Ja sie chyba będę dopiero jutro około 11 pojawiał więc nie zamykajcie bramy ;)
Printable View
Ja sie chyba będę dopiero jutro około 11 pojawiał więc nie zamykajcie bramy ;)
Ja też po odprawie :)
Fajne furki stały przed hotelem, pakiet startowy całkiem przyjemny.. niestety nie miałem czasu, więc szybko umknąłem. Jutro będę pewnie koło 8:30 więc uderzam prosto pod bramę.
Savak jaki masz kolor grupy? Ja jestem w zielonej.
to widzimy się jutro :)
domyślam się, że jesteś 2.5V6
Oczywiście. Żona przyjedzie 159 ale oczywiście nie na tor :).
hehe, a mój brat przyjedzie moją "starą" 2.5 ale też nie na tor - będzie mi pilotował :)
Ja też mam zapisy za sobą, więc będę ok. 8:30 już na torze.
Ja się rozchorowałem i niestety zostałem w domu :///
A ja w pracy gnije buuuuuuuuuuuuu:angry:
Fajnie było :D. Brawo qbas, brawo koledzy! :)
Pierwsza klasa! Do zobaczenia na torze (koniecznie) za rok :). Radosuaf, Tomaz -miło było poznać :D.
Super było! Mi też miło było poznać Savak i Radosuaf :)
Do następnego razu!
Git gitara :D. Cała impreza super, a jazda po torze niesamowita :D:D
Nie pozostaje nic jak podziękować ekipie FI za mega udany zlot. Co prawda brałem udział w szkoleniu wiec pozostałych atrakcji ocenić nie mogę jednak samo szkolenie na torze w skali 1-10 oceniam na 11 ;) Moje opony nie podzielają moje entuzjazmu no ale cóż nie wszyscy muszą być zadowoleni ;)
P.S Panowie z FI na nastepny zlot na torze poznań odezwijcie się to załatwię wam naklejki z kolorami grup zrobione na foli bo tego czegoś co nakleiłem sobie na przednią szybę nie mogę oderwać i pewnie zajmie mi to z 2h. Taki papier to się nadaje idealnie ale na naklejanie "karnych kutasów" ;)
Szkolenie ok., standard jak na TPTD. Ja jestem w pełni usatysfakcjonowany imprezą. W końcu to "festiwal włoskiej motoryzacji", mnóstwo włoszczyzny do obejrzenia, podpatrzenia, pogadania z właścicielami. Pierwszy raz z bliska widziałem AR SZ, starą Multiplę czy pucharową 156. Dla mnie to były atrakcje :D.
Liczna ekipa Squadra Corse Alfa Romeo Bydgoszcz dziękuję wszystkim za miłą zabawę.Do zobaczenia za rok.:-)
Ja jestem mega zadowolony z faktu przejścia przez auto "próby ognia" na torze (szczególnie skrzyni, która się nawet nie zająknęła) :)
..aczkolwiek, po 4 okrążeniach na pełnej pętli zagotowałem płyn hamulcowy, który byłem przekonany że jest nowy, a nie był :(
aż strach pomyśleć co by się stało, gdybym zamiast zjechać do depo po instruktora poleciał prostą startową do końca! Hamulce wysiadły właśnie w depo.
No ja płyn wymieniałem razem z kompletem tarcz i klocków na początku sierpnia właśnie z myślą o zlocie więc hamulce dawały rade bez problemu przez całe 25minutowe sesje. Natomiast u mnie nie wytrzymała gumowa osłona przegubu i na ostatniej sesji grupowej cały smar z przegubu wylądował na wewnętrznej części felgi wiec profilaktycznie ostatnią sesje dla wszystkich grup odpuściłem. Mimo wszystko udało mi się nakręcić 150km po torze więc jestem zadowolony. Mierzyliście sobie czasy? :)
Ja mierzyłem pierwsze dwa i wyszła bieda - 2:20 i 2:19. Obstawiam więc, że moja życiówka z TD (2:15, mierzone elektronicznie chipem) nie została pobita. W sumie nastawiałem się raczej na zabawę, niż kręcenie rekordów, skoro pomiarów i tak nie było...
Generalnie wypada mieć poniżej 2 minut :).
2:05 w zeszłym roku na TPTD :D. W tym roku niestety byłem tylko raz w deszczu. Na przyszły rok nieśmiałe plany na 2:00.
Może jak bym pod okiem instruktora pośmigał jeszcze pare sesji z 5 sekund szło by urwać. Co prawda w zakrętach makaron dawał radę i miło mnie zaskoczył ale to co zyskiwałem w zakretach traciłem na wyjściach bo jednak trochę KM brakuje i na czasy poniżej 2minut na tym setupie nie mam co liczyć :)
Czekam na foty bo tylu fotografów na zlocie jeszcze nie widziałem ;)
wejdź na stronę www.tptd.pl i porównaj sobie czasy innych aut w klasie CITY do której pewnie by cię zakwalifikowano .
Tu znalazłem ciekawą tabelkę... Jak widać, dla mnie 2 minuty raczej nierealne, powinienem celować gdzieś w 2:05, pod warunkiem, że 75 ma jeszcze te 148 KM :).
Z racji tego, że był to mój pierwszy tor mam do was pytanko :). Płyn hamulcowy wymieniałem ok.5 tyś km(kwiecień 2013). Trzeba by go teraz po torze wymienić ?(na torze dawał radę i z hamulcami nie było problemów).
Jeśli się nie zagotował, to nie ma potrzeby.
Jestem bardzo zadowolony :) Auto przeżyło, panewki na miejscu :P Olej grzał się do około 120st.C - więc nie najgorzej. Bardzo szybko też stygł do 110 na okr. chłodzącym. Chłodniczy na miejscu, nawet wspomaganie nie pluło korkiem. Hamulce jak żyleta! Mimo, że jak się okazało hamowałem z zapasem.
Zmierzyłem sobie tylko dwa ostatnie kółka (oba nieczyste): 2:09 i 2:08. Szacuję czyste na około 2:06. Do urwania mam jeszcze bardzo dużo! Myślę, że 2:03 do zrobienia. W okolice 2:00 tylko z nowym, sztywniejszym zawiasem i na semi.
Żałuję tylko miernego uczestnictwa w pozostałej części zlotu. Tyle nagród było do zgarnięcia ;)
No patrząc na czasy i auta ze strony TPTD mogę być ze swojego wyniku zadowolony. Jak na debiut na torze i klekota pod maską nie było najgorzej :) Spodobało mi się na tyle, że na wiosnę na pewno pojawię się na TPTD :)
P.S Dzisiaj próbowałem powalczyć z naklejką ale poległem bo odrywa się koszmarnie po kawałeczku jak komuś spadła w drodze to chyba ja dostałem jakąś inną ;) Namoczy się w deszczu to w końcu pewnie zejdzie ;)
Wspaniała impreza, jestem bardzo zadowolony, że zapisałem się na szkolenie i że Alfa spisała się znakomicie ;)
Mimo tarcz Bozarto (czyli Mikoda nawiercane, nacinane) nie było problemu z hamowaniem, nie popękały itd.
Ostatnia sesja cała przejeżdżona z Instruktorem Maciejem, (którego pozdrawiam o ile kiedykolwiek to przeczyta) która dużo mi dała,
szkoda że to był już koniec jazd.
Co do zdjęć - na stronie Forzy jest sporo linków do galerii.
Moje Bozarto też całe, niespękane i niepokrzywione ;) a miotało mną po torze jak pijanym, więc hamulce lekko nie miały. Jak na klekota 2.4 podrasowanego do 200KM czas 2:14, 2x 2:18 a poza tym 2:20 - 2:23 wygląda kiepściutko. Bakcyl połknięty, rura od turbo pęknięta, opony już nie wyją, ząbki się wygładziły. Następnym razem też chcę instruktora do autka, bo większość zakrętów mnie przerastała, za bardzo chciałem ;)
Wystarczy poprosić i już wsiada ;)
Ja zjechałem do depo myśląc, że mam 20 minut przerwy na kolejną sesje, pytam się Instruktora czy pojeździ ze mną na następnej,
chwila rozkminy i okazuje się że ona właśnie się zaczyna ;)
Więc Alfa bez wytchnienia na kolejne chyba z 10 okrążeń :)
Emocje niezapomniane, wysiadłem z auta cały mokry.
Pozdro
No to widzę, że połknęliście torowego bakcyla :). Zbierać pieniądze na przyszły rok i do zobaczenia na TPTD!
- - - Updated - - -
No i takie tam... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=hCI5wOfakXg
A teraz najgorsza część - żaden inny tor w PL już wam nie da takiej frajdy :(