjac. Pozniej pojechalem na polczynska.... jak mi pan podal cene az mi.sie broda zatrzesla :)) na koniec zadzwonilem do Pablo i mnie poratowal... jedyny ktory faktycznie chcial.pomoc. swietny garaz, super fachowo i w fajnej atmosferze :) obok mi dwa lebki lat na oko 17 ;) ustawily geo i tez jest ok :) polecam (choc daleko)
Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
Co do Geometrii to bardzo dobry warsztat masz podany na poprzedniej stronie - pracuje tam potwornie pedantyczny człowiek lat ok 50, naprawdę warto :)
Nadal nikt w międzyczasie nie był o Tomka Seligi? Dalej nie mogę się dodzwonić :/ Co za gość ;)
Hehe, dzięki za podpowiedź, ale już jeżdżę do niego 2,5 roku, średnio nie rzadziej niż co 3 miesiące :P A ostatnio (na wiosnę i w czerwcu) zauważyłem DUŻĄ poprawę, bo Tomek sam do mnie nawet oddzwaniał :P A w czasach kiedy nie odbierał to inny numer też nie pomagał :P Dlatego już trochę się zacząłem martwić, czy coś mu się nie stało, jak w zeszłym tygodniu miał wyłączony całkiem telefon :P Ale w sumie sezon urlopowy, to może sobie zrobił wolny sierpień jak większość makaronów :)
Witam.
Chciałbym Was zapytać czy znacie może jakieś fajne warsztaty w okolicy Legionowa/Zalewu Zegrzyńskiego/Białołęka gdzie można zrobić ogólną diagnostykę, wymianę klocków/tarcz/płyny itp. Kupiłem niedawno Alfę 156 i chciałbym sprawdzić czy aby na pewno wszystko jest w porządku a jeśli coś wymaga poprawy aby to wykonać w porządny i przystępny cenowo sposób :)
Jak czytam posty to polecany są głownie dwa warsztaty ale są one dość daleko i nie wiem czy jest sens jechać po porostu z diagnostyką.
Stanisławów Pierwszy k/Nieporętu ul.przyszłość 104
Bardzo dobry warsztat.
Wspomniane warsztaty (polecane) strasznie spadły na jakości i solidności a szczególnie Paweł
Niestety nie da się uszczęśliwić wszystkich.
Na żywo? kiedy Ty nie odbierasz telefonów usterki i niedoróbki jakie były takie są część z nich sam wyeliminowałem . Uwazasz ze ja jestem niepowazny? ja uważam że Ty nie jesteś poważny, co mam jechac w ciemno. Poważnym to trzeba było być kiedy miałeś auto w warsztacie
Dobry dowcip.
Jakoś tu pisać potrafisz, a PW nie potrafisz wysłać ???
Odebrałeś auto 3 miesiące temu, które było wcześniej przywiezione na lawecie z rozmontowanym silnikiem, po dzwonie, które w miarę możliwości naprawiliśmy, zrobiliśmy SWAP silnika, skrzyni i osprzętu na 3.0V6, pospawaliśmy pas przedni i podłużnicę, a teraz masz jakieś ale.
Litości . . .
Teraz przekonuję sie z kim rozmawiałem, no to prawda dowcipem mozna nazwać Twoje podejście do uwag bądż co bądż byłego klienta
Dzieki temu tematowi trafiłem do tomka s. w lesznowoli. Wcześniej naprawiałem auto u Bołtowicza, ale miałem dość wysokich cen i tego, że robili to czego nie trzeba było robić, a to co trzeba było zrobić zostawiali. I tak trafiłem do tomka z samochodem, który na wolnych obrotach nie chciał jechać, dopiero przy pełnej turbinie ruszał. Okazało się, że był tak zasyfiony sadzą i innymi rzeczami nieczyszczonymi 5 lat u Bołtowicza, że miał prawo odmawiać jazdy. Zrobiłem u Tomka pełen przegląd + rzeczy na które mnie nie było stać u Bołtowicza a okazały się u Tomka tanie i do zrobienia. Ktoś pisał o tym wcześniej, że się trudno z Tomkiem dogadać, nie wiem czy tak było wcześniej, czy ktoś przesadzał, ale ja byłem w szoku. Tomek zaproponował że jak zostawie auto to odwiezie mnie do domu, odbierał wszystkie telefony, rzeczowo tłumaczył jak krowie na rowie co i jak. Nie miał czasu wystawić faktury to podrzucił mi ją do domu po pracy. Dodam że mieszkam za Piasecznem, żeby nie był zły, że teraz wszystkich musi wozić do Radzymina itp. :) Bardzo miłe zaskoczenie, znowu kocham swój samochód, za rozsądne pieniądze. Polecam i jeszcze raz dzięki za pomoc.
a ja moge polecic Pablo - nie wiem jak bylo u niego wczesniej i czy rzeczywiscie jest gorzej ;) ale facet mnie poratowal w bardzo trudnej sytuacji, gdzie zadna stacja nie chciala mnie w ogole przyjac na "juz". Wymiana uszczelniacza skrzyni, klockow etc - jestem zadowolony
Paweł czemu nie napiszesz wszystkiego o co w tym chodziło:
Tak miał być silnik przełożony został przełożony i skręcony do kupy, jak odpala i pracuje jak podłączyłeś kableWN, czujniki w jakim stanie jest rozrusznik cieknie pompa wspomagania tego nie napisałeś
Tarcze hamulcowe odwrotnie załozone Tył, brak podłączonego czujnika cofania, opony bez powietrza bo trzeba było je na nowo załozyc rozszczelniły się na rantach itd. Paweł prosiłem Cię o ogólne sprawdzenie auta bo miało zaraz jechac na przegląd a Ty mia dajesz auto które nie nadaje się nawet do jazdy a co dopiero do przeglądu a miałes na to 6 miesiecy.
Auto wyjechało z takimi niedoróbkami od Ciebie a Ty mi każesz pojeżdzic tym autem żeby sprawdzić co w niej wyjdzie informuje Ciebie że nic nowego nie wyszło Każdy kto widział auto jest świadkiem jak po półrocznym czasie stania w warsztacie auto wyjechało od mechanika który jest ogólnie szanowanym na tym forum i nie opowiadaj że robiłeś cokolwiek przy tym aucie za darmo ile powiedziałeś tyle płaciłem i nie dyskutowałem o cenie, potraktowałeś mnie i dalej traktujesz nie jak klienta ( bo na pewno nie jak kolege) tylko jak jelenia
Dzięki ja nie skorzystam jelenia z siebie dalej nie będę robił
Tak byłem i jestem wkurzony w jakim stanie odebrałem auto
heheh napisz jeszcze że rozjechał go walec zanim do Ciebie przyjechał
Ja zrobiłem silnik(nie był tylko przełożony), i przeniesienie napędu.
Reszta jaka była taka została, ja tam tarcz i reszty nie montowałem/ruszałem.
Przepraszam, że nie jesteś zadowolony z samochodu.